Przepis na : obiad
Ekspresowe, chrupiące i łatwe w przygotowaniu ogórki małosolne bez wody. Składniki ogórki gruntowe, 10 szt. (twarde, nie za duże i mniej więcej jednakowej wielkości) czosnek, 5-6 ząbków koperek, 1 pęczek sól, 1 łyżeczka papryka ostra, 0,5 łyżeczki Wykonanie Ogórki, myjemy, osuszamy, odkrawamy końcówki. Do woreczka strunowego lub pojemnika z przykrywką dodajemy: ogórki, czosnek (ząbki przekrawam wzdłuż na pół), koperek (przekrawam pęczek na pół), sól i paprykę ostrą. Zamykamy worek lub pojemnik, potrząsamy n... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...