chleb - 26176 przepisów (strona:1111/1746)

Zdrowa żywność – czytamy etykiety 114

choć w niektórych jednostkach chorobowych zalecane), wafle ryżowe. Stopnień przetworzenia i wyjałowienia tych produktów jest naprawdę bardzo wysoki i wychodzi na to, że znów opychamy się cukrem. W przypadku „chlebów ciemnych” możemy sobie zafundować dodatkową dawkę cukru w postaci karmelu, którym takie pieczywo jest barwione. Niesezonowe owoce i warzywa Ilość konserwantów, wosków i innych specyfików chemicznych stosowanych do ich zakonserwowania

Kate's Kitchen
JAJKA SADZONE NA SZYNCE - szybkie śniadanie na ciepło 224

sadzone na szynce - przepis, składniki i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na jajka sadzone na szynce. SKŁADNIKI: na 1-2 porcje 2 świeże jajka 2 plasterki szynki 2 kromki chleba lub bagietki, opieczone na złoto 2 łyżki masła sól, pieprz ziołowy  dodatkowo: kilka liści sałaty pomidorki koktajlowe rzodkiewki posiekany koperek oliwa extra vergine kilka kropel octu balsamicznego lub soku

Moja Książka Kucharska
Zapiekany niebieski deser z malinami i kilka słów o BLUE CORN 188

natury; pełnoziarnista; całkowicie wolna od GMO; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Mąka z niebieskiej kukurydzy zawiera 1985mg/kg antyoksydantów. idealna do tortilli, ciast, naleśników, chlebów i makaronów; produkt bezglutenowy. Popcorn – ziarno z niebieskiej kukurydzy po uprażeniu śnieżnobiały i pysznie chrypiący; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Ziarno niebieskiej kukurydzy

Słodkie okruszki
Nerkownik kokosowy z truskawkami i jagodami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 159

Dzień dobry wszystkim 😊 Ostatnie dni są tak gorące, że nie ma mowy o uruchamianiu piekarnika (pisze to osoba, która właśnie piecze chleb  😎 ) a przynajmniej chce się zminimalizować jego udział w docieplaniu mieszkania. Ten przepis jest dość szybki, prosty i przepyszny. Naszą inspiracją był ebook Edyty z bloga " Mój kawałek podłogi " (są w nim przepisy na ciacha bez pieczenia

Candy Pandas
Testowanie aleWorka – chleb domowy (pieczywo pszenne) 96

pieczywa. Pracownia aleWorek produkuje wszelkiego typu lniane worki do pieczywa, plecaki, torby, worki do przechowywania ziół, organizery i wiele, wiele innych! Akcja, w której […] Artykuł Testowanie aleWorka – chleb domowy (pieczywo pszenne) pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Tarta brokułowo cukiniowa 154

jogurtu greckiego sól, pieprz bazylia świeża garść 1 cukinia mała 1/3 brokuła 7 pomidorków koktajlowych 10 dkg sera feta szczypior do posypania Cukinię kroję na cienkie plastry maszynka do chleba, przekładam do miski, posypuje sola, wlewam trzy łyżki oliwy i mieszam, odstawiam aż nie zrobię ciasta. Brokuł dziele na małe różyczki. W garnku zagotowuje wódę, z odrobina soli

wesoła kuchnia
Zalipianki Ewy Wachowicz - czy warto tu wpaść? 194

moje Zalipianki." - tak opisuje swój lokal jego właścicielka Ewa Wachowicz. Jako czekadełko pojawią się na naszym stole podpłomyk z czarnuszką, jest świeżutki, chrupiący i pyszny. Towarzyszy mu domowy chleb upieczony na drożdżach oraz pasta z fasoli i smalec ze skwarkami. Początek naszej kolacji zapowiada się smakowicie. Kolejno zamawiamy: krem z kiszonego ogórka ze śmietanką (19 zł) - zupa jest kwaskowa

