chleb - 25827 przepisów (strona:1119/1722)

Pulpeciki z fasolką 173

Składniki: 1/2 kg zmielonej szynki wieprzowej 1/2 małej cukinii 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej 1 jajko 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie mąka 3/4 szklanki mleka … Czytaj dalej Pulpeciki z fasolką

czarrna od kuchni
Chlebki pszenne 145

żeby było smacznie i zdrowo. Na śniadanie najlepsze jest świeże pieczywo z   chrupiącą skórką. Takie pieczywo można zrobić bardzo łatwo w domu. Dla tych, którzy jeszcze nie piekli chleba, polecam ten przepis, bo jest łatwy a chlebuś jest pyszny. Składniki: 500 g przesianej mąki pszennej typ 550 20 g świeżych drożdży 3 łyżki oliwy z oliwek 250 ml letniej

Kuchnia u Krysi
Domowa kiełbasa słoikowa 188

przypominająca mielonkę z odrobiną tłuszczu i pyszną naturalną galaretką. Najważniejsze jest to, że kiełbasa słoikowa domowej roboty nie zawiera polepszaczy i konserwantów. Smakuje wybornie, a najlepiej z pajdą świeżego chleba i kiszonym ogóreczkiem   Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg boczku (surowego) 3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 2 płaskie łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 3 łyżki

Blog z Apetytem
The best of 2017 187

przez Was oglądane przepisy w minionym roku: Bitki schabowe w sosie myśliwskim Kiszone rzodkiewki Zupa grzybowa z suszonych grzybów Świateczna, drożdżowa gwiazda z makiem Koktajl z jagodą kamczacką Pełnoziarnisty chleb orkiszowy. Dieta - szybka przemiana " Dieta szybka przemiana" Haylie Pomroy Najłatwiejsze ciasto na pierogi. Pierogi z ziemniakami i kiszona kapustą Oponki serowe - prosty przepis Galaretka z kurzych łapek Dużą popularnościa cieszyły

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Żurek 141

białej kiełbasy 500 g wędzonego boczku 500 ml żuru 2 łyżki suszonego majeranku 1 ząbek czosnku 6 łyżek śmietanki 18% lub 30% (do zup i sosów) ORAZ ugotowane jajka chleb biała kiełbasa Przygotowanie: Przygotować bulion jarzynowy.Przecedzony bulion zagotować z dodatkiem pokrojonych na 2 – 3 części wędzonych żeberek lub kości. Gotować przez ok. 20 minut. Dodać surową białą kiełbasę, zmniejszyć

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Imprezowe grzanki 120

które zrobiłam z żółtka jaja. Proponuję sylwester pod palmami. Przy okazji chciałabym życzyć wszystkim dużo radości, zdrowia w nowym 2018 roku i szampańskiej zabawy do białego rana. 6 kromek chleba pszennego Olej bazyliowy 3 plastry sera żółtego 3 plastry szynki 3 jajka 3 pomidory koktajlowe 5 oliwek czarnych 2 parówki cienkie natka pietruszki, bazylia świeża papryka wędzona majonez bazyliowy

wesoła kuchnia
10 najpopularniejszych przepisów na blogu w 2017 roku 149

blogu pojawiło się 190 wpisów, czyli w sumie jest już ich ponad 380, a o to 10 najczęściej odwiedzanych: 10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y Chleb pszenny: Gofry Pierożki ziemniaczane z pieczarkami Placuszki z kurczakiem, papryką i pieczarkami Placuszki z kurczakiem i serem żółtym Czeski placek królewski Wuzetka straciatella Ciasto kajmakowe Sernik Wenus A jakie

KuchniaWeDwoje.pl
Jajecznica z bazylią na pełnoziarnistych tostach 155

Jajecznica nie musi być nudna. Wystarczy nieco zmienić przyzwyczajenie i już mamy coś pysznego. Składniki: 4 jajka 4 kromki dobrej jakości chleba tostowego pełnoziarnistego masło kolorowy pieprz, bazylia, sól szczypiorek Wykonanie: Na patelni roztapiamy masło, rozbijamy jajka doprawiając je solą pieprzem i bazylią. Wszystko razem mieszamy do chwili ulubionej konsystencji jajecznicy. Ja osobiście wolę dość wysuszoną. Grzanki wrzucamy do tostera

W Moim Magicznym Domu
kanapeczki ze śledziem 165

składniki: kromki chleba np. razowego 1 burak czerwony filety śledziowe cebula majonez sól, pieprz wykonanie: Buraki myjemy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Filety śledzia kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka lub kosteczkę. Jeśli mamy duże kromeczki to przekrawamy je na mniejsze lub wykrawamy dowolne

Domowy Smak Jedzenia
Imprezowe menu nie tyko na sylwestra 911

gyros Sałatka z kabanosem i sosem czosnkowym Inne przekąski  Frytki z cukinii  Krokiety Francuskie ślimaki hit imprezy Chrupiące zapiekanki  Smażony ser Panierowane pieczarki Zapiekanki z czerstwego chleba Faszerowana i zapiekana papryka Pizza

W Moim Magicznym Domu
Prawdziwe włoskie klopsy – pulpety w sosie pomidorowym 290

przed krojeniem). Do emulsji z jajek i przypraw przekładamy oba gatunki mięsa, słoninę, bułkę i starty na drobnej tarce parmezan.   Masę mięsną dokładnie wyrabiamy ręką – jak ciasto na chleb, do czasu aż będzie się dobrze ze sobą lepić, zrobi się spójna i kleista – około 4-5 minut. W cieście przy zagniataniu i wyrabianiu uwalniamy gluten, przy wyrabianiu mięsa – kolagen

Karo in the Kitchen
Wołowina duszona z warzywami 148

Jeszcze gorące czeka w kuchni, ale trzeba się spieszyć ze zdjęciami, bo zaraz może zostać pusty garnek. Pyszna wołowina w towarzystwie warzyw i pajdy domowego chleba poleca się na gorący obiad. Składniki: - 1 kg goleni wołowej - 2 papryki, u mnie zielona i żółta - 30 dag  zielonej fasolki szparagowej  , ( o tej porze roku tylko mrożona, u mnie dziś Poltino

Apetyczna babeczka
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 280

Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate

Kulinarne przygody Gatity
NAJPOPULARNIEJSZE WPISY 2017 r. 101

mnie zupełnie nie dziwi ) ponieważ wszyscy uwielbiają ciastka, plus te są mega proste w przygotowaniu. Zaraz poza podium plasuje się ciasto z rabarbarem , nasz letnia propozycja. A potem kolejno: Chleb lniany bez drożdży (idealny na kanapki) : Wpis na temat diety samuraja Sekretny przepis na wzmocnienie odporności oraz 7 pytań na temat glutenu których już nie chce słyszeć… Bardzo mnie

PaleoLife
Domowy pasztet z żurawiną 201

słodkawy smak. Choć lista składników na domowy pasztet jest długa, to nie obawiajcie się. Przygotowanie go jest proste. Po wystygnięciu taki pasztet można kroić w plastry, lub smarować nim chleb. Upiec go można zarówno w jednorazowej formie do pasztetu jak i w zwykłej keksówce. Domowy pasztet można go podać 1,5 rocznemu dziecku. 0,5 kg łopatki wieprzowej 1 ćwiartka

Dieta bez mleka