Składniki/ok. 10 sztuk: – 180 ml kefiru – 2 jajka – 2 łyżki cukru pudru – 150 g mąki ryżowej – 1 łyżeczka
I LOVE LIFETeraz, gdy mamy dostępne młode, niewielkich rozmiarów cukinie (takie są najsmaczniejsze), nie możecie przegapić tego przepisu. Odłóżcie więc plany obiadowe na przygotowanie placków z cukinii (je zrobicie innym razem;) i koniecznie wypróbujcie taką propozycję obiadową. Jest bardzo smacznie. 300-400 g ulubionego makaronu 2 małe, młode cukinie 1 por około 200 g kiełbasy krakowskiej suchej 100 g szynki około
Smaki Na TalerzuNaleśniki na mące ryżowej z dodatkiem mąki kokosowej. Uwielbiam naleśniki i stanowczo za rzadko je wykonuje! Mam już na tyle wprawy, że wychodzą mi z praktycznie
zdrowo i aktywnieNaleśniki na mące ryżowej z dodatkiem mąki kokosowej. Uwielbiam naleśniki i stanowczo za rzadko je wykonuje! Mam już na tyle wprawy, że wychodzą mi z praktycznie
Zdrowie i pysznie na talerzuKolejna przepyszna odsłona pieczonych naleśników. Tym razem obłędnie pachnąca wersja chałwowa z malinami. Wszystkie weekendowe poranki powinny zaczynać się od takiej uczty :) 3 porcje: Składniki na
Mienta blogScroll down for recipe in English. Przychodzę dzisiaj z wytrawnym plackiem lotaryńskim, lecz w bardziej spolszczonej wersji ;) Bez boczku i sera Gruyère, za to z goudą i kurkami :) Spróbujcie a nie pożałujecie! :) Składniki: (2 porcje) Ciasto 240 g. mąki pszennej 120 g. zimnego masła 2 jajka 1/4 łyżeczki soli Nadzienie 100 g. kurek 1 łyżka masła 10 cm. kawałek
Delicious PlaceRobiłam ostatnio porządki w szafkach kuchennych i znalazłam aż 3 paczki kaszy manny. Trzeba ją wykorzystać i akurat natrafiłam na przepis na placuszki. Moje dzieci były
Kuchnia domowa AniNaleśniki ze szpinakiem to świetna propozycja na pyszny wege obiad. Aromatyczny szpinak z czosnkiem i mozzarellą to jeden z lepszych farszów do naleśników. Dziś dodatkowo przepis
Zasmakuj Kuchniwszystkiego, taka rzecz potrzebna pod ręką . Doskonała na kanapki, po podgrzaniu jest świetną przystawką lub daniem głównym. Może być także użyta do zapiekanek czy nawet jako sos do placków ziemniaczanych. Ciężko z cukinii zrobić coś pysznego do słoika, a cukinia po kaszubsku po prostu wymiata składniki na 5 słoików o pojemności 0,5 litra: 4 małe cukinie, takie jak bardzo
Ogrodnik w podróżykopertę i daj odpocząć 10 minut. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości 1 cm. Jagody wymieszaj z cukrem i ziemniaczaną mąką i rozprowadź równomiernie po placku. Zwiń ciasto w rulon, przenieś na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i uformuj na kształt wieńca. Zrób kilka skośnych nacięć. Następnie posmaruj wieniec rozmąconym jajkiem i posyp migdałowymi płatkami. Nastaw piekarnik
codojedzeniaPlacuszki serowo-bananowe to bardzo szybka słodka przekąska, podwieczorek lub delikatna kolacja. Lekkie, delikatne danie w towarzystwie konfitury, świeżych owoców lub kleksa śmietanki, smakuje wyśmienicie. Placuszki
gotuj ze mnąSezon na cukinię trwa w najlepsze, dlatego warto wykorzystać go jak najlepiej. Nie ma co się ograniczać jedynie do lecza lub placków . Można też zrobić z niej wyjątkowo ciekawą lasagne, w której cukinia zastąpi płaty makaronu. Smacznie i nieco zdrowiej. Przepis na lasagne z cukinii Składniki na lasagne z cukinii Foremka 31cm x 21cm Sos pomidorowy: 350 g mielonej wołowiny
okolicepalnika.plimperium i jego zbrojnego ramienia w postaci legionistów (nie mówię o imperium Lechitów i kibicach Legii) te nawyki dalej obowiązywały. Legioniści używali zmielonej ciecierzycy zmieszanej z wodą do sporządzania placków, które wypiekali na swoich metalowych tarczach. Pewnie od czasu do czasu, jakiś pomysłowy Dobromirus dorzucał tam jakieś składniki, aby urozmaicić wojskową rutynę. Składniki: - ciecierzyca - pomidory - cebula czerwona Wykonanie: Ciecierzyce mielimy
Kryzysowa Książka KucharskaNaleśniki jarmużowe to drugie z kolei po szpinakowych (znajdziesz przepis na blogu ) naleśniki w kolorze zielonym. Są całkowicie neutralne w smaku, dlatego idealnie smakują zarówno w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Malutkie placuszki, studzone na wałku od ciasta, nadziane pyszną salsą to danie od meksykańskich farmerów. Ta przekąska jest pyszna, aromatyczna, znika szybko, jest pożywna i ma
Moje Małe Czarowanie