środku. Tosty francuskie z owocami Drukuj Składniki 125 ml mleka 2 jaja 6 kromek pieczywa garść owoców (różnych) syrop klonowy Sposób przygotowania: Połącz mleko z jajkami. Kromki chleba zanurz w mlecznej miksturze i obsmaż na suchej patelni, aż się zarumienią. Ciepłe tosty polej syropem klonowym, a następnie udekoruj owocami. Smacznego Artykuł Tosty francuskie z owocami pochodzi z serwisu Rusty
Rusty Forksmaku tarty ser żółty , dowolnego rodzaju Składniki na ciasto wkładamy do miski i wyrabiamy na gładkie ciasto – powinno to trwać około 15 minut ( najlepiej sprawdza się automat do chleba , świetnie wyrabia ciasto i oszczędza nasze ręce ) .Wyrobione ciasto ,dzielimy na dwie części , wyjdą nam z tego dwie cienkie pizze . Odstawiamy na 15 – 20 minut w ciepłe miejsce . Jedną część
Ogrodnik w podróżywiosną. Wiosnę mam na balkonie, słońce świeci tak mocno, że wydawałoby się, że jest niesamowicie ciepło…Za to u mnie w kuchni naprawdę gorąco. Przed chwilą upiekłam chleb i tartę. Tarta z feta serem to nieodzowne danie na wielkanocnym stole. Jest to potrawa, którą można przyrządzić wcześniej. Tartę można zamrozić i odgrzać w piekarniku lub mikrofalówce. Na święta wybieram
codojedzeniarzodkiewek łyżeczka masła klarowanego łyżeczka pieprzu cytrynowego 2 ugotowane jajka szczypiorek, sól i pieprz do posypania Umyte i pokrojone rzodkiewki podsmażamy na maśle klarowanym, posypując je pieprzem cytrynowym. Kromki chleba smarujemy serkiem kozim, a na nim układamy ciepłe rzodkiewki, oraz pokrojone w plasterki jajko. Kanapki posypujemy szczypiorkiem, solą i pieprzem. Smacznego :) A jeśli wolelibyście kanapkę bez jajka to polecam wersję
Mienta blogprażoną kaszą gryczaną, w towarzystwie kawowego majonezu, przepiórczego jajka i marynowanych grzybów. Tatar jest idealnie posiekany, a prażona kasza bardzo smakowicie chrupie w zębach. Do tego dostajemy domowy razowy chleb na zakwasie z żurawiną. W Polocie można też samemu wybrać sobie czekadełko, z reguły są to różnego rodzaju kiszonki i przetwory, wszystkie przygotowywane na miejscu. Tym razem trafiamy na marynowaną
Kulinarne przygody GatityChlebki do żurku Chlebki robi się szybko i łatwo. Z podanych składników wychodzą trzy sztuki. Chlebki spokojnie możemy upiec na dzień przed podaniem, wydrążyć i przechowywać
Blog z Apetytemkremowym serkiem śmietankowym Hochland ? Zaskoczcie rodzinę i przygotujcie je w zbliżające się święta! Wiecie co? Uwielbiam kremowe serki! Można wykorzystać je na wiele sposobów. Zwykle kojarzone są z kromką chleba a można z nimi naprawdę wiele zdziałać i dziś Wam to pokażę! Za co tak uwielbiam serki Hochland ? Za to, że są pyszne, kremowe i zrobione z naturalnych składników. Składniki
Moja pasja smakuprzepisie na paschę są tylko 3 łyżki miodu. To wystarczy aż nadto. stole. Obserwuj czy dobrze czujesz się po spożyciu niektórych składników. Jeśli masz wrażliwy żołądek ogranicz spożywanie chleba, fasoli, kapusty, brukselki i soczewicy. Jeśli to nie pomoże, to można wyjątkowo wspomóc się suplementami diety typu espumisan. A tymczasem zobaczcie przepis na pyszną, ale odchudzoną i odcukrzoną paschę. Będzie tradycyjnie
Ugotowane pozamiatanebyły w tradycji rodzinnej podawane. Ponadto dochodzi Dieta Rozdzielna i tu pojawia się problem jak zmienić menu...❓ Dziś jedna z wielu wersji kanapek z zielonym ogórkiem... :) Składniki: chleb żytni masło ogórek świeży cebula majonez zwykły lub wegański czarnuszka sól pieprz Przygotowanie: Pokroić i ułożyć zgodnie ze zdjęciem... 😀 Prawda, że proste... ? Smacznego :) Zapraszamy na nasz kanał na YouTube
Dieta Rozdzielna i ZdrowieWielkanoc przygotowuje swoją własną białą kiełbasę. My również robimy to od kilku lat. W niedzielę kiełbasa zazwyczaj ląduje w żurku i solo na półmisku razem z domowym chlebem i chrzanem. W zeszłym roku była zmiana bo podałam naszą kiełbasę pieczoną w winie i musztardzie francuskiej. Wyszła pyszna, zjedzona do ostatniego kawałka. W tym roku będzie powtórka i wam też
Bernika - moj kulinarny pamietnikbiała cześć będzie miękka. Całość doprawiamy na koniec do smaku. Mieszamy. Gotowe danie podajemy posypane rzeżucha, posiekaną natką z pietruszki i czarnuszką. Można podać np. z chlebem, który obsmażamy na tej samej patelni, równocześnie z warzywami
Moja smaczna kuchniaTa propozycja dla tych którym mięsa trudno sobie odmówić. A w Święta na pewno coś mięsnego i na moim stole
Proste Potrawywyłożonej papierem do pieczenia formy. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 35-40 minut. Pasztet jest tak pyszny, że smakuje podany z sałatką lub rozsmarowany na chlebie ze szczypiorkiem lub kolendrą. Smacznego :) „Espumisan Max to wyrób medyczny CE” alt="Przy świątecznym stole
ChilliJemyziemniakami, bo taki właśnie lubimy... Zakwas na żurek: 1 szklanka mąki żytniej 3-4 ząbki czosnku kilka kulek ziela angielskiego 2-3 listki laurowe kawałek skórki razowego chleba W litrowym garnku umieścić mąkę, obrany czosnek, ziele, liście laurowe i skórkę. Zalać do 3/4 bardzo ciepłą, przegotowaną wodą i dokładnie zamieszać. Słoik przykryć gazą albo bawełnianą ścierką i odstawić
Czerwień i błękitzupie większą głębię smaku. Żurek wielkanocny standardowo podaję z ugotowanymi na twardo jajkami, a w dni powszechnie z ziemniakami okraszonymi cebulą, chociaż równie dobrze zupa ta smakuje podana z chlebem żytnim lub w specjalnych chlebkach na żurek. W moim zakwasie na żurek standardowo pojawia się już kilka ząbków czosnku, więc do samego żurku czosnku już nie dodaję, ale jeśli kupujecie
Kulinarne Przeboje