ciepłego mleka 25 g. drożdży 1/2 łyżeczki cukru 550 g. maki 1czubata łyżeczka soli 2 średnie marchewki (moje ważyły 150 g.) 1 łyżka pestek dyni + trochę do posypania chleba 1 łyżka siemienia lnianego w ziarenkach 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżka oleju Wykonanie: Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłym mleku. Odstawić na 15-20 minut. Mąkę wsypać do miski
Agusiowe smakołykiprzykład z bekonem i sadzonym jajkiem…pyycha! Skusiłam Was? Francuskie tosty są chrupiące, a jednocześnie nie są suche. Do przyrządzenia tostów możesz użyć pieczywa tostowego lub bułek, czy chleba. Moim zdaniem tosty najlepsze wychodzą z lekko czerstwego pieczywa, ponieważ wtedy świetnie absorbują płyn. To doskonały sposób na zużycie pieczywa. Nic się nie marnuje! Moje tosty przyrządziłam
Rusty ForkPowoli nasz dom zaczyna wyglądać świątecznie. Wczoraj poszłam do Biedry po małe zakupy, wiecie chleb, masło, zwykłe drobiazgi. A jak zwykle kupiłam dużo więcej. Święta u nich pełną parą, a kupić możecie praktycznie wszystko. Czy tylko mnie się wydaje że poszerzyli asortyment? Jak zobaczyłam Cotton Ballsy to nie mogłam się im oprzeć. Są śliczne, takie malutkie i w idealnym kolorze
Arbuziakinaan. Skąd chlebek naan? W dyskontach pojawiły się już gotowe tego typu wypieki. Ich cena za sześć sztuk wynosi już ok. 6-7 zł. Oczywiście możecie sami przygotować taki chleb dzień wcześniej – tutaj znajdziecie na niego przepis. Pozostaje tylko wybrać swoje ulubione składniki na pizze i do dzieła. Czas przygotowania nie zajmie wam zbyt wiele z życia. Do dzieła
Kuchennyviral.plnaszą śmietanę i majonez, które również trafiają do miseczki. Całość solimy i pieprzymy według uznania, po czym dokładnie mieszamy w celu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Gotowe. Pastę nakładamy na chleb bądź bułki. Zajadamy ze smakiem. Koszt: 15 zł (porcja na kanapki dla 4 osób) Przygotowanie: 30 minut Pasta z jajek i pomidorów suszonych Pasta z jajek i pomidorów suszonych Pasta
Kuchennyviral.plpasty, które znajdziecie w mojej książce „ Hummusy i pasty „ miałem dylemat, z czym je zjeść… Uwierzcie mi, że nawet najlepsze pieczywo może się przejeść. Wcinałem z chlebem gryczanym , krakersami z ziaren … Ciągle jednak było mi mało. Podczas przygotowywania przepisu na hummus śródziemnomorski olśniło mnie. Pomyślałem, że fajną opcją może być chlebek jaglany na śródziemnomorską modłę
Blendmannajlepsze i tanie, warto pokusić się o przygotowanie w domu kilku słoików obiadu, który z powodzeniem można przechować na zimę. Można zawekować zupy, które po podgrzaniu najłatwiej zagryźć kawałkiem chleba, sosy i gulasze warzywne no i oczywiście leczo. Jest to podstawowy przepis na leczo - z cukinią i papryki. Można go urozmaicić dodając podduszoną pikantną kiełbasę, pokrojoną w niewielką kostkę
Moja Książka KucharskaSkładniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 1/2 cebuli 1/2 pęczku jarmużu 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko mąka vegeta do mięs 4 większe pomidory 1/2 szklanki sosu meksykańskiego Fanex sól, pieprz, … Czytaj dalej Pulpety z jarmużem w pomidorach
czarrna od kuchnipisałam na blogu, że jestem zadeklarowaną fanką makaronu:) Kiedy więc w ramach współpracy z firmą JAMAR zastanawiałam się czy puszkę fasoli Piękny Jaś zużyć do zupy, do pasty na chleb, albo makaronu… decyzję podjęłam niemal błyskawicznie;) Dodałam mielone mięso drobiowe, świeży szpinak, pomidory w puszce oraz bardziej wyraziste dodatki, takie jak oliwki i suszone pomidory. Nam smakowało
Smaki Na TalerzuLeczo z kabaczkiem, kiełbasą i boczkiem to pomysł na warzywny i bardzo smaczny obiad. Takie danie możecie podać z ryżem jak i chlebem. Uwierzcie mi na słowo, że poniższe leczo jest świetnie w smaku - lekko pikantne i bardzo sycące. Zachęcam do przygotowania! Składniki: 1 średniej wielkości kabaczek 4 średniej wielkości papryki 2 cebule 1 laska kiełbasy
Ugotowaćdodaniem ciecierzycy przełożyć całe danie do garnka jeśli wcześniej smażyliśmy na patelni). Chwilę gotujemy i przyprawiamy do smaku. Potrawkę można podać z domowej roboty grzankami lub kromką pełnoziarnistego chleba. Danie świetnie rozgrzewa w jesienne chłodne dni. Smacznego
Health-Fit-LifeTatar przed podaniem należy schłodzić. Formujemy kulki z łososia i układamy na talerzu. Do tego oddzielnie układamy poszatkowany koperek, kapary oraz cebulę. Tatar możemy podawać z dodatkiem bułki lub chleba. Artykuł Tatar z łososia pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl
CookMagsię sprawdza w 100 % to używam go po dziś dzień :) A oto co nam będzie potrzebne aby zamrozić pierożki ;) deski drewniane lub plastikowe np. do warzyw, do chleba, owoców folia spożywcza np. z poręczna ucinarką od firmy Gosia woreczki foliowe lub strunowe 1. Pierogi po ugotowaniu, smaruje tłuszczem i odstawiam pod przykryciem np. drugim talerzem do całkowitego wystygnięcia. 2. Kiedy
Gotowanie...to proste !musi być niesmaczne. Zasada jest prosta - należy nauczyć się czytać etykietki produktów oraz NIE kupować (lub ograniczać do minimum) typowe produkty bezglutenowe - mam ma myśli - bułki, chleby (gotowe) - nie są one smaczne a za to naszpikowane wszystkimi cudami świata. Lepiej upiec sobie własny chlebek :) Jest wiele dostępnych produktów, nie przetworzonych z których wyczarować można smaczny, zdrowy
BezglutenowaIzabelaPRZEPIS : 200 g mixu mąk bezglutenowych (użyłam mixu na chleb) 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki soli łyżka oleju 220 ml jogurtu naturalnego oraz trochę oleju do posmarowania bułek przed włożeniem do piekarnika Mąkę, sól i sodę mieszamy ze sobą, dodajemy jogurt. Najlepiej żeby był on bardzo gęsty, żeby po wymieszaniu składników można było uformować ręcznie bułeczki
BezglutenowaIzabela