Kulinarne przygody Gatity
Boczek pieczony w rękawie w marynacie majerankowo-paprykowej z czosnkiem 200

prosta wersja na pieczony boczek, który idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu z chlebem. Mięso wychodzi aromatyczne oraz dzięki pieczeniu w rękawie - bardzo mięciutkie. Ilość składników marynaty ograniczyłam do minimum i zapewniam, że majeranek z papryką świetnie komponują się z boczkiem. Do tego czooosnek... Polecam! 1,3-1,5 kg boczku wieprzowego   3-4 ząbki czosnku Marynata

Di gotuje
Czwartek: Chłodnik pomidorowo-bazyliowy 105

Dodaj ocet balsamiczny, sól i pieprz do smaku. Wystudź. Możesz do chłodnika dodać odrobinę oleju, jeśli chcesz, żeby na powierzchni uformowały się połyskliwe, złote oczka. Podawaj z pajdami ciemnego chleba z rozpuszczonym serem korycińskim lub camambertem. Smacznego! Artykuł Czwartek: Chłodnik pomidorowo-bazyliowy pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Wiosenne grzanki z awokado, bazylią i truskawkami 115

połączenie. Pyszna grzanka na śniadanie lub lunch. Bazylia, awokado i truskawki znakomicie się uzupełniają. Bardzo polecam! Inspiracją był przepis ze strony  Love and lemons Składniki 4 tosty z chleba tostowego lub zwykłego 4-6  umytych i pokrojonych w plasterki lub ćwiartki truskawek ocet balsamiczny 1 dojrzałe awokado świeża bazylia sok z cytryny sól morska i świeżo zmielony czarny

Stare Gary
SCHAB Z MŁODĄ KAPUSTĄ 167

mięsożercę w domu to gotuje się trochę inaczej 😊 Tak więc dziś zapraszam na moją ukochaną młodą kapustę z dodatkiem schabu. Prosto, szybko i smacznie. My jedliśmy ją z chlebem, żeby było szybciej 😉  ale smacznie będzie także  z ziemniakami.  Składniki: główka młodej kapusty 1/2 kg schabu 2 cebule oleju sól pieprz cukier ocet koperek Wykonanie: Kapustę obieramy

Walijskie Pichcenie
Chłodnik pomidorowy-bazyliowy 112

kuchenkę, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu. Przetrzyj przez sito. Dodaj ocet balsamiczny, sól i pieprz do smaku. Wystudź. Podawaj z pajdami ciemnego chleba z rozpuszczonym serem korycińskim lub camambertem. Smacznego! Artykuł Chłodnik pomidorowy-bazyliowy pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Szparagi z wody z jajkiem w koszulce, tosty i ajvar 152

jeszcze tylko deseru brakuje ;) Składniki dla 2-3 osób: 1 pęczek szparag woda, sól do ugotowania szparag 4-6 jajek  woda, sól, łyżka octu do ugotowania jajek chleb tostowy ajvar Przygotowanie: Jajko w koszulce: Wodę gotujemy, dodajemy ocet. Jajko wbijamy do miseczki. Przy pomocy łyżki mieszamy wodę w garnku, tak aby na środku wytworzył się wir, do którego

Życie zaczyna się w kuchni
Chleb pszenny z ziarnami 143

Chleb pełen ziaren upieczony z mąki pszennej jest smaczny i prosty do przygotowania

Przepisy Kulinarne
DOMOWE BAGIETKI W STYLU WŁOSKIM 120

Domowe pieczywo to wspomnienie dzieciństwa. Babcia codziennie piekła świeży chleb abym miała do szkoły. Delikatny, miękki środek i chrupiąca skórka to pieczywo idealne. Zapach ciasta drożdżowego zawsze wywoływał u mnie uśmiech. Nie ukrywam, że zdarzało mi się podjeść surowe jeszcze ciasto... i nigdy nie bolał brzuch jak mówiła babcia. Bagietka to klasyczny przepis chlebowy. BAGIETKA 400 g mąki 1 łyżeczka

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania