ARGENTYŃSKIE KREWETKI Z SALSĄ PAPRYKOWĄ

ARGENTYŃSKIE KREWETKI Z SALSĄ PAPRYKOWĄ

ARGENTYŃSKIE KREWETKI Z SALSĄ PAPRYKOWĄ

Składniki • czerwona papryka 1 szt • krewetki argentyńskie 270 g • mała cebula 1 szt • pęczek pietruszki 1/2 • papryka mielona słodka 1 łyżka • sos ostrygowy 1 łyżka • sok z cytryny 0,5 szt • białe wytrawne wino 100 ml • ząbek czosnku 2 szt • masło 50 g • oliwa z oliwek 50 ml • sól, pieprz czarny Sposób przygotowania Rozgrzewamy łyżkę masła z łyżeczką mielonej papryki. Dodajemy poszatkowaną w kostkę cebulę z czosnkiem i smażymy przez 40 sekund. Dodajemy oliwę z oliwek i poszatkowaną w drobną kostkę paprykę. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chefintheforest

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.