chleb - 26084 przepisów (strona:1128/1739)

Pieczeń z mielonego boczku 158

wyśmienicie. Cóż, nie ma co żałować, teraz trzeba nadrabiać i robić ją tak często, jak to tylko możliwe:) W zimowe wieczory nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego chleba z aromatycznym boczkiem i ketchupem/musztardą. A Wy, znacie taką pieczeń? Jeżeli nie, nie popełniajcie mojego błędu, tylko zróbcie ją sobie jak najszybciej:) Nawet pomimo tego, że moje zdjęcia

Smaki Na Talerzu
No to pasztet. Wegepasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami. 139

pasztet… wegepasztet i to całkiem niezły. Z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej. Wilgotny, zwięzły, bezproblemowo się kroi, dobrze rozsmarowuje na chlebie, a do tego pyszny, sycący i zdrowy. Tak samo doskonały solo jak i na pajdzie świeżego chrupiącego pieczywa. Do świątecznego i nieświątecznego menu, na śniadanie, do zabrania ze sobą, a najlepiej sprawdza się jako lekka, warzywna kolacja. Składniki

Fitsweet.me
PRZEPIS NA GULASZ Z CIECIORKĄ 144

grubą kostkę, cieciorkę i dodaj szklankę wody, duś pod przykryciem przez 20 minut. Dodaj białą kiełbasę i pozostałe składniki i duś przez kolejne 20 minut.  Podawaj z chlebem i świeżymi listkami bazylii

SMYKWKUCHNI
Chana Masala i chleb Naan 134

Gotować aż sos będzie kremowy i gęsty, a dynia miękka. Podawać z ryżem Basmati posypanym dużą ilością świeżej kolendry lub chlebkami Naan. Zajadamy się jednym i drugim. Składniki na chleb Naan (odmierzane szklanką o pojemności 200 ml): 1/2 szklanki ciepłej wody 0,5 łyżeczkicukru 8 g świeżych drożdży 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 szklanki mąki pszennej łyżeczka soli

Karola gotuje
Chleb drożdżowy na wodzie z kiszonych ogórków 198

foremkę wstawic do pieakrnika nagrzanego na 200 C i piec 10 minut, potem temperature zmniejszyć na 180 C i piec kolejne 40-50 minut, funkcja góra-dół. Po upieczeniu chleb wyjąć z foremki i odłożyć na kratkę do całkowietego wystudzenia. Wierzch można posmarować wodą aby skórka nie była zbyt twarda

Monia miesza i gotuje
Pizza na kamieniu na Walentynki 176

wystarczy go umyć pod wodą i lekko naoliwić. Wyjęty z piekarnika zatrzymuje ciepło nawet do pół godziny. Jak używać kamienia do pieczenia? Przed pieczeniem pizzy, bułek czy chleba kamień trzeba nagrzać. Ja trzymałam kamień w piekarniku nastawionym na 250ºC przez 2 godziny. Kamień do pieczenia pizzy należy umieścić na dnie piekarnika. Należy przy tym pamiętać aby włożyć kamień do zimnego

codojedzenia
Koreczki z sercem :) 215

Składniki: papryka konserwowa ogórki konserwowe ser żółty oliwki kabanosy bułka lub chleb tostowy Przygotowanie: Z papryki wyciąć serduszka, ogórki pokroić w plasterki, kabanosy również, pieczywo i ser w kostkę, oliwki … Czytaj dalej Koreczki z sercem

czarrna od kuchni
Mielone z jesiotra z chipsami 159

tartą. Smażę klopsiki na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z każdej strony. Batata i ziemniaki fioletowe dokładnie szoruję i kroję na cienkie plastry 1-2 mm na maszynce do chleba. Przekładam do miski osobno, najpierw bataty, dodaję sól, pieprz, bazylię i trzy łyżki oliwy. Dokładnie mieszam żeby każdy plaster był obtoczony w oleju. Na blaszce do pieczenia wykładam papier

wesoła kuchnia
Kapuśniak ze świeżej kapusty po rosyjsku 102

międzyczasie obrałem jabłka, wypestkowałem, pokroiłem w drobną kostkę, dołożyłem do zupy. Gotowałem kapuśniak jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania wlałem do niej kwas ogórkowy, zagotowałem. Podałem z razowym chlebem. Przed podaniem posypałem posiekanym koperkiem

R'n'G Kitchen
pasta jajeczna z szynką 140

Przygotowania: jaja gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o grubych oczkach szynkę siekamy drobno jaja z szynką łączymy z jogurtem i doprawiamy do smaku  Zjadamy najlepiej z chlebem żytnim - no to mój ulubiony :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Pieczeń z mielonego boczku 168

wyśmienicie. Cóż, nie ma co żałować, teraz trzeba nadrabiać i robić ją tak często, jak to tylko możliwe:) W zimowe wieczory nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego chleba z aromatycznym boczkiem i ketchupem/musztardą. A Wy, znacie taką pieczeń? Jeżeli nie, nie popełniajcie mojego błędu, tylko zróbcie ją sobie jak najszybciej:) Nawet pomimo tego, że moje zdjęcia

Smaki Na Talerzu
Krokiety z mięsem z rosołu 186

się znudzi to można zrobić potem pomidorówkę (też uwielbiana), warzywa można przerobić na sałatkę albo na kotlety ), no i mięso. Z mięsa do tej pory najczęściej robiłam pastę do chleba ( to najpopularniejszy i najczęściej odwiedzany przepis na moim blogu) ale ostatnio koleżanka poddała mi pomysł mówiąc, że krokiety z mięsem z rosołu to jedno z ulubionych dań jej syna. Więc

Cooking for Emily
Nuggetsy z udek kurczak przepis na udany obiad 204

całość dokładnie wymieszałam. Tak przygotowane udka odstawiłam do lodówki na 40 minut, aby przeszły smakiem ziół i jogurtu. Na dużym głębokim talerzu rozsypałam domową bułkę tartą ( zrobioną z suchego chleba, ale specjalnie jej drobno nie mieliłam ). Ty możesz użyć zwykłej bułki tartej. Piekarnik nagrzałam do 200 C. Na formie do pieczenia rozłożyłam papier do pieczenia i na nim poukładałam udka

Kuchnia na wzgórzu
Chleb bezglutenowy ziarnowiec 153

Chlebek samo zdrowie! Bez mąki, glutenu, bez drożdży, jajek. Chleb na bazie ziaren, nasion, migdałów i orzechów, gdzie spoiwem jest ryż i banany. Można go jeść na słodko z dżemem i na wytrawnie jako dowolną kanapkę. Fajnie chrupie i jest bardzo sycący. Składniki: – 3/4 szklanki ziarna słonecznika – 3/4 szklanki siemienia lnianego

To co kocham
Najlepsza pizza pełnoziarnista z szynką, pieczarkami i kukurydzą 205

już jakieś 100 razy (no dobra, może TROSZKĘ mniej) i za każdym razem wychodzi przepyszna. Warto spróbować! Składniki na 2 pizze: Ciasto: 250 g mąki pełnoziarnistej (najlepiej do wypieku chleba) 30 g drożdży 150 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli himalajskiej Oliwa z oliwek Przygotowanie: Drożdże kruszymy do miseczki. Dodajemy cukier i 2 łyżki mąki. Zalewamy letnią

Czarnawisienka