Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną

Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną

Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną

Genialny przepis Karola Okrasy na kurczaka faszerowanego nietypowym nadzieniem, które świetnie prezentuje się po rozkrojeniu upieczonej tuszki i doskonale smakuje. Naszym zdaniem to jeden z najlepszych farszy do drobiu. Czas przygotowania: 25 minut Czas pieczenia: 1,5 godziny Poziom trudności: Średni Liczba porcji: 4 Najlepszy farsz do kurczaka Faszerowany kurczak to najlepszy pomysł na duży niedzielny, świąteczny, rodzinny obiad, kiedy pieczystym trzeba obdzielić kilka osób. Natura obdarzyła kurczaka tylko dwiem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, kurczak pieczony, mielone, tarta, pierś, obiad, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, mięso, bez pieczenia, kasza gryczana, wątróbka drobiowa, chleb, bułki, sosy, indyk, skrzydełka, mięso mielone, piersi z kurczaka faszerowane, pierś z indyka, chrupiące skrzydełka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.