chleb - 26084 przepisów (strona:1137/1739)

Przepyszny cytrusowy łosoś Gravlax 198

dodatkiem koperku, czy kieliszka czystej wódki. U mnie cytrusowa odsłona z lekkim anyżkowym posmakiem nasion włoskiego kopru, a do tego niezawodny i nieodzowny sos musztardowo-miodowy! I chrupki chleb! Dodałam też garstkę kwiatów ogórecznika, który wciąż jeszcze kwitnie na balkonie, a jego słodkawy, przetrącony posmakiem zielonego ogórka smak wprowadza ciekawy akcent ;) Skandynawskie niebo w gębie dla wszystkich, a już

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Schab po Madziarsku 279

pomidory. 3. Uzupełniamy wodę, która odparowuje, dodajemy ajvar i pieprz. Gdy mięso jest miękkie nakładamy danie  z ziemniakami ugotowanymi w całości (można w łupinach) lub z pajdą domowego chleba

Apetyczna babeczka
Przepis na śniadanie-kanapki na gorąco 249

lubię piec chleb to już wiecie! Mój przepis na śniadanie to pyszne kanapki na gorąco , przyrządzone ze świeżo upieczonych i zrośniętych bułeczek. Zrośnięte bułeczki nadziewane szynką, serem…i pieczarkami. Tak, to zdecydowanie mój ulubiony przepis na śniadanie . Moje dzieci również lubią kanapki na gorąco i często takie przyrządzam zamiast pizzy. Oczywiście polecam upiec sezamowe brioszki , które świetnie się nadają

codojedzenia
Ser labneh – ser z jogurtu 136

naleśników, do wypieku sernika. Może nam służyć jako zamiennik sera ricotta. Ja zaproponuje kulki serowe marynowane w oliwie. Takie kulki możemy wyjadać prosto ze słoika lub smarować na domowym chlebie najlepiej upieczonym na zakwasie .   Z powstałego sera formujemy kulki, które obtaczamy w ulubionych ziołach. Ja użyłam gotowej mieszanki ziół sycylijskich do jednego słoiczka a do drugiego pieprzu i czarnuszki

Themo przepisy
Pulpeciki w sosie pomidorowo śmietanowym ze szczypiorkiem 135

miseczki. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mąkę oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy i ponownie wlewamy do mięsa. Następnie gotujemy jeszcze przez kilka minut aż sos zgęstnieje. Podajemy z ziemniakami lub z chlebem

VioletoweKucharzenie
Humus dyniowy 146

Zapraszam na pyszny humus. Dodatek dyni nadał humusowi piękny kolor i niezwykły aromat. Taki domowy humus najlepiej smakuje na kawałku świeżego chleba. Polecam  Kochani, czeka na Was  zniżka  10% na produkty Ambition na hasło ZDROWA-JESIEŃ w  sklepie Dajar  (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) #myAmbition Składniki: 1 szkl ugotowanej ciecierzycy 2 czubate łyżki puree

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Focaccia z mięsem i serem 112

Focaccia z miesem i serem to moja wersja pizzy. Focaccia to rodzaj pieczywa – wywodzi się z włoch i każdy region włoch ma jej lekko zmodyfikowaną

Magiczny Garnek
Karp z szafranem 139

warzywnego pół cytryny 1 listek laurowy 4 łyżki oliwy z oliwek 4 cebule 100 g orzechów włoskich 100 g płatków migdałowych 1 łyżka drobno pokrojonej natki 1 kromka białego chleba szafran sól pieprz       Przygotowanie Płaty karpia pokroiłem na kawałki. Lekko posoliłem, ułożyłem w żaroodpornym naczyniu. Wlałem bulion warzywny, wokół ułożyłem obrane i pokrojone w ósemki cebule, posypałem

R'n'G Kitchen
PUREE Z DYNI 203

moim zdaniem nadaje się dynia Hokkaido, chociaż inne gatunki dyń jadalnych również z powodzeniem wchodzą w grę. Moje puree z dyni wykorzystuję do ciasta, do sosów, zup, past do chleba a nawet […] Artykuł PUREE Z DYNI pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów 134

się do przekąszenia w ciągu dnia. Możecie dodać do nich ogórka, pomidora, rzodkiewkę, natkę pietruszki czy koperek, aby wyglądały jeszcze bardziej kolorowo i zachęcająco. Ja do tej przekąski wykorzystałam chleb tostowy, który uprzednio upiekłam w tosterze. Nabrały ładnego koloru, przekroiłam je na trójkąty i posmarowałam pastą. Teraz tylko czekać na gości! a przekąska gotowa Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym

Zasmakuj Kuchni
Pierniczki na melasie 349

duże. Upieczone pierniczki jeszcze ciepłe zdjąć z blaszki i odstawić na kratkę do studzenia. Pierniczki po wystudzeniu twardnieją i wymagają leżakowania w zamkniętej puszce z kawałkami jabłek lub chleba. Po kilku dniach są idealnie mięciutkie. Wtedy można je dowolnie udekorować lukrem lub czekoladą. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Muffiny wytrawne – na pieczywie, z cukinią i serem 194

sztuk do 60 min Łatwe Tanie Przepis na muffiny wytrawne Pyszne muffinki z pieczywa, cukinii i żółtego sera. Pyszna opcja na wykorzystanie pozostałego z dnia poprzedniego chleba lub bułek. Muffinki wytrawne są idealną przekąską lub sposobem na smaczną kolację. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie możemy zakwalifikować do kuchennego recyklingu […] Artykuł Muffiny wytrawne

PysiaGotuje.pl
Cielęca wątróbka po egipsku 167

usmażonej wątróbki dodać paprykę, czosnek, przyprawy i sok z limonki. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu przez około 15 minut. Na talerzu posypać natką pietruszki. Podawać z chlebem. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 304,4 kcal Tłuszcz: 19g Białko: 24,4g Węglowodany: 8,9g Smacznego :-) Przepis bierze udział w akcji

Zielona Kuchnia
Misa mocy 189

smak i kruchość mięsa, ewentualnie doprawiamy wg. swojego uznania.  3. Zupę można na sam koniec zagęścić mąką ze śmietaną, ale to już jest opcjonalne. Podawać z pajdą domowego chleba

Apetyczna babeczka
Francuskie tosty z twarożkiem i owocami 123

Francuskie tosty z twarożkiem i owocami to pyszne śniadanie. Moje dzieci bardzo lubią francuskie tosty i kiedy mam trochę czerstwego chleba to wiem jak go wykorzystam- smażę francuskie tosty. Na dzisiejsze tosty wykorzystałam szafranową brioszkę. U mnie w domu nic się nie marnuje. Takie śniadanie to prawdziwy luksus i pomyśleć, że z czerstwej bułki. Kiedyś te tosty nazywały się biednym

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania