chleb - 25827 przepisów (strona:1060/1722)

Pulpety pieczone z warzywami 214

Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 1/2 pęczka białych szparagów 1 cukinia … Czytaj dalej Pulpety pieczone z warzywami

czarrna od kuchni
Szakszuka ze szparagami 112

białej fasolki z puszki – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra –  łyżka masła – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb, starty parmezan Przygotowanie: Szparagi płukamy i odrywamy twardą końcówkę ( sama odpadnie w odpowiednim miejscu pod wpływem zgięcia). Chwilę grillujemy na rozgrzanej patelni z dodatkiem łyżki masła. Pomidora myjemy i kroimy

I LOVE LIFE
Szarpana wieprzowina, czyli pulled pork 275

miseczki. Mięso przekładamy na deskę do krojenia i rozdrabniamy je przy pomocy dwóch widelców (szarpiemy). Poszarpane mięso można polać kilkoma łyżkami odlanego wcześniej sosu. Szarpana wieprzowina doskonale smakuje na chlebie. Można ją też podać z surówką i ziemniakami na obiad

Dieta bez mleka
Pieczona łopatka wieprzowa 136

Dziś przepis na łopatkę wieprzową. Ja chciałam mieć po prostu mięso do obiadu więc pokroiłam ja w plastry ale możecie piec ją w całości i uzyskać świetną wędlinę do chleba. Wychodzi bardzo krucha mimo to jest wilgotna w środku. Pieczemy w 180 stopniach, każdy kilogram to godzina pieczenia. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Jajecznica z pomidorami i szynką 99

patelni rozgrzać masło, dodać szynkę, chwilę podsmażyć, dodać pomidory, smażyć jeszcze około 1 minuty.Następnie wlać masę jajeczną, i wymieszać i smażyć do czasu ścięcia się białka .Podawać z chlebem .[ u mnie dodatkowo posmarowanym śniadaniową klasyczną

Moje domowe kucharzenie
Chałka kolorowa 139

mocny.Mimo to chałki, bo upiekłam dwie mniejsze zjedzone były ze smakiem.Ja swoje ciasto robiłam w thermomiksie ,zajęło mi to kilka minut.Wcześniej czasem ciasto drożdżowe wyrabiałam w automacie do chleba ale teraz mam lepsze urządzenie i zajmuje mi to dosłownie kilka minut,do naczynia miksującego wlałam mleko, dodałam 20 g cukru, masło i drożdże, podgrzałam 4 min/37°C/obr. 1, następnie

Moje domowe kucharzenie
SZYBKIE DANIA JEDNOGARNKOWE - 3 inspirujące przepisy: TEST patelni WOLL 130

kapusta stanie się miękka, gulasz rozprowadzić koncentratem pomidorowym. Gotowy gulasz segedyński podawać na półmisku oblany sosem; potrawa ma nieco tylko podpływać sokiem, tak jak bigos. Gulasz segedyński podawać z chlebem lub ziemniakami.  Smacznego :) PODSUMOWANIE:      Jak widzicie, tytanowa patelnia Woll to wszechstronne, uniwersalne i bardzo solidne naczynie do codziennego używania. I do tego jest w czym wybierać

Moja Książka Kucharska
Ciasto drożdżowe z serem i brzoskwiniami 132

objętość. Masa: twaróg zmiksować z żółtkami, mąką, proszkiem i cukrami. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, każdą rozwałkować na kształt prostokąta i wielkość formy (ja miałem dwie podłużne do chleba, 12x35cm), na ciasto rozsmarować twaróg i posypać obranymi, pokrojonymi brzoskwiniami, zwinąć w roladę i ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować białkiem, formę wstawić do rozgrzanego piekarnika

KUCHNIA POLSKA
Prosta domowa pizza z salami 107

tarty ser żółty Passata pomidorowa 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru sól do smaku Składniki na ciasto umieszczamy w maszynie do wyrabiania chleba lub w misce . Wyrabiamy ugniatając na gładka masę . Ciasto musi być sprężyste ale nie twarde . Odstawiamy na 15-20 minut do wyrośnięcia i ponownie wyrabiamy . Dzielimy na porcje jeśli chcecie

Ogrodnik w podróży
Bigos z młodej kapusty 108

oraz pomidory z puszki. Dusić całość na małym ogniu przez co najmniej 2 godziny. Wszystkie składniki powinny być miękkie i dobrze z sobą połączone. Bigos podawać z ziemniakami lub chlebem. Bigos z młodej kapusty Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując bigos. Bigos z młodej kapusty Wykorzystałam kiełbaski debreczyńskie. Jeśli nie uda Wam się takowych dostać w sklepie sięgnijcie po inne

mecooks
Maślany bigos z młodej kapusty 105

fantastycznej maślanej nuty- to mój przepis na smaczny bigosik :) Z dodatkiem boczku, kiełbaski czy chudej szynki też wyśmienicie smakuje, jednak ja preferuję bez :) Do ziemniaków, do klusek, do pajdy chleba... Mniam, po prostu... 2 średniej wielkości główki młodej kapusty (około 2 kg) 2 marchewki 1 cebula 200 g masła 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżeczka suszonej włoszczyzny 4 szt. ziela

Kraina Miodem Płynąca
Niedzielny Kucharz w TOK FM 102

pisanie chodziło. Teksty trzeba zilustrować zdjęciami, a te trzeba najpierw przygotować zaaranżować potrawy, po zrobieniu zdjęcia trzeba opracować, potem całość opublikować. Jeśli ktoś sądzi, że blogowanie to łatwy chleb, to wierzcie, że to nie jest bułka z masłem:) Szczególnie kiedy sprzedaje się mieszkanie, mieszka kątem przez pół roku, potem się przeprowadza i organizuje nową przestrzeń. Najgorsze w tym wszystkim

Niedzielny kucharz
Chłodnik ogórkowy z owczym serem 95

zmiksowałem razem z serem i wywarem z warzyw. Opłukałem koper, posiekałem, dodałem razem z kefirem, sokiem cytrynowym i kostkami ogórka do zmiksowanej zupy. Doprawiłem solą i pieprzem.  Kromki chleba pokroiłem w kostkę, obsmażyłem na maśle na niezbyt dużym ogniu. Grzankami posypałem porcje chłodnika

R'n'G Kitchen
Niedzielny obiad: Szwedzkie pulpeciki z ziemniaczanym pure 98

trzy rzeczy, które decydują o ich smakowitości: Pulpety trzeba zrobić z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego – tylko wtedy kulki mają odpowiednią soczystość Zamiast bułki tartej trzeba dodać do nich chleb, okrojony ze skórek i namoczony – uwaga – w śmietanie Sos, którego bazę stanowi smak z usmażonych pulpecików, rozmieszany z dobrym, drobiowym lub warzywnym bulionem Jeśli szwedzkie pulpeciki to oczywiście ziemniaczane

Niedzielny kucharz