chleb - 26176 przepisów (strona:1078/1746)

Babeczki z ciecierzycy (paleo, bez mąki) 196

autoimmunologicznym . Jeśli lubicie ciecierzycę, to te babeczki mogą być ciekawą propozycją na śniadanie albo drugie śniadanie. Są dość zwarte i bardzo sycące, można je dać dziecku do szkoły zamiast chleba . W przeciwieństwie do większości wypieków, te babeczki zawierają całkiem sporo białka (jedna ma ponad 6 g). Poza węglowodanami jest to też solidna dawka zdrowego tłuszczu i energia na długo. Smacznego

PaleoSMAK
Fit przekąska - Chipsy z czerwonej soczewicy z bazylią i pomidorami 171

postawię na coś wręcz przeciwnego.  W szafce od dłuższego czasu zalegała mi soczewica, której nie zmieściłam w pojemniku. Zazwyczaj takie resztki lądują w zupie, lub jakieś paście do chleba. Tym razem wymyśliłam inne zastosowanie  soczewicy w mojej kuchni.  Przyznaję, że rzadko ale jednak kupuję czasem gotowe przekąski, choć nie jestem ich fanką. Zdecydowanie wolę stać w kuchni

vaniliowoczekoladowa
RILLETTES Z ZIELONEJ SOCZEWICY I ORZECHÓW WŁOSKICH 154

wegan. Moja propozycja na dzisiaj to rillettes z zielonej soczewicy z dodatkiem orzechów włoskich, wędzonej papryki, natki pietruszki, czerwonej cebuli i oliwy z oliwek. To smaczny dodatek do chleba, zarówno na śniadanie jak i na kolację, a także idealna wegańska przekąska na imprezę. Przygotowanie : 20 min. Gotowanie : 45 min. Porcja dla 4-6 osób : ● 100 g zielonej soczewicy ● 1 czerwona

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pasta z awokado i nerkowca, czyli proste i szybkie śniadanie na słodko i na ostro 120

słodkiego tosta czymś pikantniejszym 😊 Uwielbiam po prost mieszanie takich skrajnych smaków. Spróbujcie i Wy 😊 Składniki: 1 dojrzałe awokado 100 g orzechów nerkowca 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli chleb tostowy lub świeża, chrupiąca bułka na wersję słodką: miód garść posiekanych orzechów nerkowca na wersję ostrą: oliwki marynowane (lub świeże) ostre papryczki sól do smaku Orzechy zblendować razem z awokado

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZAPIEKANKI Z FARSZEM PIECZARKOWO - SZYNKOWYM + FILMIK 106

Zapiekanki przygotowane z moim farszem są rewelacyjne, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Farsz można nałożyć również na chleb tostowy i zapiec. Polecam  SKŁADNIKI :  600 g pieczarek 200 g żółtego sera 1/2 puszka kukurydzy 1 cebula 250 g szynki konserwowej lub innej por - biała część 100 g  2 duże bagietki 3 łyżki majonezu sól, pieprz, zioła prowansalskie

Kulinarne Fantazje Marioli
Chlebek bananowy 1147

Chlebek bananowy to mój ulubiony przepis na wykorzystanie przejrzałych bananów. To chleb bananowy, który zawsze się udaje a do tego jest super prosty do zrobienia i cudownie smakuje. Jest puszysty i wilgotny. - tylko 15 minut szykowania - nie musisz nawet używać miksera - bez ubijania osobno białka jajka - ciasto, które zawsze się udaje

AniaGotuje.pl
Zupa pomidorowa z makaronem orzo, szpinakiem i pesto 215

powinien zmniejszyć objętość. Solimy i pieprzymy zupę do smaku. Podajemy zupę gorącą, posypaną drobno startym twardym serem. Do uzupełnienia tej zupy świetnie pasuje grzanka przygotowana ze skropionego oliwą z chleba na zakwasie, natarta rozciętym ząbkiem czosnku. SKŁADNIKI proporcje składników na 4 porcje 3-4 łyżki oliwy 180-200g marchewki 180-200g selera naciowego 180-200g cebuli

