chleb - 25827 przepisów (strona:1063/1722)

Kaczka pieczona w ziołach 127

niedawna, ale z każdym dniem coraz bardziej doceniam jego zalety. Najbardziej obawiałam się czy spełni swoją rolę podczas wypieku pieczywa i serników, ten egzamin piekarnik zdał na najwyższą ocenę. Chleby, zarówno na drożdżach, jak i na zakwasie upiekły się idealnie, a dzięki funkcji pary ich skórka była równomiernie wypieczona i chrupiąca. Piekarnik sprawdził się także podczas przygotowywania słodkich wypieków, jednak

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Focaccia ze szparagami 119

przyspiesza jego rozpoczęcie. Duży zakres temperatur - piekarnik posiada zakres temperatur od 30 do 300 stopni Celsjusza. Niska temperatura pozwala przygotowywać jogurty i wyrastać drożdżowe ciasta, a wysoka piec idealne chleby, pizzę i pitę. Szybkie nagrzewanie - tryb szybkiego nagrzewania piekarnika pozwala o 40% skrócić czas przygotowania piekarnika do pracy w wymaganej temperaturze. Krótsza faza nagrzewania w porównaniu z tradycyjnym urządzeniem pozwoli

Kulinarne przygody Gatity
Ciastka orzechowo - czekoladowe - bez dodatku mąki i cukru 203

jakie mam możliwości. Doszłam do wniosku, że w sumie nie jest źle.. bo przecież np. ulubione kanapki z guacamole i jajkiem nadal będą ulubione tylko muszę zamienić chleb pszenny na żytni, ten prawdziwy razowy bez dodatków. I tak to dalej się już gładko potoczyło. I toczy dalej od 7 miesięcy. I nigdy nie czułam się tak dobrze, jak teraz

Plate of Joy
Co by tu zjeść… 88

Wszystkie zdjęcia jakie Wam prezentuję na blogu są praktycznie przeglądem tego co jemy i jak jemy! Wierzcie mi moje wyrośnięte dzieci raczej by nie zjadły guacamole podane na pajdzie chleba ale jako dip do grillowanej szynki z frytkami to jak najbardziej. Lubię mieć ładnie na talerzu i cieszyć się różnymi smakami. Choćby dzisiejszy tani obiad , a jednak ładnie podany

codojedzenia
Czas na domowy kebab! 124

tylko mąka, drożdże i woda. Chlebki wychodzą rumiane, pulchne i pachnące. Spośród rzeczy robionych w domu, własne pieczywo jest produktem najpiękniejszym. Bo nic tak nie pachnie jak świeżo upieczony chleb. Serdecznie pozdrawiamy i życzymy miłego weekendu. Zapraszamy na naszego bloga i jeśli podobają Ci się nasze przepisy zapraszamy, żebyś podzielił się nimi ze znajomymi, tak jak my dzielimy się

Niedzielny kucharz
PASZTET WEGAŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ I WARZYWAMI 124

aromatycznych przypraw, np. słodką i wędzoną papryką w proszku, suszonym majerankiem i oregano oraz szczyptą chili dla zaostrzenia smaku.  Pasztet najlepiej smakuje z ogórkiem małosolnym, na kromce pełnoziarnistego chleba posmarowanej majonezem. Polecam wszystkim poszukującym urozmaicenia w diecie. SKŁADNIKI 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (około 3/4 suchej) 1 marchewka (150 g) gruby plaster selera (150 g) 1/2 czerwonej papryki

cool and minty
Najlepsze przepisy na szparagi 88

ricotty i parmezanu ze szparagami Placek z cukinią i szparagami Pieczony kurczak ze szparagami, ziemniakami i rzodkiewkami Pizza ze szparagami Makaron z pesto i szparagami Zapiekanka ze szparagami na chlebie

