Tosty i kanapki z chleba bezglutenowego Schär 254Delikatne tosty francuskie z pietruszką, libański twarożek na kromce chleba oraz kanapki z iście z włoskim charakterem.. Takie pyszności możesz przygotować na śniadanie, kolację lub każdą domową imprezę. A do tego zrobisz je na idealnie dobranym pieczywie bezglutenowym
AniaGotuje.pl
Toum – libański sos czosnkowy 1127Toum , czyli przepis na libański sos czosnkowy . Podaje się go wraz z libańskim chlebem, hummusem, tabbouleh, czy shawarmą. Można go również serwować jako dip do różnych mięs i innych przekąsek. W zbliżającym się sezonie polecamy go jako dodatek do szparagów :) W lodówce można przechowywać go tygodniami! Polecam również przepis na nasz polski sos czosnkowy , który idealnie pasuje do sałatek, pizzy
Kulinarne Przeboje
Wiosenne smarowidło 209Prawdziwie wiosenny przepis. Duża porcja świeżych warzyw i pyszne smarowidło do wszystkiego rodzaju pieczywa: ciabatty, krakersów, bagietek. Pięknie wyglada i dobrze smakuje. Inne pasty na chleb: tutaj i tutaj. Zapraszam: Wiosenne smarowidło: 150 g naturalny serek z ziołami 1 czerwona cebulka 3 łyżki wody 2 łyżki oliwy 4 łyżki białego wina 4 łyżki suszonych owoców: morele
dolcevitainmykitchen
Gulasz z indyka z warzywami 221ogniu około 15 minut (jak sos byłby za gęsty możemy dodać trochę wody), pod koniec dodajemy fasolkę i śmietankę, mieszamy, doprawiamy i gotowe :-). Podajemy z kaszą, ryżem lub z chlebem. Smacznego
kruche babeczki
Pyszne bagietki z gotowaną dynią 192włożyłam ponownie do miski. • Po następnych 30 minutach, zrobiłam podobnie, z tym, że uformowałam 2 bagietki. Takie miałam założenie. • Po kolejnych 30 minutach, bagietki wyglądały jak dwa podłużne chleby:) Każdą przecięłam nożem na pół. Zasklepiłam cięcie i wyciągnęłam je wzdłuż. Ciasto dawało się rozciągać jak guma. • Tym sposobem były cieńsze i już wyglądały, jak przystało na bagietki:) Składanie bagietek
Leśny Zakątek
Pyszny gotowany boczek na chleb 252Zrobiłam ten boczek inaczej jak zwykle. Wyszedł pyszny. Zwykle piekę, tym razem ugotowałam. Zaskoczył nas pysznym smakiem. Polecam. Skórę z boczku dokładnie oczyścić ostrym noże. Opalić
Kuchnia Pokoleń
Skrzydełka marynowane w tamari soja i harissa 216jest już nieco przepalony. Jeśli węgiel żarzy się mocno wtedy lepiej przykryć grill pokrywką. Powolne grillowanie to gwarancja , że mięso będzie upieczone i miękkie. Skrzydełka można jeść same, z chlebem lub frytkami. Podać z dowolnie wybranym sosem lub salsą z pomidorów . Spara Spara The post Skrzydełka marynowane w tamari soja i harissa appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzenia
KAMPANIA STREETCOM - OPTIMA CARDIO POTAS+ 155cholesterolu: dobry i zły. Żeby nasz organizm działał prawidłowo musimy zachować równowagę pomiędzy tymi dwoma cholesterolami. Dzięki optima cardio możemy obniżyć cholesterol w 3 tygodnie. Wystarczy jeść 3 kromki chleba dziennie z margaryną optima (ruch fizyczny oczywiście wskazany) czy używaj optimy cardio do smażenia i przygotowywania innych potraw (np. naleśniki). Do rodziny Cardio dołączył potas+. Margaryna ma takie samo działanie
Kuchnia w oparach
FRANCUSKIE TOSTY W PŁATKACH ŚNIADANIOWYCH 146misce mieszamy jajka, mleko, cukier i cynamon. W drugiej misce mieszamy pokruszone płatki z kokosem (moja rada: jeżeli nie dajecie kokosa zwiększcie proporcje płatków do 3/4 szklanki). Kromki chleba maczamy w jajku a następnie w płatkach z kokosem. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Podajemy z owocami
Kuchnia w oparach
CHLEB Z PŁATKAMI ŚNIADANIOWYMI 163Pieczecie chleby? My rzadko ale czasami się zdarza. Ja mimo, że mniej zdrowe preferuje białe, a mąż ciemne :) Dzisiaj przedstawiam Wam pieczywo z dodatkiem płatków śniadaniowych 500 g mąki razowej chlebowej 450 ml letniej wody 50 g ś wieżych drożdży 1 garść pestek słonecznika 1 garść ziaren dyni 1/2 szklanki otrębów orkiszowych 1 szklanka płatków śniadaniowych pół łyżeczki cukru łyżeczka
Kuchnia w oparach
TOSTY W KLIMACIE JESIENNYM 153rzepakowy Cebulę kroimy w kostkę i szklimy. Dodajemy oczyszczone grzyby i podsmażamy. Przyprawiamy. Sos WINIARY przygotowujemy wg opakowania. Dolewamy go do naszych grzybów i dusimy do uzyskania miękkości. Chleb tostowy rozwałkujemy wałkiem. Wykładamy nim formy do muffinów. Na to wykładamy szynkę. Na sam spód dodajemy ser a na to grzyby w sosie. Posypujemy pieprzem. Pieczemy ok 10-15 minut
Kuchnia w oparach
TOSTOWE MUFFINY Z JAJKIEM PRZEPIÓRCZYM 136posiadają mniej cholesterolu od jaj kurzych jaja przepiórcze nie uczulają Czego potrzebujemy: 6 kromek pieczywa tostowego 6 plastrów szymki garść startego sera 1 pomidor 6 jajek przepiórczych sól pieprz Chleb tostowy ugniatamy wałkiem i wykładamy nim formę do muffinów. Następnie układamy szynkę a na to pomidor pokrojony w drobną kostkę. Pomidora przykrywamy startym serem. Solimy i pieprzymy. Podpiekamy około
Kuchnia w oparach
ZAKRĘCONY CHLEB TRUSKAWKOWY 199jakiegoś czasu chodziło za mną zrobienie zakręconego chleba. Nie było okazji bo to albo brak czasu, albo zmęczenie. Jako, że zaczynam urlop postanowiłam, że teraz abo nigdy. Chlebek jest pszenny z dodatkiem dżemu truskawkowego niskosłodzonego Łowicz . Wyszedł miękki i chrupiący. Składniki: 10 g suszonych drożdży (lub 40 g świeżych) 1 łyżka cukru 300 g maślanki 500 g mąki pszennej
Kuchnia w oparach
ŚNIADANIOWE SERNICZKI Z PIECZONYCH POMIDORÓW NA SUCHARKACH 148ilości wody. Dolewamy do masy pomidorowo-serowo-jogurtowej i mieszamy. Koperek siekamy. Dodajemy do masy. Przyprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy. Na dno formy keksowej układamy sucharki delikatesowe Extra Mamut . Chleb zalewamy masą sernikową i wkładamy do lodówki na ok. 4-5 godzin. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo
Kuchnia w oparach
SERNICZKI Z TUŃCZYKIEM NA SERKU RICOTTA 169takich wynalazków jeść nie będzie". Postawiłam jednak serniczki na stole i mąż zaciekawiony wziął kawałek na widelec a następnie ukroił sobie kawałek. Serniczki są idealne jako pasta do chleba. Serniczki są puszyste i delikatne z mnóstwem warzyw. Każdy może modyfikować dodatki tak jak lubi. Składniki: SPÓD 1 szklanka ulubionych płatków 40 g masła 1 łyżka startego sera żółtego SERNIK
Kuchnia w oparach