podbiły serca domowników. Świeże i zielone z mnóstwem witamin. Polecam je na śniadanie jak i również jako przekąskę na spotkania ze znajomymi. Składniki: ( na dwie kanapki) * 4 kromki chleba tostowego * 3 dkg łososia wędzonego w kawałkach lub plastrach * 2 jajka * świeże liście szpinaku * kiełki np. z rzodkiewki czy z pora * masło czosnkowe Pieczywo zarumieniłam w tosterze. Cienko smarowałam masłem
Pieprzyć z Fantazjąopcjonalnie) – 50 g dobrej jakości chudego boczku – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki). Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wrzucamy pokrojony w kostę boczek a także przeciśnięty przez
I LOVE LIFEbardzo często, chyba nigdy nam się nie znudzą :) Najczęściej podaję je z gotowanymi ziemniakami lub kaszą, jednak też może być to doskonała propozycja na kolację z kromką chleba. Składniki: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 woreczek ryżu surowego * 1/4 średniej główki białej kapusty * 2 surowe jajka * około 1/3 szklanki bułki tartej * sól do smaku * pieprz do smaku * 1 łyżeczka
Zrób to smacznietradycja rodzinna. Kilka lat temu byliśmy zachwyceni produktami w sklepach, które nie wiele miały wspólnego z produktami naturalnymi. Od kilku lat w moim domu rodzinnym przygotowuję domowe wędliny, piekę chleb, robię przetwory i nalewki. Kilka dni temu zrobiłam schab wędzony w zimnym dymie, który jest naturalny, zdrowy, świeży
Kulinarne pyszności Molkisoli i miodu. Na talerz wyłożyć zielone liście szpinaku ,posypać kostkami mango .Wszystko skropić zrobionym sosem. Na to wyłożyć czarny ryz i na wierzch upieczoną rybę. Panko to panierka chleb pszenny pokroić w kromki ,podpiec -wysuszyć w piekarniku ,przy uchylonych drzwiczkach. Następnie połamać na mniejsze kawałki i rozdrabniać w blenderze pulsacyjnie ,aż powstaną granulki wielkości ryżu lub ziela angielskiego
mojej kuchniwody ,aby żeberka się nie przypaliły. Dusić w rondlu pod przykryciem do miękkości(około 30-40 minut w szczelnie przykrytym rondlu) .:)) ps...pod koniec gotowania dodaje 2 kromki razowego chleba ,lub jedną bułkę małą razową i w ten sposób zagęszczam powstały sos ,nie używam mąki
mojej kuchniokrężnicy. Arbuzy znacznie poprawić proces trawienia. włókna pulpy arbuz jest doskonałym środkiem pobudzającym użytecznych mikroflory jelitowej. Arbuz jest produktem alkaliczna, neutralizuje negatywne skutki kwasów z jaj, mięsa, ryb, chleba. Arbuz zawiera dużo kwasu foliowego, który jest niezbędny dla normalnego życia każdej osoby, ponieważ bierze udział w tworzeniu krwi i syntezy aminokwasów. kwas foliowy jest stymulatorem metabolizmu tłuszczu, ma wyraźny wpływ
mojej kuchniodczekać około 10 minut, aby zatrzymał się proces gotowania i mięso odpoczęło. Wołowina podana od razu po ugotowaniu może być nieco twarda. Podawać z chrupiącą bagietką lub dobrym razowym chlebem. Zobacz również: wołowina po burgundzku
Kuchcik gotujeformy keksowe, natłuszczone i obsypane bułką tartą i wykładamy do nich ciasta. Pieczemy po 40 minut w temp. 175 stopni ( do suchego patyczka). Studzimy. Każde kroimy w kromki( jak chleb). Składniki na masę: 4 szklanki mleka 1 ½ szklanki cukru 2 małe cukry waniliowe 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 300 g masła 3 szklanki mleka gotujemy z cukrami
Domowe ciastaół litra wo dy zagotować i zagęścić albo sosem z torebki albo dwiema łyżka mi mąki ziemniaczanej roztrzepanej w zimnej wodzie. Świetnie smakują też na kol ację z chlebem! Polecam
Na moim talerzulista dań i produktów przygotowana, w tym roku mój smakosz będzie wykazywał się w kuchni ze względu na mój stan :) Co planujemy: oczywiście żurek z białą kiełbasą w chlebie , pieczeń rzymską, schab gotowany, sałatka tradycyjna jarzynowa, jajka faszerowane, ćwikła , sos chrzanowy, babeczki i tiramisu (bez jajek). ŚWIĘCONKA Inspiracje czerpie z tego video http://www.tvp.pl/vod/audycje/kulinaria/brodzik-od-kuchni/wideo/odcinek-2/1611568 z Joanną Brodzik
Na moim talerzuprzygotowuję szybkie, rozgrzewające, aromatyczne dania i oto jedno z nich. Kilka minut i jest coś pysznego. Można podać z ziemniakami, ryżem czy kaszą, ja jednak uwielbiam zjadać leczo z chlebem. Składniki: 2 papryki cebula ząbek czosnku 2 pętka kiełbasy kilka pieczarek pomidory w puszce koncentrat pomidorowy sól, pieprz, domowa vegeta, majeranek, bazylia, ostra papryka Cebulę, pieczarki, paprykę kroimy
Na moim talerzutych osób należę. I od dawna chodził za mną przepis na jajko zapiekane w awokado. I wreszcie nadszedł ten moment. Mogę przyznać, że po doprawieniu i odrobinie chleba wyszło pysznie :) Całe awokado to porcja dla dwóch osób, można więc ze spokojem podzielić je na pół. A że nie chciało odpalać mi się całego piekarnika, odpaliłam Multicoocera :) i udało się. Składniki
Gotowanie z pasjątych osób należę. I od dawna chodził za mną przepis na jajko zapiekane w awokado. I wreszcie nadszedł ten moment. Mogę przyznać, że po doprawieniu i odrobinie chleba wyszło pysznie :) Całe awokado to porcja dla dwóch osób, można więc ze spokojem podzielić je na pół. A że nie chciało odpalać mi się całego piekarnika, odpaliłam Multicoocera :) i udało się. Składniki
Gotowanie z pasją