Cooking for Emily
Pesto z młodego szpinaku 119

jako dodatek do wszystkich włoskich dań – tutaj naprawdę do pełni szczęścia wystarczy tylko domowy makaron i odrobina twardego sera! My zajadamy się grubymi na dwa palce grzankami naszykowanymi z chleba na zakwasie, posmarowanymi tym pesto i obłożonymi plastrami prosciutto i bawolej mozzarelli. Spróbujcie i Wy SKŁADNIKI składniki na 2 słoiczki po 200ml 200g młodego szpinaku, same listki 75g dobrego, dojrzałego

Karo in the Kitchen
Przepis na twarożek z żurawiną: do naleśników z sosem czekoladowym i na kluseczki z masłem 82

Naleśniki wprost uwielbiam. Potrafię na kolację usmażyć stertę, a potem jemy je zamiast chleba. Miewam jednak trochę kłopot z podaniem dokładnego przepisu na ciasto, bo robię je "po omacku", na wyczucie. Kiedy zatem przygotowuję wpis na blog, to zaczynam od kartki i długopisu, a potem skrzętnie notuję proporcje. I tak było tym razem 😊 Pomysł na nadzienie do dzisiejszych naleśników pojawił

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dressing tahini do sałatki i warzyw 142

pyszny i od dzisiaj nie zabraknie go w Waszej kuchni. Pasuje do wszystkich warzyw , więc ostatnio ląduje na wszystkich moich sałatkach. Nadaje się do maczania paluszków warzywnych, krakersów, na chleb, do makaronu i innych przekąsek. Dressing tahini do sałatki i warzyw – bo właśnie o nim mowa! Jest łatwy i szybki do przygotowania, naturalnie bezglutenowy i możecie dostosować jego smak

Słodkie Gotowanie
Domowy smalec do smarowania chleba. 115

nawet przez 2 miesiące. Smalec wyjęty z lodówki jest miękki i doskonale rozsmarowuje się na chlebku. Smalec to naturalny zwierzęcy tłuszcz, jest dużo zdrowszy niż wszystkie margaryny do smarowania chleba !!! Ja smaruję tylko nim, margaryn nie kupuję już od kilku lat. Polecam ten przepis ! :)   Najlepiej topić słoninę w naczyniach z powłoką kamienną Czas topienia to około 1 godziny

Przepisy i porady kulinarne
Zupa z zielonych szparagów 100

jeszcze ok. 3 – 4 minut. Gotową zupę przelej do miseczek, udekoruj ją posiekanym koperkiem oraz pokrojonym w kostkę serem pleśniowym. Zupę z zielonych szparagów możesz podawać z żytnim chlebem. Smacznego Czytaj więcej – przepisy ze szparagami   Artykuł Zupa z zielonych szparagów pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
CIASTO Z KASZY GRYCZANEJ NIEPALONEJ Z OWOCAMI 112

lubić kaszę gryczaną, aby ono smakowało. Ciasto jest kakaowe z dodatkiem owoców - truskawek oraz borówek i słodzone bananami oraz daktylami. Jest ono wilgotne i ciężkie, w konsystencji podobne do chleba z kaszy gryczanej niepalonej.  To idealna propozycja dla osób dbających o zdrowe odżywiane. Kawałek takiego ciasta nadaje się nie tylko na deser, ale także na drugie śniadanie czy podwieczorek

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO Z KASZY GRYCZANEJ NIEPALONEJ Z OWOCAMI 112

lubić kaszę gryczaną, aby ono smakowało. Ciasto jest kakaowe z dodatkiem owoców - truskawek oraz borówek i słodzone bananami oraz daktylami. Jest ono wilgotne i ciężkie, w konsystencji podobne do chleba z kaszy gryczanej niepalonej.  To idealna propozycja dla osób dbających o zdrowe odżywiane. Kawałek takiego ciasta nadaje się nie tylko na deser, ale także na drugie śniadanie czy podwieczorek

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz z jagnięciny 85

pomidory i paprykę, dusimy jeszcze kilka minut, warzywa mają być al dente i nie rozpadać się. Gulasz jagnięcy z podrobami podajemy w miskach w sosie własnym np. z kromką chleba do maczania sosu. Smacznego! The post Gulasz z jagnięciny appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię