Przepis na : śniadanie
Jeśli znudziły Ci się jajka na śniadanie w tradycyjnym wydaniu, wypróbuj ten przepis, na pewno Ci posmakuje! Składniki: 1 jajo 1 bułka ulubiona wędlina ulubione warzywo do włożenia pod jajo sól, pieprz, słodka papryka w proszku start parmezan – opcjonalnie Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C. Odetnij wierzch bułek a następnie wydłub środek. Dziurka powinna być na tyle duża, aby zmieściło się w niej jajko. Ułóż bułki na blasze do pieczenia. Zachowaj odcięte, górne części. Do dziurek w bułka... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.