ilości wody. Dolewamy do masy pomidorowo-serowo-jogurtowej i mieszamy. Koperek siekamy. Dodajemy do masy. Przyprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy. Na dno formy keksowej układamy sucharki delikatesowe Extra Mamut . Chleb zalewamy masą sernikową i wkładamy do lodówki na ok. 4-5 godzin. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo
Kuchnia w oparachtakich wynalazków jeść nie będzie". Postawiłam jednak serniczki na stole i mąż zaciekawiony wziął kawałek na widelec a następnie ukroił sobie kawałek. Serniczki są idealne jako pasta do chleba. Serniczki są puszyste i delikatne z mnóstwem warzyw. Każdy może modyfikować dodatki tak jak lubi. Składniki: SPÓD 1 szklanka ulubionych płatków 40 g masła 1 łyżka startego sera żółtego SERNIK
Kuchnia w oparachzacznie się gotować, doprawiamy dużą ilością słodkiej i ostrej papryki, solą i pieprzem. Cukinię kroimy w dużą kostkę i dodajemy do reszty. Gotujemy aż cukinia będzie miękka. Podajemy z chlebem
Nie do chrzanu!papryczka chili do smaku – 1 garść jarmużu – 1/2 awokado – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz – do podania np. bagietka lub domowy chleb żytni Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki) Jarmuż opłukać. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wkładamy jarmuż (usuwamy wcześniej twarde łodygi
I LOVE LIFEpodgrzewały się zbyt mocno. Krok 3 Na koniec dodajemy do jajecznicy śmietanę, sól morską oraz pieprz. Posypujemy posiekanym, świeżym szczypiorkiem lub kiełkami Do jajecznicy możemy przygotować tosty z chleba wiejskiego. Tosty kładziemy na płaskich talerzach, a na wierzch każdego nakładamy jajecznicę. Obok układamy plasterki pomidora lub pomidorki koktajlowe. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. Smacznego
Moja Książka Kucharskamoże lepiej się wstrzymać…:) Zima niestety pozostawiła różne niechciane fałdki i oponki, więc czas zacząć trochę lżej jeść. Więc coraz więcej sałatek, bardziej warzywnie, mniej kluchów i chleba, mniej cukru. Ale zdrowe słodycze zawsze przecież zjeść, i bez wyrzutów sumienia. Dziś proponuję kakaowo-cynamonowy pudding chia słodzony daktylami z prażonymi jabłkami i gruszkami. Deser, śniadanie albo przekąska w pracy/szkole
Cooking for Emilypapryczka chili do smaku – 1 garść jarmużu – 1/2 awokado – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz – do podania np. bagietka lub domowy chleb żytni Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki) Jarmuż opłukać. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wkładamy jarmuż (usuwamy wcześniej twarde łodygi
I LOVE LIFEenergii. Zalecany jest w rekonwalescencji osobom po operacjach. Mąka ryżowa ma delikatną, lekką konsystencję i idealnie sprawdza się w pieczeniu kruchych ciasteczek, jako dodatek do innych mąk w pieczeniu chleba, jako zagęstnik do sosów. Składniki : 1 szklanka mleka 1/2 szklanki mąki ryżowej Radix-Bis 2 jajka olej kokosowy do smażenia 500 g sera białego półtłustego
Sama słodycz i szczypta chilipołączenia składników. Szpinak z cebulą dodajemy do jajek, mieszamy i wylewamy z powrotem na patelnie. Smażymy aż do momentu kiedy jaka się zetkną i będą gotowe. Podajemy z chlebem i pomidorkami koktajlowymi
Apetyt na Zielonedodatkiem tłuszczu lub bez niego, oraz upiec w piekarniku. Ja wybrałam ten ostatni wariant. Proziaki robi się bardzo prosto i szybko, idealne gdy akurat w domu braknie nam chleba. Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe z dodatkiem masła lub dżemu. Polecam :) SKŁADNIKI: szklanka kwaśnego mleka, maślanki lub kefiru łyżeczka soli 1 jajko łyżeczka sody 0,5 kg mąki pszennej WYKONANIE: Mąkę przesiewamy razem
Pani na deserpieprz 150 g szpinaku baby 1/2 puszki (czyli 120 g ) gotowanej ciecierzycy 2-4 jajka (zależnie od apetytu) do dekoracji: świeża bazylia lub natka pietruszki do podania: świeży chleb Przygotowanie szakszuki z ciecierzycą: Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę pokrojoną w kostkę. Smaż przez ok. 5 minut, aż się zeszkli. Dodaj pomidory z puszki i rozgnieć
Chilli Czosnek i Oliwamąż kręcił nosem na mozzarellę, a potem zajadał się aż mu się uszy trzęsły. Na pewno nie pożałujecie. Składniki na kanapki zapiekane z mozzarellą (około 5 kanapek): 10 kromek chleba 5 plasterków szynki (wieprzowej) kulka sera mozzarella pomidor kilka listków świeżej bazylii Na kromkę nałożyć plaster szynki i przykryć kawałkami sera mozzarella. Dodać plaster pomidora i porwane listki bazylii
Karola gotujezetrzeć na grubej tarce, cebulę i czosnek drobno pokroić . Włożyć do wywaru i gotować do miękkości . Wyjąć mięso, które można wykorzystać do drugiego dania lub pasty do chleba lub obrać ze skóry i kości, pokroić i włożyć z powrotem do zupy. W małym garnku z nieprzywieralnym dnem rozgrzać masło, dodać koncentrat pomidorowy i smażyć ok. 2 minut
Czerwień i błękitpuszki, w całości. Niestety na soczyste pyszne pomidory musimy jeszcze poczekać! To danie jest zdecydowanie lepsze na drugi dzień, kiedy smaki "przegryzą się". Zazwyczaj podaje je z kromkami chleba, bo wtedy, tak jak robią to Włosi, pozostały na danie sos, można zjeść przy pomocy pieczywa właśnie. Kocham słońce, wino i dobre jedzenie! Duszone warzywa z czarnuszką / 2 porcje Składniki
Moja smaczna kuchnia