chleb - 26516 przepisów (strona:1088/1768)

Piję kranówkę i dobrze mi z tym - opinia o dzbanku filtracyjnym 205

czajnik, bo filtry z dodatkiem magnezu nie oczyszczają tak dokładnie wody z kamienia. Do przygotowywania posiłków. Makarony kasze, ziemniaki gotujemy w wodzie filtrowanej. Tak samo zupy, sosy czy chleb robimy na bazie wody filtrowanej. Czy są minusy filtrowania wody w dzbanku filtracyjnym? Tak, są: Przede wszystkim trzeba pamiętać o filtrowaniu i zmianie filtra. Jest aplikacja na telefon, która przypomina

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Smalec z czerwonej fasoli/Najprostsza pasta fasolowa 186

przygotowaniu, ale także baaardzo smaczna! To propozycja nie tylko dla miłośników fasoli, osób będących na diecie wegańskiej, ale dla wszystkich tych, którzy uwielbiają smalczyk i smaczne pasty do chleba. Ja mogłabym go jeść codziennie... Polecam! 1 szklanka ugotowanej/z puszki czerwonej fasoli (1 szklanka = 250 ml) 1 cebula (duża) sól, pieprz Dodatkowo:  olej roślinny do smażenia   Cebulę drobno posiekać

Di gotuje
Gulasz wegański z czarnej fasoli i pieczarek 146

wielu rzeczy oczywiście trzeba też zrezygnować. Dzisiaj chcę się z Wami podzielić na przepis na wegański gulasz, którego podstawą są pieczarki i czarna fasola. Gulasz świetnie smakował podany z chlebem ale możecie go także podać z ziemniakami, jako dodatek do dań mięsnych lub z jajkiem w koszulce (jeśli oczywiście nie jesteście weganami). Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam

mecooks
Domowy sok pomidorowy 201

Domowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa pasta z wędzonej makreli na kanapki [PRZEPIS] 214

śniadanie czy na kolację domowa pasta z wędzonej makreli do chleba zawsze smakuje świetnie. Przepis na pastę z wędzonej makreli Składniki: makrela wędzona, mała cebula, ogórek kiszony, łyżeczka majonezu, dwie łyżeczki musztardy (najlepiej jedną zwykłej i jedną francuską z cały ziarnami gorczycy), świeży koperek, pieprz. Zrób tak: mięso oddziel od ości, przełóż do miseczki. Cebulę bardzo drobno posiekaj, następnie rozgnieć

Kulinarna Polska
Florian Ogień czy Woda - pyszne polskie smaki w Warszawie 160

imprezy kulturalne, wernisaże lub koncerty.  Na "dzień dobry" naszym stole pojawia się najpierw czekadełko, czyli domowy smalec i pyszne czosnkowe masło w akompaniamencie świeżutkiego pieczonego na miejscu chleba z żurawiną. Początek naszego obiadu we Florianie zapowiada się pysznie, a potem jest już tylko lepiej. W pierwszej kolejności pojawia się danie z ognistego menu, czyli poddymiany tatar z marynowaną cebulką

Kulinarne przygody Gatity
Kremowa pasta kanapkowa z łososia 174

kiedy muszę przygotować coś pysznego dla dużej ilości osób. Pasty kanapkowe robi się szybko a samo ich zaserwowanie także nie jest wyszukane, gdyż na ogół do ich podania wystarczy chleb lub pieczywo tostowe . Spróbujcie tej pasty, jestem pewna, iż bardzo Wam posmakuje. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam

mecooks
Bułki mleczne - wypiekanie na śniadanie 135

weekendowym wypiekaniu na śniadanie, piekliśmy mleczne bułeczki z przepisu z bloga  Przepis na chleb . Moje wyszły delikatne i puszyste. Takie bułeczki na drożdżach zdecydowanie najlepsze są w dniu pieczenia. Nie dodałam miodu, gdyż nie wszyscy domownicy słodkie pieczywo lubią. Poza tym, wytrawne bułki wydały mi się bardziej uniwersalne. Wersja z miodem jest na pewno równie smaczna. Piekłam z połowy

Stare Gary
WIELKANOCNA PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM + FILMIK 189

ugotowane na twardo 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 surowe jajko 1 łyżka majeranku 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka chrzanu 1 płaska łyżka soli pieprz do smaku 2 kromki chleba tostowego, namoczonego i wyciśniętego 1 łyżka siekanej natki pietruszki

Kulinarne Fantazje Marioli
Marynowana wołowina 176

dobrze rozumiem. Podane proporcje wystarczą na 3 osoby. Jeśli nie lubicie ryżu, to możecie wprowadzić elementy polskie i spożyć z surówką z kiszonej kapusty, ogórkiem lub z chlebem. Na zdjęciu widzicie samą wołowinę, bo nie zdążyłam ryżu ugotować, jak dobiegło mnie mlaskanie oznaczające, że jeszcze chwila i nie będzie co fotografować, chyba że postawię przy patelni strażników z psami. Znaczy

ladykitchen
Chili con carne 200

połączą dodaj bulion. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut. Następnie dodaj kukurydzę , fasolę i wszystko razem gotuj jeszcze przez kolejne 15 minut. Można podawać z chlebem lub ryżem. Artykuł Chili con carne pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ottolenghi. Prosto – recenzja książki 171

przepisie powinniśmy kupić pół kilo bułek typu ciabatta (albo mieć tyle z poprzedniego dnia) i odciąć skórki, tak by została tylko miękka część, co powoduje, że zostaje bardzo mało chleba a nie bardzo ma sens, bo ciabatta ma miękką skórkę a pieczywo namacza się w mleku ze śmietaną i jajkiem. Wprawdzie w przepisie jest sugestia co można zrobić z prawie

Ugotowane pozamiatane
Pączki z ziemniakami 241

już na swoim blogu przepis na chleb z ziemniakami, na sernik z ziemniakami, teraz przyszedł czas na pączki z ziemniakami ;). Wiem jak to brzmi - jakby były to pączki nadziane ziemniakami :D, ale spokojnie, ziemniaki to tylko dodatek do ciasta, w dodatku w ogóle nie wyczuwalny :). Dodatek ziemniaków do pieczywa wydłuża jego świeżość, wykorzystanie więc ich do ciasta na pączki

Opowieści z piekarnika
Chleb pomidorowy z pieprzem marynowanym 155

Chleb pszenny, ale o kolorze nietypowym, a w smaku wyjątkowym. To dzięki pomidorom suszonym, które z pieprzem marynowanym zostały zmiksowane i do zaczynu drożdżowego dodane. Ciasto zabarwione, na dwa chlebki podzielone i po wyrośnięciu upieczone. Tylko ciasto wyrabiać, piec i zajadać. Składniki: 6 00 g mąki pszennej typ. 550, 25 g świeżych drożdży, 1 płaska łyżeczka cukru, 2 płaskie łyżeczki

Moniki Smakołyki
Chleb orkiszowo-żytni 177

nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut, funkcja góra-dół aż wierzch się ładnie przyrumieni. Po upieczeniu wystudzić na kratce, aby skórka na wierzchu była miękka gorący chleb posmarować wodą

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania