Zupę gotuj na niewielkim ogniu, aż warzywa zmiękną.Zestaw garnek i dodaj śmietankę. Zupę zmiksuj blenderem na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem do smaku. GRZANKI: kromki chleba pokrój w niedużą kostkę, skropl oliwą i uprażyć na patelni razem z migdałami. SMACZNEGO
Fiołkowe TalerzeDeszcz za oknem, w piekarniku chleb, a garnku rosół. I co z tego, że w poniedziałek, a nie w niedzielę, jak tradycja nakazuje:) Już trzecią godzinę mruga do mnie z największego garnka, zapach zdradza, że będzie wyjątkowo pyszny, ale jestem cierpliwa i pozwolę mu jeszcze trochę się pogotować, żeby wydobyć całą esencję smaku. Z bulionu będzie zupa, a mięso
Obiad gotowyzawartość garnka. Dodaj śmietanę, sól i pieprz wedle uznania. Gotuj przez kolejne 20 minut, a następnie dodaj uprzednio wyjęte warzywa. Podawaj zupę z jajkami na twardo i swoim ulubionym chlebem. Oby do wiosny! To read this in English, click here: „This dark, green soup made out of california weed might surprise
Jem więc Jestemblendera, odpalić maszynę, wylać masę do formy i upiec. Proste, szybkie i tanie danie. Można jeść na ciepło jako wspomniane drugie danie obiadowe lub na zimo na kromce dobrego chleba. Sprawdza się w domu i lunchboxie na wynos. Zabierając do pracy, weźcie kilka kawałków więcej, bo współpracownicy mogą być chętni na degustację. Bardzo polecam! Składniki: 1 1/2 szklanki brązowego ryżu
Jeść, by żyć w zdrowiucebuli, sałaty rzymskiej, brokuła, selera naciowego i tuńczyka z puszki bez oliwy (80 g) PIĄTEK< SOBOTA< NIEDZIELA III FAZA śniadanie 1 kromka r azowego chleba orkiszowego jajko sadzone 1 szklanka czerwonychh śliwek (lub mrozonych) na gorąco duszone z ksylitolem i cynamonem II śniadanie 2 ciasteczka słonecznikowe 1 duża marchewka Obiad curry z kurczaka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zarobić zasmażkę, podlać odrobiną zupy, wymieszać i wlać do garnka i gotować przez 10 minut. Rybę rozłożyć na talerze, zalać zupą, posypać natką pietruszki i podawać z grzankami z chleba razowego. Możemy zaciągnąć śmietanką
Tradycyjna Kuchniatego szły niedojedzone resztki mięsa z rosołu, a zamiast majonezu była dawana śmietana. Tym sposobem, nic się nie marnowało, a domownicy mieli na po niedzieli coś do chleba
Dieta moja pasjawiórki. Miksuje się je przez dobre kilka minut, aż wydzieli się olej i uzyskamy cudowne masełko. Może być ono stosowane jako zamiennik masła orzechowego, świetnie pasuje do wysmarowania kromki chleba, jako dodatek do deserów, naleśników itp. Wypróbujcie, naprawdę warto! :) Składniki: 200 g wiórek kokosowych (lub więcej) Przygotowanie: Wiórki wsypać do dobrego blendera (u mnie kielichowy) miksować. Początkowo wiórki zmielą się
Nastoletnie Wypiekaniekotlecików smażyć po kilka minut z obu stron do zrumieniania Propozycja obiadu w fazie III: 2 kotleciki+kilka kiszonych ogórków+grejpfrut Propozycja kolacji: 1,5 koltecika+ kromka razowego chleba orkiszowego (30g)+sałata rzymska Kotleciki przygotowane bez tłuszczu (piekarniki lub na parze ) nadają się w fazie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sałatki, zwłaszcza te treściwsze, to zbawienie, kiedy nie ma się czasu na gotowanie. Pajda chleba do towarzystwa, może kubek herbaty i po sprawie. Lunch załatwiony. A w chwili specjalnej desperacji może nawet i obiad... Dzisiejsza sałatka sprawdziła się bez watpienia w swojej roli. Dojadałam jakaś smutna resztkę po bodaj 2 dniach w lodówce i naprawdę nic jej nie brakowało
Lejdi of the housegotuj około 20 minut, lub do miękkości soczewicy i warzyw. Zmiksuj gotowa zupę blenderem na gładki krem. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany, lub dobrego jogurtu, z kawałkiem dobrego, chrupiacego chleba, albo z tostem zwieńczonym pikantnym serem żółtym
Lejdi of the housegoracej dodaj serek i dobrze wymieszaj. Jeśli lubisz i masz pod ręka możesz wsypać jeszcze odrobinę posiekanej natki pietruszki. Podawaj z kleksem jogurtu greckiego i z serem tostowanym na chlebie
Lejdi of the housemałym ogniu. Kiedy soczewica będzie al dente i wchłonie wodę, dodaj ją do sosu. Wymieszaj, gotuj jeszcze przez 10–15 minut i ewentualnie dopraw. Podawaj z dobrym chlebem na zakwasie
Lejdi of the housePrawdziwie jesienno-zimowa, bardzo syc ą ca i rozgrzewaj ą ca zupa. Poł ą czona z pajd ą dobrego chleba, lub ulubion ą kanapk ą, z powodzeniem wyst ą pi w roli pełnego posiłku. Ja muszę przyznać, że jak ą ś ostatnia porcję z samego dna lodówki dokończyłam posypan ą startym serem cheddar, co jest zapewne
Lejdi of the housesuche. Odcedź i dokładnie opłucz soczewicę i fasolkę. Wrzuć do garnka, dopraw jeszcze raz, jeśli jest taka potrzeba, i gotuj kolejnych 30-40 minut. Podawaj z ryżem, lub dobrym chlebem. Nadmiar można spokojnie zamrozić
Lejdi of the house