2 większe brzoskwinie 1 łyżeczka masła szczypta soli i cynamonu 1 łyżka ksylitolu ok. 50 ml wody Brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki. W rondelku topimy masło
Kucharzycaurządzenie kupiłam, i co? i nic, niewiele pomogło. Nie były doskonałe :P I tak się zdarza, przecież nie można być dobrym we wszystkim ;) Lecz, cóż, moje dziecię, miłośnik placków wszelakich na krótką listę potraw,k jakie ewentualnie raczy łaskawie zjeść, wpisało naleśniki... No to co kochająca matka zrobi? Oczywiście! stanie przy kuchni i nauczy się smażyć te naleśniki
Na kulinarnym poligoniejuż zapewne wiecie, mam ogromną słabość do cukinii . To warzywo pojawia się w mojej kuchni bardzo często – jako jeden ze składników pysznego, domowego leczo , w formie chrupiących placków czy faszerowana mięsem i warzywami . Cukinia ma wiele zalet: Cukinię można z powodzeniem wykorzystać w przepisie pochodzącym z praktycznie każdej kuchni – polskiej, włoskiej, francuskiej, itp. Jest zdrowa, lekkostrawna i niskokaloryczna
Na-talerzu.plporowo-rzodkiewkowy to bardzo dobry dodatek do placków warzywnych, mięsa, tortilli czy kanapeczek. Można go więc wykorzystać na szereg sposobów. A na pewno w każdej wersji doda fajnego smaczku potrawie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/sos-porowo-rzodkiewkowy-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/sos-porowo-rzodkiewkowy-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/sos-porowo-rzodkiewkowy-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["150g rzodkiewki
Bardzo Gruby SmokNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosijasną, puszystą masę, łyżka po łyżce dodajemy ugotowany i wystudzony budyń. Całość: Ciasto kroimy na pół, spód ciasta wkładamy do formy w której się piekło, wykładamy ¾ kremu, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy resztę kremu, a na wierzch dżem z czarnej porzeczki. Posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi. Migdały wysypujemy na patelnię i chwilę podgrzewamy, od czasu do czasu mieszając, lekko rumienimy. (Uwaga
To co lubię - gotuję i polecamwszyscy mają tyle miejsca w zamrażarce żeby pomieścić zapasy owoców i warzyw. Dlatego dzisiaj sprawdzony przepis na frużelinę wiśniową do słoiczków. Taką frużelinę można wykorzystać do deserów, naleśników, placków na słodko, lodów, białego twarogu na kanapki lub do bezy Pavlova. Znam takich, którzy potrafią pochłonąć taką frużelinę prosto ze słoika ;). Jest łatwa i szybka do zrobienia. Najdłużej dryluje się wiśnie
To co lubię - gotuję i polecamPyszny, domowy dżem z moreli to jeden z ulubionych w naszej rodzinie. Niezbyt słodki, idealny do naleśników na słodko, placków, kanapek czy grzanek. Dżem morelowy z dwóch składników, bez zbędnych dodatków. Poniżej przepis plus kilka porad. SKŁADNIKI: 1,5 kg moreli 1 i 1/4 szklanki cukru 3 łyżki cukru z wanilią Uwagi do przepisu: Z przepisu wyszło 5 słoików
Zasmakuj KuchniJaki jest Wasz sprawdzony przepis na omlet? Ja mam kilka, ale ten robię najczęściej. Omlet biszkoptowy. 2 jajka 1 łyżka (płaska) mąki, dowolnej szczypta soli łyżeczka
KucharzycaSzybkie i smaczne czekoladowe placuszki bananowe. Przeglądając programy kulinarne w telewizji, natrafiłam na kanał z Ewą Wachowicz, która jak zwykle pichciła coś smacznego. Przygotowywała placuszki
zdrowo i aktywnieSzybkie i smaczne czekoladowe placuszki bananowe. Przeglądając programy kulinarne w telewizji, natrafiłam na kanał z Ewą Wachowicz, która jak zwykle pichciła coś smacznego. Przygotowywała placuszki
Zdrowie i pysznie na talerzusię w domu każdego miłośnika gastronomii. Teflonowa Patelnia teflonowa to prawdopodobnie najpopularniejszy rodzaj patelni dostępny na rynku. W zależności od preferencji można wybrać taką do naleśników, dań azjatyckich, czy placków. Co sprawia, że są one tak powszechne? Przede wszystkim mówimy o akcesorium atrakcyjnym cenowo, szczególnie w porównaniu z patelniami ceramicznymi i tytanowymi. Produkt jest odporny na wysokie temperatury, posiada gładką
codojedzeniaPlacuszki jogurtowe to sposób na pyszne śniadanie, przekąskę lub podwieczorek. U nas sprawdzają się zawsze! Podaję je najczęściej z dodatkiem pasty orzechowej i świeżymi, sezonowymi owocami
Natka PietruszkiWitajcie, Pierwszy raz w swoim życiu konfiturę z czerwonej cebuli jadłam we Wrocławiu kilka lat temu w jakimś modnym bistro. Była podana do placków ziemniaczanych, a to połączenie było rewelacyjne. Spróbowałam wczoraj odtworzyć ten smak posiłkując się różnymi przepisami z Internetu. Wyszło mi! Wyszła mi idealnie taka sama. Jest pyszna, aromatyczna i nada się idealnie do kanapek
Kuchnia moimi oczamijego bazie inny sos lub zupę. Ja dolałam go do zbyt gęstej zupy, którą akurat miałam w lodówce ;) Sam sos kurkowy będzie też świetnym dodatkiem do makaronu lub placków ziemniaczanych. Smacznego
Prosto z Kotła