chleb - 25827 przepisów (strona:1102/1722)

PRZEPIS - PYZY ZIEMNIACZANE Z GRZYBAMI 115

typowych dla ziem pogranicznych np. znane na całym świecie podkarpackie proziaki, goł ąbki z całym mnóstwem r óżnego rodzaj u farszy (w zależności , co gospodyni w spiżarni miała ), regionalne chleby oraz wyroby mięsne, na ten przykład z Markowej , czy Pilzna, wpisanie na Listę Produktów Regionalnych. Wiele z tradycyjnych potraw pogranicza bieszczadzkiego znajdziecie w publikacji "Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki". Oczywiście polecam

Moja Książka Kucharska
Drobiowa mozaika z czerwonym ryżem, szpinakiem i kukurydzą 111

Wystarczy kilka składników aby wyczarować smaczną wędlinę do chleba. Taką mozaikę można zjeść też na ciepło na obiad np. z sosem śmietanowym lub kurkowym. Przepis powstał na konkurs kreatywne gotowanie, który polega na przygotowaniu potrawy z gotowego zestawu składników. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
"Krakersy" z ciasta chlebowego 131

jakiś czas pojawia się u mnie problem - co zrobić z nadmiarem zakwasu. Szkoda wyrzucić, a upieczenie jeszcze jednego chleba i tak nie zlikwiduje kłopotu. Ten pomysł znalazłam na stronie  Butter for all  i okazał się bardzo dobrym rozwiązaniem. Krakersy może nie przypominają smakiem znanych nam krakersów, to raczej skórka chlebowa, ale są naprawdę świetne do podgryzania. Myślę

Stare Gary
Pasta jajeczna ze szparagami i koperkiem 120

skorupek, zetrzeć na grubej tarce, Szparagi pokroić w paski 4 mm, koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, schłodzić. Doprawić solą i pieprzem. Pastę podawać rozsmarowaną na kromkach chleba lub bułki. Udekorować gałązkami koperku

Czerwień i błękit
pasta z awokado i serka puszystego 244

łyżki serka puszystego śmietankowego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: awokado rozgnieść widelcem  dodać serek i dokładnie wymieszać doprawić do smaku  podawać najlepiej na ciemnym chlebie ;)  Smacznego

Gotowanie z pasją
pasta z awokado i serka puszystego 169

łyżki serka puszystego śmietankowego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: awokado rozgnieść widelcem  dodać serek i dokładnie wymieszać doprawić do smaku  podawać najlepiej na ciemnym chlebie ;)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Chleb ze szpinakiem i pokrzywą 132

Dziś kolejny chleb z naczynia żaroodpornego. Ale dodatki jakie dałam to szpinak i pokrzywa. Zamiast cukru użyłam syropu kukurydzianego. Chlebek pyszny i najlepszy z masłem a jeszcze jakby było domowe byłoby super. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pizza ze szparagami i jajkiem 125

jajka ugotowane na twardo 2 plastry sera pleśniowego sól morska oliwa z oliwek EV    listki kolendry Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wrzucam do maszyny do chleba, w kolejności: najpierw mokre składniki potem suche, a na sam wierzch pokruszone drożdże, i ona już resztę robi za mnie :-). Ciasto można też wyrobić tradycyjnie przy pomocy robota. Wtedy przed wyrabianiem ciasta

Kulinarne przygody Gatity
Polędwiczki z warzywami po chińsku 125

mące ziemniaczanej. Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Marchew obieram i kroję na cienkie paski, por też tak kroję i paprykę oraz cukinię. Bardzo dobrze cienko kroi maszynka do chleba i do tego szybko.  Na patelni na oleju przesmażam marchew, paprykę, por i cukinię, starty imbir. i czosnek starty, oraz chili pokrojone. Warzywa duszę pod przykryciem około pięć minut. Można

wesoła kuchnia
Pasta do chleba, z makreli, z keczupem i cebulą 141

Pasta do chleba, z makreli, z cebulą, keczupem i oliwą. Prosty sposób na zdrowe śniadanie. Składniki: 1 makrela 1 średnia czerwona cebula pieprz mielony 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki keczupu Wykonanie: Rybę oddzielamy od skóry oraz ości i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. P ieprzymy do smaku, dodajemy oliwę, keczup i całość dokładnie mieszamy. Smacznego

Smak mojego domu
CIASTO Z KWIATAMI LILAKA 172

lilaka również zrywam, aby wykorzystać go w kuchni. W tym celu wybieram te o silnym zapachu, aby aromat przeniósł się do ciasta. Teraz widzę, że moje ciasto wygląda jak chleb ;) Myślę, że jakaś czekoladowa polewa i owocowe ozdoby nadadzą mu stylu słodkiego wypieku, ale w takiej czystej formie smakowo sprawdza się bardzo dobrze, a to najważniejsze! Czytaj więcej

Kasia Sarna
Focaccia z cukinią, oliwkami i fetą 119

Focaccia po raz kolejny! Piszecie w wiadomościach, że bardzo lubicie moje przepisy i chętnie przygotowujecie ten włoski chleb.  Dzisiaj specjalnie dla wszystkich wielbicieli włoskich smaków kolejna odsłona, tym razem z cukinią, czarnymi oliwkami, fetą i parmezanem! Znalazły się i łodygi szparagów. To moja ulubiona ze wszystkich, które do tej pory robiłam. Idealnie chrupiąca, podpieczona feta i parmezan, czarne

Moja smaczna kuchnia
kanapka z pastą z awokado jajkiem i musztardą 187

musztardy sól i pieprz do smaku  Przygotowanie: awokado rozdrobnić widelcem  jajko posiekać awokado połączyć z jajkiem i musztardą  doprawić do smaku i wymieszać dobrze położyć na chlebie :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
kanapka z pastą z awokado jajkiem i musztardą 127

musztardy sól i pieprz do smaku  Przygotowanie: awokado rozdrobnić widelcem  jajko posiekać awokado połączyć z jajkiem i musztardą  doprawić do smaku i wymieszać dobrze położyć na chlebie :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Piękna pogoda na grilla 111

ząbki czosnku ½ łyżeczki soli lub wedle smaku Dodatki do grilla sos romesco, tutaj przepis sos czosnkowy, tutaj przepis 1 kg pieczonych ziemniaki 4 grillowane pomidory naan lub inny chleb grillowana kukurydza czerwona cebula mięta W naczynie umieść pokrojoną w piórka cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wsyp sól i przyprawę, wlej olej i wymieszaj. Oczyść polędwiczki z błon i pokrój

codojedzenia