fenomenalnie! Zarówno na ciepło, jak i na zimno. Z jednej porcji wychodzi dość duża rolada, więc część z niej zjedliśmy na obiad, a druga część posłużyła jak wędlina do chleba. Rolada z indyka ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami Składniki: około 800 g – 1 kg filetu z indyka w jednym kawałku około 200 – 250 g rozdrobnionego szpinaku
PatiGotujewędzona papryka - opcjonalnie ok. 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu sól do smaku 3 łyżki oleju 2 pętka ulubionej kiełbasy - ja użyłam białej dodatkowo: natka pietruszki i szczypiorek oraz chleb tostowy Seler i marchewkę obrać, pokroić w niedużą kostkę. Czosnek i cebulę obrać - cebulę pokroić w kostkę, a czosnek drobno posiekać. Kiełbasę pokroić w plasterki lub mniejsze kawałki. Soczewicę wypłukać
Codzienna kuchnia niecodziennamacza. Foccacia - w przeciwieństwie do pizzy - charakteryzuje się przede wszystkim minimalną ilością dodatków - czasami wystarczą same przyprawy i zioła lub kilka oliwek. Może być świetnym urozmaiceniem zamiast chleba do kanapek jak i oryginalną przekąską na drugie śniadanie lub kolację. U podnóża lata zapraszam Was na moją wersję tego chlebka ze szparagami, pomidorkami oraz rozmarynem. Buon appetito Focaccie z tego
My simple kitchenminut, aż ryba będzie gotowa – najlepiej delikatnie ją nacisnąć i jeśli będzie się rozwarstwiać, znaczy że jest idealnie upieczona. Danie od razu podajemy. Możemy je zaserować z chlebem, młodymi ziemniakami lub z pieczonymi plasterkami ziemniaków. Powrót na górę
Smaczna StronaSkładniki: ok. 70 dkg szynki wieprzowej 2 kromki czerstwego chleba 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 3-4 suszone pomidory 2 łyżki kaparów z zalewy 2 łyżki papryczek jalapeno w zalewie 1 … Czytaj dalej Pulpety z pazurem
czarrna od kuchnizdjąć z ognia. Jajecznicę nałożyć na ciepły talerz, obok położyć plastry podgrzanego łososia. Jajecznicę przybrać drobno pokrojonym szczypiorkiem i natychmiast podawać z ulubionym pieczywem - może to być świeży chleb lub bułka, tost, lub tak jak u mnie ciasteczka owsiane - oatcakes. Smacznego
Codzienne Gotowaniewersji wege, bez mięsa jakiegokolwiek, lecz dziś na bogato, mięsnie i dość syto, obowiązkowo z koperkiem. Jeśli przygotowuję tę wersję kapusty to podaję ją z ziemniakami najczęściej lub pajdą chleba rezygnując już z dodatkowego mięsa w daniu. Wersja kapusty młodej bez kiełbasy występuje obok kotleta mielonego, schabowego lub piersi kurczaka pieczonej, z młodymi ziemniakami i koprem oczywiście! Młoda kapusta
Zasmakuj Kuchniśledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar. Do zimnej płyty dodałam domowy chleb z chrupiącą skórką , który rozszedł się w mgnieniu oka ! Oczywiście nie odbyło się bez ciepłych dań. Kuchnia serwowała kotlety jajeczne , bigos , mielone i schabowe w panierce . Jeśli chodzi o słodkości
CookYourselfliściach szpinaku. Szparagi umyć i oderwać twardą końcówkę. Owinąć dwoma plastrami prosciutto i podpiekać kilka minut na najlepiej na patelni grillowej,aż zmiękną. Ułożyć na talerzu. Następnie przygotować grzanki. Chleb posmarować masłem wymieszanym wcześniej z ½ ząbka czosnku i ze szczyptą ziół prowansalskich.Grillować na tej samej patelni co szparagi. Jajka wbić do miski, dodać wodę, przyprawić solą i pieprz.Lekko ubić
I LOVE LIFEbukiecik dla Mamy, a Ona odwdzięczała mi się... pięknymi wiankami ze stokrotek 💚 W ogrodzie bawiliśmy się z Bratem od rana do wieczora, Mama tylko donosiła nam prowiant: grube pajdy chleba z masłem i cukrem, truskawki ze śmietaną czy domowy rosołek... Ale najbardziej cieszyliśmy się na widok ciasta...! W tamtym czasie mimo, że Mama starała się piec regularnie, ciasta były ogromnym
Słodko-Słony Świat Ilonyciemnych mebli. Przejrzysta szyba pozwoli kontrolować wypieki, a jej czyszczenie jest niezwykle proste. System parowy, który jest tak naprawdę główną zaletą, sprawia, że wypieki są smaczne, mięsa soczyste, a chleby doskonale wypieczone. Blaszki z zestawu, to spełnienie moich marzeń- po ostatnich kilku latach korzystania z form ze strukturą sześcianu mam szczerą nadzieję, że czyszczenie tych będzie o niebo prostsze! Brakuje
Kuchnia w czekoladziepożywne śniadanie to dobry początek dnia. Takim daniem na pewno będą Grzanki z serem, kiełbasą i pomidorem, które tak naprawdę przygotowujemy z tego, co znajdziemy w lodówce. Składniki: - kromki chleba pszennego - żółty ser (u mnie Gouda) - kiełbasa krakowska (u mnie Pekpol Krakowska Sucha Kurpiowskie Specjały) - duży pomidor malinowy - zioła prowansalskie - pieprz czarny - sól
Kuchnia co dniawiecie miłością bezgraniczną kocham ciasto drożdżowe! Kojarzy mi się ( i pewnie nie tylko mi ) z takimi domowymi mamino-babcinymi wypiekami i domem pachnącym świeżym chlebem prosto z gorącego pieca. Takich dziecięcych wspomnień mam jednak wiele! Słodka karpatka, która mama piekła w piekarniku gazowym, a ja z bratem wyczekiwałam wpatrując się przez szybę w rosnące na cieście góry. Eklerki z nieziemsko
Ostra na Słodkointernetach i wzdycham. Pewnie wiecie, że rok temu postanowiłam nauczyć się piec. Oszukuję trochę samą siebie, bo pieczenie miało objąć ciasta wysoce skomplikowane, tymczasem osiągam mistrzostwo w bułkach i chlebach oraz ciastach z gatunku wrzuć i zamieszaj. Okoliczne kury wzdychają do mnie z miłością, bo to co nie wyjdzie, to żrą aż miło. Serio czekam, aż zaczną pukać do drzwi
ladykitchenobowiązkowy dodatek. Surówka świetna do dań obiadowych. Ja z dzieciństwa, a właściwie z przedszkola pamiętam kanapki z surówką z kapusty i kiełbasą. Teraz też zdarza mi się dawać na chleb pozostałą z obiadu surówkę. Nie wiem czy z sentymentu czy raczej z chęci wykończenia resztki surówki. Tak czy siak, ta surówka świetnie pasuje na kanapki z wędliną. Drukuj Surówka
Mieszam w Garnku