chleb - 25827 przepisów (strona:1075/1722)

Mięsny bigos z grzybami / Meaty cabbage stew with mushrooms 158

szklanki wody, przykryj garnek i gotuj na małym ogniu przez godzinę, mieszając od czasu do czasu. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawaj bigos z pajdą chleba lub ziemniakami. Smacznego! *taką piękną zastawę możecie zakupić tutaj English version Meaty cabbage stew with mushrooms (8 servings) Ingredients: 100 g smoked bacon, diced 400 g roasted or fresh pork, diced

karmelowy
Podrasowane cebulaki 110

tymianek tarty ser żółty musztarda , łagodna sól , pieprz do smaku Cebulę obieramy , kroimy ,doprawiamy solą , cukrem , smażymy do miękkości, odstawiamy do ostygnięcia . Składniki na ciasto wkładamy do maszyny do chleba i wyrabiamy na gładkie , sprężyste ciasto . Gdyby było zbyt twarde , można zwiększyć ilość wody . Dzielimy na małe kulki i rozpłaszczamy na papierze do pieczenia formując cebularze . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najsmaczniejsze

Ogrodnik w podróży
Drożdżowy chleb orkiszowy 144

Robiłam juz chleb orkiszowy na zawkasie a teraz wersja drożdżowa dla tych co nie maja zakwasu. Do chlebka dorzuciłam otręby oraz ziarna słonecznika a dla smaku suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. składniki: 500 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 25 g świeżych drożdży ok 0,5 l letniej wody 4 czubate łyżki dowolnych otrąb, u mnie pszenne 3 czubate

Monia miesza i gotuje
Syrop na kaszel i odporność 1078

byle infekcja rozkładała mnie na łopatki. W sezonie jesienno zimowym nie opuszczał mnie kaszel, byłam osłabiona i nie pomagały mi specyfiki z apteki, ani znane mi domowe sposoby: chleb z czosnkiem, syrop z cebuli, mleko z masłem i miodem, sok z czarnego bzu, czy herbata z sokiem malinowym. Aż kiedyś przeczytałam w Internecie o pewnym, sprawdzonym domowym sposobie na kaszel

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gofry szpinakowo-jaglane z twarożkiem pomidorami i rzodkiewką 142

powstała ta kanapka na zielono. Przywołujemy wiosnę a co ! To propozycja na zdrowe śniadanie.  Tak podane zachęcają do konsumpcji  doskonale smakują na zimno zamiast kromki chleba.  Nie sposób przecenić właściwości takiej dobrze zbilansowanej kanapki, gdzie niczego nie jest za dużo, a jednocześnie niczego nie brakuje. Smak szpinaku nie jest wyczuwalny, gwarantuję, że zjedzą ją nawet dzieci. Składniki

Wanilia i Kardamon
Tosty ze szpinakiem i łososiem 125

podbiły serca domowników. Świeże i zielone z mnóstwem witamin. Polecam je na śniadanie jak i również  jako przekąskę na spotkania ze znajomymi. Składniki: ( na dwie kanapki) * 4 kromki chleba tostowego * 3 dkg łososia wędzonego w kawałkach lub plastrach * 2 jajka * świeże liście szpinaku * kiełki np. z rzodkiewki czy z pora * masło czosnkowe Pieczywo zarumieniłam w tosterze. Cienko smarowałam masłem

Pieprzyć z Fantazją
Szakszuka z boczkiem i szpinakiem 104

opcjonalnie) – 50 g dobrej jakości chudego boczku – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki). Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wrzucamy pokrojony w kostę boczek a także przeciśnięty przez

I LOVE LIFE
LENIWE GOŁĄBKI W SOSIE WŁASNYM Z SUSZONYMI GRZYBAMI 93

bardzo często, chyba nigdy nam się nie znudzą :)  Najczęściej podaję je z gotowanymi ziemniakami lub kaszą, jednak też może być to doskonała propozycja na kolację z kromką chleba. Składniki: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 woreczek ryżu surowego * 1/4 średniej główki białej kapusty * 2 surowe jajka * około 1/3 szklanki bułki tartej * sól do smaku * pieprz do smaku * 1 łyżeczka

Zrób to smacznie
Schab wędzony w zimnym dymie 142

tradycja rodzinna. Kilka lat temu byliśmy zachwyceni produktami w sklepach, które nie wiele miały wspólnego z produktami naturalnymi. Od kilku lat w moim domu rodzinnym przygotowuję domowe wędliny, piekę chleb, robię przetwory i nalewki. Kilka dni temu zrobiłam schab wędzony w zimnym dymie, który jest naturalny, zdrowy, świeży

Kulinarne pyszności Molki
ryba ze szpinakiem ,mango i czarnym ryzem 80

soli i miodu. Na talerz wyłożyć zielone liście szpinaku ,posypać kostkami mango .Wszystko skropić zrobionym sosem. Na to wyłożyć czarny ryz i na wierzch upieczoną rybę. Panko to panierka chleb pszenny pokroić w kromki ,podpiec -wysuszyć w piekarniku ,przy uchylonych drzwiczkach. Następnie połamać na mniejsze kawałki i rozdrabniać w blenderze pulsacyjnie ,aż powstaną granulki wielkości ryżu lub ziela angielskiego

mojej kuchni
żeberka z czarnym ryżem 86

wody ,aby żeberka się nie przypaliły. Dusić w rondlu pod przykryciem do miękkości(około 30-40 minut w szczelnie przykrytym rondlu) .:)) ps...pod koniec gotowania dodaje 2 kromki razowego chleba ,lub jedną bułkę małą razową i w ten sposób zagęszczam powstały sos ,nie używam mąki

mojej kuchni
miod arbuzowy --- miele di anguria 127

okrężnicy. Arbuzy znacznie poprawić proces trawienia. włókna pulpy arbuz jest doskonałym środkiem pobudzającym użytecznych mikroflory jelitowej. Arbuz jest produktem alkaliczna, neutralizuje negatywne skutki kwasów z jaj, mięsa, ryb, chleba. Arbuz zawiera dużo kwasu foliowego, który jest niezbędny dla normalnego życia każdej osoby, ponieważ bierze udział w tworzeniu krwi i syntezy aminokwasów. kwas foliowy jest stymulatorem metabolizmu tłuszczu, ma wyraźny wpływ

mojej kuchni
Boeuf Strogonow 116

odczekać około 10 minut, aby zatrzymał się proces gotowania i mięso odpoczęło. Wołowina podana od razu po ugotowaniu może być nieco twarda. Podawać z chrupiącą bagietką lub dobrym razowym chlebem. Zobacz również: wołowina po burgundzku

Kuchcik gotuje
Ciasto Metrowiec 119

formy keksowe, natłuszczone i obsypane bułką tartą i wykładamy do nich ciasta. Pieczemy po 40 minut w temp. 175 stopni ( do suchego patyczka). Studzimy. Każde kroimy w kromki( jak chleb). Składniki na masę: 4 szklanki mleka 1 ½ szklanki cukru 2 małe cukry waniliowe 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 300 g masła 3 szklanki mleka gotujemy z cukrami

Domowe ciasta