Druga wersja mojego ulubionego sernika, równie kremowa, lekka i puszysta. Dodatek kremówki sprawia, że ciasto jest jeszcze bardziej śmietankowe i wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju święta i uroczystości, gdyż z pewnością zachwycisz nim swoich gości
Milion SmakówPołączenie kakaowego murzynka z sernikiem w zdrowej wersji bezglutenowej. Aby było jeszcze lepiej cukier został zastąpiony ksylitolem. Dodatek powideł do ciemnego ciasta sprawia, ze jest ono bardziej mokre i mniej sypkie niż w wersji bez nich. Murzynek jest doskonałą alternatywą dla słodkich i ciężkich ciast świątecznych, może stanowić także pełnowartościową przekąskę w ciągu dnia
Milion Smakówzostają resztki takie że nie wiadomo co z nich zrobić to jakieś placki będą na bank. Tym razem był ser biały i trzeba było go wykorzystać nie piekąc następnego sernika bo te uwielbiam i tak powstały placuszki. Zachęcam do pieczenia. Placuszki otrębowo - ryżowo - serowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzystało na istną fankę wszelakich serników, przygotowałam i ten polecony przez znajomą (przepis pochodzi podobno z jakiejś gazety), serniczek wyszedł smaczny, jednak i tak nie przyćmi smaku mojego ulubionego- tradycyjnego z rodzynkami, który jest i pozostanie dla mnie bezsprzecznym numer jeden. Składniki Ciasto 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl. cukru 2 jaja
Kuchenne aromatymogę jeść do wszystkiego - kanapek, naleśników, placuszków czy też jako dodatek do budyniu. Świetnie się sprawdza jako nadzienie bułeczek czy innych drożdżowych wypieków, a może nawet jako dodatek do sernika...? Ten jest wyjątkowy - z pomarańczowo-waniliową nutą, dość kwaśny (można dać więcej cukru, ale ja właśnie taki lubię najbardziej). Ma ładny kolor i smakuje obłędnie - czy można chcieć od dżemu
Pożeraczka, czyli raz adobrzewersja sernika, na nietypowym spodzie, z zastosowaniem ciemnej mąki, płatków owsianych, siemienia lnianego, orzechów, migdałów, Składniki: 0,5 szklanki mąki gryczanej 1,5 szklanki płatków owsianych górskich 0,5 kostki masła 2 jajka 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku go pieczenia po 1 łyżce: siemienia lnianego, orzechów drobno posiekanych, rodzynek, żurawiny Masa serowa 500 gram sera białego półtłustego
kgwjanczewozdjęć… Kiedy z roboczego aparatu próbowałam zgrać na dysk cząstkowe zdjęcia kilku potraw karta pamięci całkowicie padła zatrzymując na swoich uszkodzonych plikach zdjęcia tych faszerowanych batatów oraz przepysznego sernika cytrynowego, który niebawem pojawi się na blogu… Przy najbliższej okazji jednak uzupełnię te braki… Faszerowane bataty Składniki: 8 słodkich ziemniaków średniej wielkości 200 g jarmużu lub szpinaku
UgotujmyTo.plsystem podając galaretkę z musującego wina. I jeszcze dodać do niej kwiaty. Na przykład bzu. Bam! Level Master:-) U mirabelek jedliśmy już kwiaty bzu- w sconsach i na gruszkowym serniku. Przypomnę tylko, że są specyficzne w smaku, takie zielono-ostrawe, zaskakujące w porównaniu z zapachem. Te które chcemy zjeść, powinny być zerwane w czystym miejscu, z dala od drogi
les mirabellestruskawek jest połączeniem niemalże doskonałym. A całość ukryta w drożdżowym cieście to już czysty obłęd. Bynajmniej dla mnie…. gdyż tak jak mój mąż dałby się pokroić za kawałek sernika tak ja zrobiłabym wiele dla kawałka drożdżowego. Uwielbiam pod każdą postacią, z każdym jednym farszem, byleby było drożdżowe Moje dzieci też chętnie łapią kawałek drożdżówki w rękę i z przyjemnością
Made By Mom And Sonzalej je jogurtem, wymieszaj i włóż na noc do lodówki. Ładnie napęcznieją i zrobia się super mięciutkie. Dodaj ulubionych owoców. Ja moją owsianeczkę nadzianą zdrowiem podałam w towarzystwie sernika z rosą oraz herbatki z cytrynką! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniZa oknem mnóstwo barw... kwiaty kwitną całą paletą tęczy. Pięknie :) Nawiązując do trendów przyrody, postanowiłam upiec coś równie kolorowego. Znalazłam ostatnio bardzo ciekawy przepis, który łączy
Świat Ciastapodsypywania ciasta 150 g zimnego masła 100 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru Masa serowa (składniki w temperaturze pokojowej): 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (jak do serników) 2 jajka 50 g masła 100 g cukru cukier waniliowy (16 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka: 100 g mąki 60 g cukru 60 g masła Dodatkowo: 500 g truskawek, cukier
Bulliopodsypywania ciasta 150 g zimnego masła 100 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru Masa serowa (składniki w temperaturze pokojowej): 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (jak do serników) 2 jajka 50 g masła 100 g cukru cukier waniliowy (16 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka: 100 g mąki 60 g cukru 60 g masła Dodatkowo: 500 g truskawek, cukier
BullioMniej znana wersja sernika na zimno. Przeważnie robione są z serków homogenizowanych a ten z sera, jest bardziej konkretny i bardziej sernikowy. I bez żelatyny. Spód: 5 batoników chocapic, 100 g migdałów bez skórki, 100 g miękkiego masła, masa serowa: 50 g miękkiego masła, 3 żółtka, skórka otarta z 1 limonki, 150 g cukru pudru, 750 g sera białego półtłustego
królestwo garówniedogodnościach z trafieniem, a następnym razem nogi same będą nas tam niosły. W Czekoladowym nie ma pączków, ciężkich, tłustych ciast... Są natomiast różnego rodzaje wariacje na temat tart, serników... a wszystko lekkie, smaczne...i z najlepszych produktów. Mus malinowy, przecier porzeczkowy, powidła śliwkowe... wszystko robione na miejscu. A ciastka naprawdę pyszne, ja na ogół nie jadam kupnych ciast
królestwo garów