Jajecznica nie musi być nudna. Wystarczy nieco zmienić przyzwyczajenie i już mamy coś pysznego. Składniki: 4 jajka 4 kromki dobrej jakości chleba tostowego pełnoziarnistego masło kolorowy pieprz, bazylia, sól szczypiorek Wykonanie: Na patelni roztapiamy masło, rozbijamy jajka doprawiając je solą pieprzem i bazylią. Wszystko razem mieszamy do chwili ulubionej konsystencji jajecznicy. Ja osobiście wolę dość wysuszoną. Grzanki wrzucamy do tostera
W Moim Magicznym Domuskładniki: kromki chleba np. razowego 1 burak czerwony filety śledziowe cebula majonez sól, pieprz wykonanie: Buraki myjemy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Filety śledzia kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka lub kosteczkę. Jeśli mamy duże kromeczki to przekrawamy je na mniejsze lub wykrawamy dowolne
Domowy Smak Jedzeniagyros Sałatka z kabanosem i sosem czosnkowym Inne przekąski Frytki z cukinii Krokiety Francuskie ślimaki hit imprezy Chrupiące zapiekanki Smażony ser Panierowane pieczarki Zapiekanki z czerstwego chleba Faszerowana i zapiekana papryka Pizza
W Moim Magicznym Domuprzed krojeniem). Do emulsji z jajek i przypraw przekładamy oba gatunki mięsa, słoninę, bułkę i starty na drobnej tarce parmezan. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy ręką – jak ciasto na chleb, do czasu aż będzie się dobrze ze sobą lepić, zrobi się spójna i kleista – około 4-5 minut. W cieście przy zagniataniu i wyrabianiu uwalniamy gluten, przy wyrabianiu mięsa – kolagen
Karo in the KitchenJeszcze gorące czeka w kuchni, ale trzeba się spieszyć ze zdjęciami, bo zaraz może zostać pusty garnek. Pyszna wołowina w towarzystwie warzyw i pajdy domowego chleba poleca się na gorący obiad. Składniki: - 1 kg goleni wołowej - 2 papryki, u mnie zielona i żółta - 30 dag zielonej fasolki szparagowej , ( o tej porze roku tylko mrożona, u mnie dziś Poltino
Apetyczna babeczkaPasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate
Kulinarne przygody Gatitymnie zupełnie nie dziwi ) ponieważ wszyscy uwielbiają ciastka, plus te są mega proste w przygotowaniu. Zaraz poza podium plasuje się ciasto z rabarbarem , nasz letnia propozycja. A potem kolejno: Chleb lniany bez drożdży (idealny na kanapki) : Wpis na temat diety samuraja Sekretny przepis na wzmocnienie odporności oraz 7 pytań na temat glutenu których już nie chce słyszeć… Bardzo mnie
PaleoLifesłodkawy smak. Choć lista składników na domowy pasztet jest długa, to nie obawiajcie się. Przygotowanie go jest proste. Po wystygnięciu taki pasztet można kroić w plastry, lub smarować nim chleb. Upiec go można zarówno w jednorazowej formie do pasztetu jak i w zwykłej keksówce. Domowy pasztet można go podać 1,5 rocznemu dziecku. 0,5 kg łopatki wieprzowej 1 ćwiartka
Dieta bez mlekaszczyptę cynamonu, cudnie komponuje się z takim towarzystwem. Takie śledzie znaleźć pewnie można na każdym wigilijnym stole, że chyba każdy je zna. W moim domu są popularną potrawą do chleba nie tylko w święta. Inne wersje śledzi ze śmietaną – do takich śledzi dodaję zamiast jabłka: marynowane warzywa, np. paprykę, ogórki kiszone, konserwowe, grzyby kosteczki gruszki suszone pomidory cebulę Zawsze
Zasmakuj Kuchniłyżki oleju rzepakowego cebula 2 ząbki czosnku 150ml śmietany 12% sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma, imbir, papryka słodka Do ozdoby podpieczone na suchej patelni ziarna dyni, grzanki z chleba pełnoziarnistego, rukola i mała papryczka. Sposób przygotowania: Paprykę oraz dynię pokrój w kostkę. Wymieszaj z łyżką oleju i podpiecz w piekarniku (30 minut w 180ºC) W dużym garnku rozgrzej olej, dodaj
wysmienitywykonania i ... Korzenne śledzie marynowane z czerwoną cebulką gotowe. Po 2 dniach marynowania w korzennej zalewie ryba jest bardzo aromatyczna i smakowita. Śledzie doskonale smakują podane na kromce żytniego chleba wraz z cebulką i marchewką, z którymi się marynowały oraz świeżym koperkiem. Poniżej linki do innych moich przepisów na śledzie: Najlepsze śledzie z cebulą , Śledzie z czosnkiem , Śledzie
Codziennik Kuchennytylko kupiłem. Nie jestem jeszcze na tym etapie :) Piwo było tradycyjnym napojem. Najnowsza teoria antropologów mówi, że początkowo ziarno było uprawiane właśnie po to aby produkować napoje, a nie chleb :) Jak widzicie powodów do obchodzenia wigilii jest wiele. Główny to taki, że to najstarsze święto znane ludzkości. Część obchodzi ze względów religijnych. Natomiast zagorzali miłośnicy wyższości nauki mogą sobie powiesić
Kryzysowa Książka Kucharskaryż będzie miękki). Śmietanę i jogurt mieszamy z łyżką wazową gorącej zupy i wlewamy do całości cały czas mieszając. Zupę podajemy samą lub np. z grzankami lub chlebem
Qchnia po prostupyszny, wyraźny w smaku i ma ciekawą oleistą i strukturę z wyczuwalnymi kawałkami warzyw. Przygotujecie go w kilkanaście minut, z kilku zaledwie podstawowych składników. Najlepiej smakuje na kromce domowego chleba, z kieliszkiem schłodzonego białego wina. Sprawdzi się na wigilijnej kolacji lub jako jedna z przekąsek na sylwestrowej imprezie. Wygląda świetnie, smakuje jeszcze lepiej. Polecam nie tylko wegetarianom. SKŁADNIKI / 4 porcje
cool and mintynadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. I to już wszystko. Teraz możemy już podawać naszą rybę razem z jarzynką. Moja Babcia zawsze podawała taką porcję z kromką domowego chleba. Smacznego! A jeśli szukacie przepisu na mniej znane, wigilijne zupy, zapraszam tutaj: Zupa na Wigilię – nie tylko barszcz! Artykuł Ryba po rybacku na Wigilię – przepis krok po kroku pochodzi
Okiem Blondynki by McBlondi