chleb - 26084 przepisów (strona:1085/1739)

Pasztet z galaretką wiśniową 114

wielkich umiejętności nie potrzeba. Przygotowałem go z części pieczonego kurczaka pozostałego z obiadu. Inspirację znalazłem na tym blogu i dodam, że galaretka wiśniowa dopełnia całości. Kawałek nałożony na kromkę chleba diametralnie odmienia smak kanapki :) Składniki : Pasztet : - upieczone mięso z drobiu ( miałem pojedynczą pierś i niecałe dwa udka ), - 1 duża, podsmażona cebula, - 50 g roztopionego masła, - czosnek granulowany, - majeranek, - rozmaryn, - pieprz

Przepisy Mikołaja
Pijaz – turecka sałatka z białej fasoli 132

wersja anatolijska, z pastą tahini, która znacznie podnosi walory smakowe fasoli. Sałatka pasuje do pieczonego kawałka mięsa, ale też idealnie sprawdzi się jako osobny posiłek z kawałkiem dobrego chleba. Dressing jest lekko kwaskowaty co świetnie łączy się z kremową pastą sezamową, a duża ilość cebuli sprawia, że całość jest fajnie chrupiąca. Do przepisu możesz użyć fasoli z puszki, odsączoną

wiecejwarzyw.pl
PASTA Z BOBU Z MIĘTĄ I FETĄ 107

wyłuskanego bobu 100g miękkiej fety sok z połówki cytryny garść posiekanych liści mięty oliwa z oliwek Rozgniatamy bób i mieszamy z pozostałymi składnikami. A teraz biorę się za pieczenie chleba bezglutenowego, żeby mieć jutro pyszne śniadanie

Cytryna&Co.
NALEŚNIKI GRYCZANE Z NADZIENIEM Z PORÓW I PIECZAREK (BEZGLUTENOWE) 112

radzić sama. A ponieważ na obiad zjadłam mrożony ryż z warzywami + jajko. Postanowiłam się tym razem bardziej wysilić :) Zwłaszcza, że towarzystwo się dzisiaj zjeżdża do domu a tu nawet chleba nie ma. Przygotowałam naleśniki gryczane, są one bezglutenowe, w nawiasach podałam produkt zastępczy dla tych mniej restrykcyjnych. Składniki na naleśniki: szklanka mąki gryczanej pół szklanki skrobi kukurydzianej  mleko roślinne

Cytryna&Co.
SOLIANKA 97

masła przesmażyłam pokrojone w paseczki ogórki i kapustę. Gdy mięso już było miękkie dodałam cebulę, ogórki i kapustę. Doprawiłam kminkiem, solą i pieprzem. Podałam z plasterkiem cytryny i pajdą chleba Karol

Cytryna&Co.
Barbagia - serce Sardynii 106

plażach, ale też jej wnętrzu. Najlepszy prosiak, jakiego jedliśmy - a był doprawiony tylko solą. Pasterze zrobili specjalnie dla mnie kozią ricottę (bo nie mogę krowiej), do tego miód, chleb carasau, oliwki, sery, tradycyjne kiełbasy i dojrzewające podgardle, sałata z miodem i arbuz na deser, wszystko popite cannonau. Wbrew pozorom Sardyńczycy jedzą dużo mięsa. Warto odwiedzić  Sardynia  nie tylko

Cytryna&Co.
Jak wybrać restaurację na Restaurant Week 2019? 130

bliski temat. Jest mi zawsze bardzo przykro, kiedy muszę wyrzucić jedzenie, bo za dużo kupiłam, za dużo ugotowałam, albo źle coś przechowywałam. Najbardziej jest mi przykro, gdy wyrzucam chleb albo warzywa z mojej działki, ale ponieważ dużo eksperymentuje w kuchni często zdarza mi się kupić coś, czego używam tylko raz. Podobnie boli mnie marnowanie jedzenia w restauracji. Kiedy gotuje się

Ugotowane pozamiatane
Piję kranówkę i dobrze mi z tym - opinia o dzbanku filtracyjnym 170

czajnik, bo filtry z dodatkiem magnezu nie oczyszczają tak dokładnie wody z kamienia. Do przygotowywania posiłków. Makarony kasze, ziemniaki gotujemy w wodzie filtrowanej. Tak samo zupy, sosy czy chleb robimy na bazie wody filtrowanej. Czy są minusy filtrowania wody w dzbanku filtracyjnym? Tak, są: Przede wszystkim trzeba pamiętać o filtrowaniu i zmianie filtra. Jest aplikacja na telefon, która przypomina

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Smalec z czerwonej fasoli/Najprostsza pasta fasolowa 147

przygotowaniu, ale także baaardzo smaczna! To propozycja nie tylko dla miłośników fasoli, osób będących na diecie wegańskiej, ale dla wszystkich tych, którzy uwielbiają smalczyk i smaczne pasty do chleba. Ja mogłabym go jeść codziennie... Polecam! 1 szklanka ugotowanej/z puszki czerwonej fasoli (1 szklanka = 250 ml) 1 cebula (duża) sól, pieprz Dodatkowo:  olej roślinny do smażenia   Cebulę drobno posiekać

Di gotuje
Gulasz wegański z czarnej fasoli i pieczarek 107

wielu rzeczy oczywiście trzeba też zrezygnować. Dzisiaj chcę się z Wami podzielić na przepis na wegański gulasz, którego podstawą są pieczarki i czarna fasola. Gulasz świetnie smakował podany z chlebem ale możecie go także podać z ziemniakami, jako dodatek do dań mięsnych lub z jajkiem w koszulce (jeśli oczywiście nie jesteście weganami). Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam

mecooks
Domowy sok pomidorowy 156

Domowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa pasta z wędzonej makreli na kanapki [PRZEPIS] 176

śniadanie czy na kolację domowa pasta z wędzonej makreli do chleba zawsze smakuje świetnie. Przepis na pastę z wędzonej makreli Składniki: makrela wędzona, mała cebula, ogórek kiszony, łyżeczka majonezu, dwie łyżeczki musztardy (najlepiej jedną zwykłej i jedną francuską z cały ziarnami gorczycy), świeży koperek, pieprz. Zrób tak: mięso oddziel od ości, przełóż do miseczki. Cebulę bardzo drobno posiekaj, następnie rozgnieć

Kulinarna Polska
Florian Ogień czy Woda - pyszne polskie smaki w Warszawie 126

imprezy kulturalne, wernisaże lub koncerty.  Na "dzień dobry" naszym stole pojawia się najpierw czekadełko, czyli domowy smalec i pyszne czosnkowe masło w akompaniamencie świeżutkiego pieczonego na miejscu chleba z żurawiną. Początek naszego obiadu we Florianie zapowiada się pysznie, a potem jest już tylko lepiej. W pierwszej kolejności pojawia się danie z ognistego menu, czyli poddymiany tatar z marynowaną cebulką

Kulinarne przygody Gatity
Kremowa pasta kanapkowa z łososia 138

kiedy muszę przygotować coś pysznego dla dużej ilości osób. Pasty kanapkowe robi się szybko a samo ich zaserwowanie także nie jest wyszukane, gdyż na ogół do ich podania wystarczy chleb lub pieczywo tostowe . Spróbujcie tej pasty, jestem pewna, iż bardzo Wam posmakuje. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam

mecooks