Minestrone

Minestrone

Minestrone

Kuchnia włoska. Minestrone przyrządza się w całych Włoszech. Najbardziej znane jest minestrone po genueńsku, które podaje się z ekstra dużą porcją gotowanych warzyw i ziołowym pesto. Te ziołową pastę można zamiast ziół i czosnku dodać również do tej w/w zupy. W Toskanii do minestrone dodaje się gotowaną, białą fasolę i grzanki z pszennego chleba. Wtedy zupa staje się sycącym, jednodaniowym posiłkiem. W innych regionach Włoch makaron zastępuje się soczewicą albo ryżem. Jeżeli chodzi o warzywa, to włoskie gospo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, makarony, szpinak, makaron, boczek, brokuły, ziemniaki, czosnek w ziołach, seler naciowy, pasty, pasta, ryż, fasola, brokuł, kapustą, chleb, cukinia, ryż z warzywami, szybka zupa, makaron ze szpinakiem, zupa z selera, chleb z ziarnami

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.