Karo in the Kitchen
Pasta z jajek 141

smaku solą i pieprzem. Świetnym dodatkiem do pasty będą koreczki helskie lub anchois. Jeżeli nie użyjemy anchois to proponuje dodać do pasty trochę ostrej papryki. Można podawać z chlebem,  lub wypełniać nią kruche słone babeczki czy ptysie

królestwo garów
Walencja od kuchni- inaczej? :) 122

składnikami jest mięso wieprzowe, papryka, sól i inne przyprawy), ale w wersji bezmięsnej- z orzechów nerkowca, oliwy z oliwek i suszonych pomidorów w połączeniu z świeżo wypieczonym przez nas chlebem bezglutenowym. Jest to przepis, który wdrożyliśmy w nasze polskie gotowanie. Jest bardzo smaczny, prosty i zdrowy. Można z takiej pasty przygotować pożywne śniadanie, bądź ciekawą przekąskę dla znajomych. W połączeniu

Gotuj po hiszpańsku
Kiełbaski białe ze szpinakiem, w winie , z suszonymi pomidorami i dymionym masłem 151

dużym ogniu podlewając od czasu do czasu winem.  Aromat, który poczujecie jest fantastyczny. Na koniec dodajemy szpinak , sól , pieprz oraz dymione masło. Dusimy, zestawiamy z ognia . Podajemy z chlebem. Danie proste ,ale aromatyczne dzięki sztuczce z masłem. Wino białe? Koniecznie! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Muffinki z serkiem wiejskim i szpinakiem na drugie śniadanie 142

czosnku, kaparów, oliwek oraz ziół. Ta oliwa jest idealna do wszelkich dań kuchni śródziemnomorskiej, jednak należy używać jej z umiarem, ponieważ jest mocno pikantna, gdy polejemy nią na przykład chleb czy makaron. W muffinkach jej smak łagodnieje pod wpływem innych dodatków i czujemy jej aromat w sposób subtelny. Oliwę Smaki Śródziemnomorskie kupicie między innymi w Biedronce, a także w sklepach

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowy paprykarz szczeciński 119

Paprykarz szczeciński to dla mnie klasyk mojego dzieciństwa. Świeży chrupiący chleb, paprykarz i ogórek kiszony jest dla mnie kulinarnym wspomnieniem całego mojego okresu dziecięcego. Większości z nas kojarzy się on z paprykarzem z puszki, który czasem ma dość wątpliwy skład, mimo tego że ma w nim najprostsze składniki. Dlatego właśnie postanowiłam zrobić swój domowy paprykarz szczeciński. Wystarczy ryż, warzywa, przyprawy

Życie ze smakiem
Gulasz z serc indyczych z majerankiem 150

gulasz z ognia przyprawiłam jeszcze odrobiną soli, pieprzem czarnym i ziołowym. Podawałam z kaszą gryczaną.  Można podawać z ziemniakami, różnego rodzaju kaszami a jak ktoś lubi z pajdą chleba. Obowiązkowo ogórek kiszony bądź ulubiona surówka :)  Z moich obserwacji: * kiedy jest potrzeba podlewać serca wodą, jeśli szybko odparuje * sprawdzać miękkość serc po ok. 1 godzinie duszenia * jeśli ktoś

Pieprzyć z Fantazją
Szakszuka z jarmużem i ciecierzycą 144

łyżki ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki). Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wrzucamy czosnek pokrojony lub przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażymy

I LOVE LIFE
Pulpety w sosie serowym. Zrób i zostań bohaterem w swoim domu [PRZEPIS] 146

sosu dodaj pulpety, przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut. Rada: pulpety świetnie smakują z dodatkiem makaronu i wszelkiego rodzaju kaszami, a także po prostu z chlebem.   Artykuł Pulpety w sosie serowym. Zrób i zostań bohaterem w swoim domu [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska