Pesto z młodego szpinaku

Pesto z młodego szpinaku

Pesto z młodego szpinaku

Przepis na : kolacja

Pesto wcale nie musi być zrobione z bazylii, piniowych orzeszków i parmezanu – przekonacie się o tym za chwilę, zanurzając łyżkę w to aromatyczne, nieziemskie pesto ze świeżego szpinaku które robi się łatwo, szybko i które bazyliowemu pesto nie ustępuje absolutnie w niczym! Dla mnie to pesto ze szpinaku jest podwójnie ważne – to pierwsza rzecz jaką zrobiłam korzystając z plonów własnego warzywnika. Musiałam sobie zrobić urlop od bloga i porządnie zmęczyć się czymś innym – aktualnie prawie codziennie „męczę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szpinak, chleb, makaron, makarony, chleb na zakwasie, pasta, przetwory, sosy, kolacja, makaron ze szpinakiem, chleb mieszany, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Karo in the Kitchen