Szakszuka z papryką i kiełbasą

Szakszuka z papryką i kiełbasą

Szakszuka z papryką i kiełbasą

Przepis na : śniadanie

Nie wiem jak Wy, ale ja wszelkie dania na bazie pomidorów, papryki, cukinii itp po prostu uwielbiam. Nie inaczej było, gdy zrobiliśmy szakszukę – nie mogłam się od niej oderwać. W teorii porcja ta miała wystarczyć dla 4 osób, a poradziliśmy z nią sobie we dwójkę;) No co? Tak nam smakowało;) Przepyszna propozycja! Zróbcie sobie na śniadanie czy nawet na kolację;) 1 puszka pomidorów krojonych 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 ząbek czosnku około 120 g kiełbasy krakowskiej suchej suszone oregano suszona ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.