chleb - 26176 przepisów (strona:1070/1746)

Gulasz z jagnięciny 113

pomidory i paprykę, dusimy jeszcze kilka minut, warzywa mają być al dente i nie rozpadać się. Gulasz jagnięcy z podrobami podajemy w miskach w sosie własnym np. z kromką chleba do maczania sosu. Smacznego! The post Gulasz z jagnięciny appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Masło pietruszkowo-bazyliowe 121

Zamiast tradycyjnego masła czosnkowego (przepis tutaj ) polecam przygotować wersję pietruszkowo-bazyliową. Poniższe masło jest szybkie do przyrządzenia i smaczne. Będzie idealnym dodatkiem do chleba dla osób, które muszą zwiększyć poziom żelaza w organizmie.  Składniki: 1/2 kostki miękkiego masła (100 g) 1 mały pęczek zielonej pietruszki kilka listków świeżej bazylii sól do smaku Masa przed i po zmiksowaniu Pietruszkę

Ugotować
Sałatka z brokułami i jajkiem w koszulce 147

Odcedzamy łyżką cedzakową.  Jajko w koszulce układamy na sałatce. Pokruszoną fetę dodajemy na sałatkę.  Całość doprawiamy do smaku. Skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy sezamem.  Podajemy z chlebem

Moja smaczna kuchnia
Najprostszy chleb pszenny na drożdżach 155

Najprostszy domowy chleb na drożdżach. Łatwy do przygotowania i neutralny w smaku. Świetnie komponuje się zarówno ze słodkim dżemem jak i wędliną. Dobry na co dzień. Polecam podwoić składniki i upiec od razu dwa bochenki. Składniki: 550 g mąki pszennej typ 550 (lub 650) 15 g świeżych drożdży lub 7 g suchych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 płaska łyżeczka soli

Krokusowy Dom
BURACZKI Z POKRZYWĄ 182

być zdrowym trzeba włożyć świadomą pracę w przygotowywanie posiłków, a także zdobywać wiedzę na temat właściwości i zastosowania poszczególnych produktów i ziół. Sadzenie własnych roślin, uprawa kiełków, pieczenie domowego chleba, robienie przetworów i kiszonek - to wszystko wymaga czasu i pracy, ale wynagradza się zdrowiem, energią, pozytywnymi emocjami, samozadowoleniem i satysfakcją. Zdrowia nie znajdziesz na sklepowych półkach.  W utrzymywaniu Ciebie

Jeść, by żyć w zdrowiu
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I JAJKIEM 121

sałata rzymska - 4 liście - rukola - 2 garści - pomidorki koktajlowe - 5 szt. - słonecznik łuskany - 1 łyżka - olej lniany - 1 łyżka - przyprawy: sól himalajska/ pieprz cytrynowy/ pomidory suszone z czosnkiem - chleb żytni (u mnie z żurawiną) - 2 kromki WYKONANIE : Jajo ugotować na twardo. Słonecznik uprażyć na suchej patelni teflonowej. Tuńczyka odsączyć, pomidorki koktajlowe pokroić w połówki i wymieszać z porwaną sałatą, przyprawić

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Pulpety duszone w kapuście w sosie koperkowym 197

dusic pod przykryciem ok 15 minut. Na koniec wymieszać mąkę ze śmietaną, wlać do dania, dodać posiekany koperek, wymieszać, gotowac jeszcze 5 minut. Danie podawać z ryżem, ziemniakami lub chlebem

Mój pomysł na
Magnifica – restauracja ukryta wśród drzew – Kraków 144

dzieci czekają animatorzy. W planach tegorocznych jest otwarcie małego parku linowego dla dzieci. Ale co tam dzieci ;) dla nas ważne jest jedzenie. Przystawki Na początek poczęstowano nas domowym chlebem ( dwa rodzaje, oba pieczone na miejscu ) do tego dwa rodzaje masła, zwykłe z odrobiną soli oraz buraczane. Masła wyglądały piękne czekoladki. Potem podano nam jeden z hitów wieczoru czyli przepysznego tatara

Kuchnia na wzgórzu
Włoska sałatka paprykowa z anchois i oliwkami 133

przepis zaczerpnięty z książki “ Kuchnia włoska, klasyczne i nowoczesne dania “, występuje tam jako “włoska sałatka paprykowa”, która świetnie komponuje się z grillowanym mięsem lub włoskim chlebem. Podaje się ją jako przystawkę. U mnie warzywa te spełniły rolę dodatku do obiadu, podałam je na ciepło z pieczoną piersią kurczaka i miską sałat z pomidorkami, oliwkami i parmezanem

Zasmakuj Kuchni
3 dniowa dieta sokowa 165

Wieczna młodość Dzień drugi Poziom energii dalej utrzymywał się na wysokim poziomie, zauważyłam również, że jakoś lepiej mi się w tym dniu spało. Oprócz soków zjadłam również kanapki z chleba żytniego z dodatkiem warzyw i sera, zupę ogórkową oraz owoce. W tym dniu miałam zaplanowane dłuższe wybieganie, dlatego potrzebowałam więcej energii. Po tym dniu waga spadła już

365 dni dookoła kuchni
Prosta sałatka z rzodkiewką 159

sery żółte? Macie swoich ulubieńców? Ja uwielbiam zjeść plasterek  prosto z lodówki gdy zrobię się lekko głodna, a w sezonie na pomidory nie ma nic lepszego od kromeczki chleba z masłem, dobrym serem i pomidorem - taki mój smak z dzieciństwa. Jak zwykle rozpisałam się strasznie, ale już zapraszam na przepis. Składniki: pęczek rzodkiewek 4 jaja ugotowane na twardo pęczek

Cynamonowe szczęście
Masło rzodkiewkowe 174

razem zamiast tradycyjnych ziół czy czosnku do mojego masła dodałam rzodkiewki. To coś co będziecie powtarzać często, szczególnie jako przystawka przed głównym daniem z dodatkiem pysznych bułeczek lub chleba. Zapraszam Cię także po przepisy: – masło czosnkowe – masło ziołowe –  najlepszy przepis na karkówkę z grilla –  małże w białym winie –  krewetki w sosie pomidorowym z wódką

nietylkopasta.pl
Chlebek ziołowy odrywany przepyszny! :) - Thermomaster 2 127

czasie nagrzać piekarnik do temperatury 190 stopni. Piec ok 30 minut, aż chlebek ładnie się zarumieni. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, odstawić na 10 minut i wyjąć z keksówki. Chleb smakuje najlepiej na ciepło, ale na zimno jest również bardzo dobry. Smacznego! Przygotowanie w robocie Thermomaster: Wszystkie składniki na ciasto dodać do dzbana robota. Wyrobić ciasto. 3 minuty/ obroty

Kulinarne przygody
Pasztet drobiowy z rosołu 123

jest banalnie proste – wystarczy zemleć mięso i warzywa z rosołu, wymieszać z namoczoną bułką oraz jajkami i całość upiec w piekarniku. Taki pasztet świetnie się nadaje do smarowania chleba, ale też można go pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni na złociutki kolor Składniki: 0,5-1 kg mięsa z rosołu (np. 2-3 ćwiartki z kurczaka) warzywa

Kulinarny S.O.S.
Pasztet drobiowy z rosołu 123

jest banalnie proste – wystarczy zemleć mięso i warzywa z rosołu, wymieszać z namoczoną bułką oraz jajkami i całość upiec w piekarniku. Taki pasztet świetnie się nadaje do smarowania chleba, ale też można go pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni na złociutki kolor Składniki: 0,5-1 kg mięsa z rosołu (np. 2-3 ćwiartki z kurczaka) warzywa

Kulinarne S.O.S.