placki - 22990 przepisów (strona:1137/1533)

Uniwersalny sos kurkowy 101

oczyszczaniem kurek, a sam sos zrobimy w 15 minut! Jest na tyle uniwersalny, że pasuje zarówno do mięs, ryb, jak i dań wegetariańskich, np. makaronu, kopytek, czy placków ziemniaczanych. W sezonie letnim to u mnie obowiązkowe danie! Zapraszam też na zupę krem z kurek ⇒ KREM KURKOWY Składniki: 200-250 g kurek 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka

Kuchnia MagdaLeny
Uniwersalny sos kurkowy 102

oczyszczaniem kurek, a sam sos zrobimy w 15 minut! Jest na tyle uniwersalny, że pasuje zarówno do mięs, ryb, jak i dań wegetariańskich, np. makaronu, kopytek, czy placków ziemniaczanych. W sezonie letnim to u mnie obowiązkowe danie! Zapraszam też na zupę krem z kurek ⇒ KREM KURKOWY Składniki: 200-250 g kurek 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka

Kuchnia MagdaLeny
Placuszki jogurtowe z młodej kapusty 93

Placuszki jogurtowe z młodej kapusty są niezwykle proste do przygotowania i bardzo smaczne. Robiłam je po raz pierwszy i nie sądziłam, że będą aż takie pyszne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PROSTE PLACUSZKI Z JAGODAMI 97

 Bardzo proste do wykonania, a do tego szybkie i smaczne 😋 Najlepsze - gorące, prosto z patelni. Oczywiście do tych placuszków możemy dodawać dowolne owoce, albo owoce

Walijskie Pichcenie
Ciasto z jagodami, bezą i kokosową kruszonką 177

Lekko kwaśne jagody, słodka beza i kokosowa kruszonka to przepis na idealne letnie ciasto. Wspaniale połączone smaki i kolory sprawiają że ciasto prezentuje się naprawdę efektownie

Słodki Blog
Omlet biszkoptowy 132

2 białka, 2 żółtka, szczypta soli, 2 łyżki mąki (z niewielką górką). Do smażenia: olej rzepakowy (dobrej jakości). Wbrew pozorom przygotowanie pysznego, puszystego omleta - nie jest

Świat Domowej Kuchni
Mus malinowy z mascarpone z sałatką z letnich owoców (przepis krok po kroku) 110

dziś zdecydowałam się na wariację malinową, bo tak świetnie pasuje do letnich deserów. Spróbujcie dodać ją do lodów, panna cotty, sałatek owocowych, musów owocowych czy jako sos do placków i gofrów. Glassę malinową możecie jednak wykorzystać także do dań wytrawnych, np. do różnych sałatek, jak sałatka z malinami i pleśniowym serem, do bruschetty, czy polędwiczek. Zachęcam Was do tego, abyście

Chilli Czosnek i Oliwa
Naleśniki botwinkowe 111

Uwielbiam naleśniki, dlatego ciągle wymyślam nowe połączenia i dziś połączyłam ciasto naleśnikowe z liśćmi botwinki i wyszło coś pysznego. Spróbujcie Składniki: – 150ml mleka – 100ml

Smaki Armine
Krokiety z pieczarkami 89

Krokiety z pieczarkami przygotujesz przez cały rok. To prosty i pyszny przepis na obiad wege lub kolację. Krokiety możesz podać z sosem pomidorowym lub z dodatkiem

Zasmakuj Kuchni
Szybkie ciasto maślane z truskawkami 235

Klasyczne maślane ciasto z truskawkami, posypane cukrem pudrem. Przepis bardzo prosty i szybki, taki wprost z babcinego zeszytu. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 25 min

Słodki Blog
Naleśniki pina colada! Kokosowo - ananasowe! 164

Ostatni przepis na naleśniki czekoladowo- kokosowe , bardzo się Wam spodobał, dlatego pomyślałam, że podzielę się z Wami moim przepisem na naleśniki PINA COLADA! Uwielbiam połączenie tych

SMYKWKUCHNI
Fuczki - placki z kiszoną kapustą 90

Danie regionalne. Bieszczady. Kuchnia łemkowska.  Składniki:     300 g kiszonej kapusty   200 g mąki   1 i 1/2 szklanki mleka   sól  

R'n'G Kitchen
Gulasz wieprzowy z warzywami. 132

rondla.  Mieszam i gotuje jeszcze ok. 3 minuty. Ja dziś swój gulasz podałam z kluskami śląskimi i ogórkiem małosolnym. Smakuje również ziemniakami, kaszą czy ryżem. Dobry dodatek do placków ziemniaczanych. Smacznego :) Poniżej kilka moich propozycji z użyciem mięsa wieprzowego : ( wystarczy kliknąć w link i przejdziesz do przepisu ) https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2016/03/gulasz-pieczony-pieczone-mieso-ala.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/bogracz-tansza-wersja-smaczny-wieprzowy.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2019/03/gulasz-wieprzowy-klasyczny.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2017/03/zupa-gulaszowa-wieprzowa-z-cieciorka.html

Kuchnia z widokiem na ogród
Podpłomyki z pastą z bakłażana, rukolą i jajkiem poche / Flatbreads with eggplant paste, arugula and poche egg 98

ciepłej wody. Powtarzaj czynności z każdym kolejnym jajkiem. Ciasto podziel na 4 części. Każdą rozwałkuj na grubość 2 mm. Suchą patelnię mocno rozgrzej i smaż na niej po jednym placku, po około 1 minucie z każdej strony (do utworzenia się bąbli na powierzchni i ładnego zarumienienia). Podpłomyki smaruj pastą z bakłażana, na niej układaj rukolę i po jednym jajku

Delicious Place