chleb - 26176 przepisów (strona:1122/1746)

ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z FASOLĄ I PULPETAMI 169

jestem ogromnym zmarzluchem (chociaż nie znoszę bluzek z długim rękawem ;)) i w okresie jesienno- zimowym mogłabym jeść takie zupki codziennie.  Zupa ta najlepsza jest następnego dnia, z kromką chleba albo ciepłą bułeczką ;) Składniki: * 2,5 litra wody * 1 kość wieprzowa * 4 marchewki * 4-5 ziemniaków * 2 puszki fasoli  Piękny Jaś   (Jamar) * 1 korzeń pietruszki * 1/4 korzenia selera

Zrób to smacznie
Kartoflanka 193

zwiększać temperaturę. Dzięki temu tłuszcz lepiej się wytopi. Ściągamy gotowy bekon na ręcznik papierowy, a na patelnię dolewamy kilka łyżek zupy. Mieszamy i wlewamy z powrotem do garnka.  Chleb kroimy drobno i rumienimy na suchej patelni przez 1 - 2 minuty, co chwila mieszając. Gotową zupę blendujemy. Podajemy z grzankami, skwarkami z boczku oraz posypaną koperkiem. Można również podać

Kuchnia od dwojga
Sałatka śledziowa z boczniakami 141

papierowym, pokrój w paseczki. Wsyp di miski, dodaj kukurydzę z puszki, posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Dodaj majonez. Gotowe! Najlepiej zostawić na noc do przegryzienia. Podałam z jajkami i chlebem razowym domowej roboty. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Krokiety z kaszy gryczanej z boczkiem i rukolą 139

jest równie magiczna, co kasza jaglana, wciąż odkrywam jej wszechstronne zastosowanie. Można ją zjeść po prostu ugotowaną na szybko do obiadu lub zrobić z niej kotleciki, burgery, a nawet chleb i słodkości. Potrzebujemy: 200 g niepalonej kaszy gryczanej Targroch 2 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 garść rukoli 2 małe cebulki 4 plastry boczku sól, pieprz bułka tarta olej

MamaOskarka
tarte flambée czyli flammekueche 131

różnymi dodatkami, jak tarty emmentaler,bialy ser czy inne, dodatki, ograniczone jedynie wyobraźnią kucharza. W dawnych czasach flammekueche by ła przyrządzana jedynie przez osoby posiadające kamienny piec do pieczenia chleba . Nazwa flammekueche oznacza "pieczona w ogniu"; jest to zwi ązane z faktem, iż podczas pieczenia w piecu, płomienie dochodziły do brzegów tarty pozłacając je. Sk ładniki: ciasto 250g m ąki

w mojej kuchni
Pasta z ciecierzycy z pieczoną papryką 211

Pasta do chleba z ciecierzycy i pieczonej papryki z dodatkiem czosnku, kminu rzymskiego, natki pietruszki i chilli. Pycha Świetna na kanapki lub jako dip. I w dodatku zdrowa! Dzięki papryce pasta jest wyrazista w smaku i nabiera ładnego koloru. Oczywiście ilość chilli zależy od waszych upodobań, jeśli chcecie dodajcie jej więcej lub mniej. Tak czy siak zróbcie ją koniecznie Składniki

Oryginalny smak
Sałatka Cezar 156

urozmaicenia dodaję się do niej również kurczaka lub jajko. Jest zdecydowanie wtedy bardziej syta i może stanowić samodzielne danie obiadowe.  Składniki: kilka listków sałaty rzymskiej dwie kromki chleba oliwa z oliwek parmezan na sos: 2 małe fileciki anchois             żółtko jaja             3 łyżki oliwy z oliwek

wyzwania kuchenne
Forszmak wg Aleex 153

pieczonych mięs. Oprócz nich wystarczy ogórek kiszony, koncentrat pomidorowy i bulion, a w kilkanaście minut otrzymujemy przepyszne danie, które smakuje doskonale. Jest naprawdę pyszne, szczególnie ze świeżym, chrupiącym chlebem. Koniecznie, koniecznie spróbujcie. Składniki: • 300 g wędlin, pieczonych mięs, pieczonego boczku, kiełbasy • 1 cebula • 1 łyżka oleju • 1 litr bulionu drobiowego • 2 ogórki kiszone • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 1 łyżka masła

