Składniki: masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 3 jajka 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1 cukier
Luźna KuchniaSkładniki: 1kg sera 5 jajek 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek kwaśnej śmietany 5 łyżek masła 1 szkl cukru 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 2
Luźna KuchniaSkładniki: 1 op pełnoziarnistych herbatników 1 kostka miękkiego masła 3 łyżki posiekanej świeżej lub suszonej lawendy 1 kubek cukru trzcinowego 0,5 kubka wody 4 jajka
Luźna KuchniaSkładniki: ciasto: 0,5 kostki masła 1 kubek mąki tortowej 0,5 kubka mąki krupczatki 2 łyżki zimnej wody 2 jajka 0,5 kubka cukru masa
Luźna KuchniaWolisz gotować sama czy z kimś? Dlaczego? 5. Twoje danie w 15 minut to... 6. Czy zdarza Ci się używać do gotowania wszelkiego rodzaju "wspomagaczy" w postaci np. sernika na zimno z kartonu, czy sosu do spaghetti ze słoika? Jeśli tak, to których używasz najczęściej? (nie muszą być te wymienione przeze mnie - to tylko przykłady) 7. Większe trudności sprawia
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commnie jakoś naszło, żeby zrobić coś z ciasta z francuskiego. Kilka dni temu kupiłam ser waniliowy do sernika, ale stwierdziłam, że się nic nie stanie jak zabiorę z wiaderka 2 łyżki twarogu:) Dzięki temu powstał wieniec z ruloników z ciasta francuskiego z serem. Składniki: 1 ciasto francuskie 2 łyżki sera waniliowego z wiaderka 3 łyżeczki cukru Posypujemy deskę (blat
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comBardzo fajna alternatywa dla sernika na zimno:) Z podanych składników wychodzi ok. 20 biszkopcików - zależy od wielkości szklanki. Składniki na ciasto: 140 gramów mąki pszennej 50 gramów mąki ziemniaczanej 2 opakowania cukru waniliowego 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia wystudzona mocna herbata do nasączenia biszkopcików Składniki na serek jagodowy: 500 gramów serka waniliowego sernikowego (w wiaderku) 200 gramów jagód
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compoczątek wyjaśnienie. Muszę przyznać, że to ciasto ma wspólnego z sernikiem tyle, co ja z top modelką. ;-) Ale pod taką nazwą funkcjonuje w Internecie, postanowiłam więc zostawić to bez zmian. A teraz trochę o nim: jakoś trudno mi nazywać ten wypiek ciastem. Nie znaczy to, że było niesmaczne, wręcz przeciwnie - miłośnicy kaszy jaglanej nastawieni na zdrowe odżywianie na pewno zjedzą
Szefowa kuchniLa la la la la la to jest smerfów świat- zapewne każdy z Was kojarzy tę melodię;) Smerfy to moja ulubiona bajka z dzieciństwa;) Jak
Krakowskie smaki AniBeskidy utonęły pod warstwą białego puchu, a wirujące w powietrzu tumany śniegowego puchu przesłoniły świat. Okutani w ciepłe kurtki, wysokie buty, szale i rękawiczki brnęliśmy przez
Zapiski Młodej ŻonyMiękkie rozpływające się w ustach serniczki. Nie za słodkie nie za kwaśne, dla nas w sam raz. Szybki do przygotowania i od razu poporcjonowane;) Polecam . Składniki
Krakowskie smaki Anihalloweenowy wzór);) Czekoladowe muffiny z serowym wnętrzem komponują się idealnie. Muffinka jest bardzo aromatyczna, mocno czekoladowa i wręcz rozpływająca się w ustach;) Coś idealnego dla miłośników czekolady i serników, takie dwa w jednym;) Myślę, że takie muffinki przypadną do gustu nie tylko dorosłym ale również dzieciakom, z tym, że w wersji dla nich kawę zamieniłabym na mleko. Serdecznie
Krakowskie smaki Aniłyżeczki z plastiku. Lekkie, giętkie, elastyczne. To łyżeczki wynalezione przez enerdowskich naukowców, wiecie! (tu znacząca scena bez słów, za to z wielce wymownym obrazem) - Mówiłam żeby były do sernika na zimno. Nie nadają się do gorącej kawy. " Jednym z moich ulubionych czeskich filmów jest obraz "Pod wspólnym dachem" w doskonałej reżyserii Jana Hrebejka, z równie mistrzowską obsadą. Jest
KUCHARNIAnutellą... Deser czeka w domu. Taki jak lubię - uszyty na miarę naszych zachcianek. Latem najczęściej królują w nim maliny i porzeczki. Czerwone z kokosem w tartaletkach, czarne w serniku na zimno, białe w nalewce. Jest też deser, który łączy je wszystkie razem otulając delikatnym biszkoptem. Klasyczny, letni deser - ponoć jeden z ulubionych deserów angielskiej Królowej. Summer pudding. Deser, którego historia
KUCHARNIAabsolutnie genialnych steków (ukłony dla kucharzy Skanii!) Kusi mnie nie jeden deser Hellberga, gdzie kardamon pełni kluczową rolę, ale równie ogromną chęć mam na odtworzenie serwowanego na promie sernika z ricotty z kawowym sosem i sorbetów z jabłkowym confit, które dosłownie wyjadałyśmy sobie z talerzy. Nie wykluczone, że posunę się nawet do samodzielnego usmażenia lodów, choć o wiele bardziej wolałabym
KUCHARNIA