chleb - 26576 przepisów (strona:1094/1772)

Jak zorganizować imprezę w stylu PRL? 206

śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar. Do zimnej płyty dodałam domowy chleb z chrupiącą skórką , który rozszedł się w mgnieniu oka ! Oczywiście nie odbyło się bez ciepłych dań. Kuchnia serwowała kotlety jajeczne , bigos , mielone i schabowe w panierce . Jeśli chodzi o słodkości

CookYourself
Ekspresowy twarożek 141

zobaczyć czy jest faktycznie tak dobry. I okazuje się, że maleńkim nakładem pracy uzyskamy fajny kremowy serek na śniadanie. Wystarczy dodać szczypiorek lub rzodkiewkę a do tego kromka chleba i mamy super jedzonko. Więc koniecznie zróbcie go w domu bo warto. ekspresowy twarożek

Ewa w kuchni
Szybkie bajgle z 2 składników – bez drożdży, bez gotowania! 247

mieszankę ziaren i przypraw – podałam jej składniki na liście. Przyda się nie tylko do bajgli, ja korzystam z niej również do jajek na twardo i sadzonych, albo do posypania chleba z samym masłem czy twarożkiem. Bajgle pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 23-25 minut, na środkowym poziomie , do zezłocenia. Gotowe bajgle wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Ciężko się

Karo in the Kitchen
Brownie z ciecierzycy – szybkie ciasto z blendera i bez mąki! 195

temu zapobiec, od razu po ostudzeniu wkładamy pokrojone na porcje brownie do szczelnego pojemnika. Jeśli chcecie przedłużyć jego trwałość, na brownie połóżcie kawałek papieru śniadaniowego i kromkę świeżego, żytniego chleba – zatrzyma wilgoć w pojemniku na dłużej. Brownie nadaje się do takiego przechowywana przez 2, maksymalnie 3 dni.   Jeszcze więcej przyjemności? Dodajcie do masy na ciasto 1/3 tabliczki posiekanej czekolady

Karo in the Kitchen
Sałatka łososiowo – tuńczykowa z kukurydzą, ryżem i cebulką 147

Sałatka pełna ryby i chrupiących dodatków. Uwielbiam nałożyć sobie kopiasty talerzyk, do tego kromka chleba i kolacja z głowy. Polecam i Wam. Co nam trzeba? Puszka tuńczyka w sosie własnym/ w oleju, dowolnie 100g świeżego łososia 150g suchego ryżu 1 duża cebula 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki puszka kukurydzy sos: 3 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany (jogurtu greckiego

Latosiowydom
Gdzie, co i za ile zjeść na Cyprze? 206

Ważna uwaga – jeśli wybieracie się na meze, musicie być głodni albo bardzo głodni, bo do zjedzenia jest naprawdę dużo: 5 rodzajów mięsa (żeberka, wątróbka, szaszłyki, schab i kiełbasa smażona), chleb pita, grecka sałatka, marynowane papryczki chilli, buraczki i seler naciowy w occie, 2 rodzaje sosów, pieczarki, ser wędzony, kasza kuskus, jajecznica z cukinią, pierogi z serem oraz zapiekane ziemniaki

Związek na patelni
Pesto ze szpinaku i pestek słonecznika z makaronem 143

oliwą i pestkami słonecznika.  Dodać tarty ser i przeciśniety czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Chwilkę blendować. Jeśli pesto jest suche, dolać trochę oliwy. Podawać z makaronem, chlebem, wędlinami, serami Artykuł Pesto ze szpinaku i pestek słonecznika z makaronem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami – dodatek do obiadu 220

dzielić się nią z nikim i zjeść wszystko sami Dodajcie wtedy przysłowiową „kropkę nad i” czyli jajko w koszulce, np. z TEGO PRZEPISU i zagryźcie fasolkę grubą grzanką z chleba na zakwasie albo grillowaną PITĄ . SKŁADNIKI 4 porcje jako dodatek do obiadu 450g fasolki szparagowej, mrożonej 8-10 połówek suszonych pomidorów 1 pełna łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oliwy

Karo in the Kitchen
Bruschetty z awokado 194

Bruschetty to typowo włoska przystawka, idealnie sprawdzi się na każde spotkanie i każdą imprezę. Tym razem propozycja na bruschetty z awokado. Sprawi ono, że będą jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańskie pączki dyniowe i trochę o białej obwódce 180

przyznaję, że mam inny w porównaniu z Weganonem. Podejrzewam, że większość z nas ma swój sprawdzony sposób przygotowania ciasta drożdżowego. Ja do swojego dochodziłam latami, głównie zarabiając ciasto na chleby drożdżowe . Składniki (na ok. 40 pączków): pół szklanki mleka roślinnego 25 g świeżych drożdży 0,5 szklanki cukru + 1 łyżka ok. 4 szklanek mąki pszennej + 2 łyżki (mus dyniowy miałam

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasta z pleśnią 141

serek śmietankowy, brandy zmiksować. Doprawić do smaku tabasco i sokiem z cytryny. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Świetnym dodatkiem do pasty będą orzechy włoskie. Można podawać z chlebem,  lub wypełniać nią kruche słone babeczki czy ptysie

królestwo garów
Mielone z selerem naciowyn 241

Składniki: 70 dkg łopatki wieprzowej 3-4 łodygi selera naciowego 2 cebule 1 jajko 2 kromki czerstwego chleba 50 g tartego parmezanu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz słodka i ostra papryka … Czytaj dalej Mielone z selerem naciowyn

czarrna od kuchni
Przepis na domowe hamburgery 173

różnicą że na kg mięsa dodaję 3 duże łyżki musztardy. Tak więc mieszam ze sobą dokładnie: mięso, podsmażoną lekko drobno pokrojoną cebulę, jajko, wspomnianą musztardę, namoczoną w mleku kromkę chleba oraz doprawiam wszystko do smaku solą i pieprzem.   Domowy sos do burgerów Ten robi się błyskawicznie. Wystarczy jedynie dokładnie ze sobą zmieszać: łyżkę ketchupu 4 łyżki majonezu (np. kieleckiego

Arbuziaki
Pasta z boczku – na kanapki 166

Pasta z boczku, coś jak wojskowa metka to przepyszny dodatek do pieczywa. Smakuje wyśmienicie ze świeżym chlebem i ogórkiem kiszonym. Pasta jest bardzo szybka i prosta do zrobienia, ale na pewno nie dla osób, które przeliczają kalorie, gdyż jakby nie patrzeć, boczek jest tłustym mięsem. Składniki na pastę z boczku: 400 g boczku wędzonego po kilka ziaren ziela angielskiego

e-PrzepisyKulinarne