Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym tradycyjny przepis kuchni polskiej Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym należą do klasyki naszej kuchni domowej. Kapusta pojawiła się w Polsce najprawdopodobniej około XIV wieku i przez wieki była podstawą kuchni chłopskiej, ale cenili ją też królowie i szlachta, która na kuligi często zabierała garnek z bigosem. Choć najpopularniejszymi polskimi potrawami z kapusty są właśnie bigos i kapuśniak, to gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym lub goł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gołąbki, kapustą, mielone, sosy, sos pomidorowy, ryż, mięso, mięso mielone, sałatka, zupa, ciasto, sałatki, bigos, rosół, shoarma, obiad, chleb, ziemniaki, kapusniak, grzyby, kolacja, ryż z warzywami, zupa pomidorowa, zupa z mięsem mielonym, sałatka z ryżem, sałatka do obiadu, dania bez mięsa, ciasta z masa
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz