La la la la la la to jest smerfów świat- zapewne każdy z Was kojarzy tę melodię;) Smerfy to moja ulubiona bajka z dzieciństwa;) Jak tylko zobaczyłam to ciasto to wiedziałam, że muszę je zrobić. Przykuło ono moją uwagę nie tylko ze względu na nazwę ale także ze względu na wygląd. Kolory Smerfetki bardzo zachęcają do zjedzenia. Z wielką ochotą sięgną po nią również dzieci. Ciasto jest bardzo dobre, nie za słodkie, dla mnie takie w sam raz. Dodatek borówek idealnie przełamuje słodkość ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...