W mojej kuchni
Pieczeń z sosem grzybowym 242

Składniki: ok. 1/2 kg szynki wieprzowej 2 kromki czerstwego chleba 1/2 szklanki grzybów suszonych 1 cebula 4- ząbków czosnku sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka … Czytaj dalej Pieczeń z sosem grzybowym

czarrna od kuchni
Sałatka śniadaniowa (białkowo-tłuszczowa, dieta redukcyjna) 357

godziny 😉 Ja wręcz ubóstwiam takie śniadanka😍 Raz sałatki, raz zdrowotne jajeczka i człowiek szczęśliwie idzie przez redukcje.😎  Jeśli jednak lubisz pojeść z rana węglowodany wystarczy dodać kromkę chleba (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1 porcje: -60 g kurczaka wędzonego -pół kulki mozzarelli -1 pomidor -garść sałaty -łyżka słonecznika łuskanego -łyżka oleju lnianego lub oliwy -szczypiorek -sól, pieprz do smaku

Zdrowie i pysznie na talerzu
10 produktów dodających energii 297

regulują poziom cukru we krwi, obniżają wchłanianie tłuszczu i cholesterolu, a także usprawniają pracę układu pokarmowego. Należy jednak pamiętać, że pełne ziarno to nie pszenna bułeczka posypana pestkami, albo chleb z dodatkiem karmelu. Czytaj etykiety i wybieraj prrodukty pełnoziarniste. Banany Prawdziwym lekarstem na zmęczenie są banany – szybka i smaczna przekąska, pełna potasu i magnezu, a także cukrów prostych, które

365 dni dookoła kuchni
ZUPA ZIEMNIACZANA Z ZACIERKAMI - poczciwa kartoflanka z sokiem z kiszonych ogórków 226

Krok 3. Wyjmujemy z zupy mięso z kurczaka, obieramy z kości i skóry, kroimy na kawałeczki i wrzucamy z powrotem do zupy. Zupę podajemy gorącą z kromką świeżego, chrupiącego chleba, posypujemy świeżą, posiekaną zieleniną :) Smacznego :) Zobacz inne fantastyczne przepisy na domowe zupy dla całej rodziny

Moja Książka Kucharska
Gratin z batatów 189

kremówki Wykonanie: piekarnik nagrzać do 200`C małe naczynie żaroodporne, o boku 15 cm wysmarować olejem bataty obrać i pokroić na cienkie plasterki około 3 mm np. maszynką do chleba czosnek posiekać, wymieszać z solą i pieprzem układać plasterki ziemniaków na zakładkę. Co 3 warstwę posypać mieszanką czosnku z solą i obłożyć listkami pokrojonej w paseczki szałwii lub innych ulubionych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta z sardynek 216

pastę z sardynek, którą zajadali się na urlopie. Pasta bardzo nam zasmakowała, ale na obiecany przepis do tej pory się nie doczekałam :D. A ponieważ uwielbiam wszelkie pasty do chleba, nie mogłam dłużej czekać. Poszperałam trochę w internecie, zapoznałam się z wieloma tradycyjnymi przepisami portugalskimi na pastę z sardynek i na ich podstawie stworzyłam własny. Wyszło pysznie. Moja pasta sardynkowa

Moja Delicja
Sałatka z jajek i awokado 180

internetu i brak kuchni, zrobiły swoje. Na początek prosta sałatka z jajek i awokado. Najsmaczniejsza w dniu przygotowania. Świetnie sprawdza się i jako sałatka, i jako pasta do chleba. Polecam na chrupiących grzankach! składniki 4 jajka 1 awokado 2 - 3 łyżki szczypiorku 5-6 listków bazylii 2 łyżki majonezu łyżka oliwy sok z 1/2 cytryny sól, pieprz papryka w płatkach

Stare Gary