Desernik – czyli szybki i prosty deser z twarogu :) Desernik z winogronami – Składniki: 1kg twarogu w wiaderku Winogrona – ok. 30 sztuk Galaretka agrestowa –
Kulinarne Przebojebiałek połącz za pomocą miksera. Białka ubij i dodaj na koniec do masy, delikatnie wymieszaj. Wylej masę na spód, a za pomocą foremki wytnij gwiazdki i ułóż na wierzchu sernika. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180* i piecz 60 minut. Po upieczeniu odstaw do całkowitego ostygnięcia
Zdrowie na języku :Pserowej. Miksuję caość przez chwilę. Na podpieczony spód nakładam masę krówkową, a na nią masę serową. Odstawiam do zastygnięcia (ser powinien być ścięty, ale nia tak gęsty jak w serniku na zimno). Przed podaniem dekoruję tartę okruszkami pozostałych herbatników
Magiczna kuchnia Dariiwyglądających na łatwe, proste i szybkie Ciasto wygląda i prezentuję się wspaniałe. Bardzo ładnie się kroi, jest podzielne, na dużą formę. Na pierwszy rzut oka można pomylić je z sernikiem. Smakuje wybornie. Kruchy spód, wiśnie, rwane ciemne kruche ciasto, warstwa piankowa z zatopionymi w niej brzoskwiniami, ponownie rwane jasne kruche ciasto, krem i orzeźwiająca jabłkowa galaretka… Brzmi pysznie
Made By Mom And SonBardzo mi się spodobały zabawy z ciastem filo jakie pojawiło się niedawno w jednym z marketów. Mniej już podoba mi się fakt, że była to jakaś
Smaczna PyzaSernikobrawnies z malinami robiłam już kilka razy. To ciasto jest niezawodne, zawsze wychodzi :) przepis wzięłam z forum cincin: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=15459 Robi się je bardzo szybko
bistro mamaMarzyłam, żeby domowe drozdżówki zjeść kiedyś na śniadanie, najlepiej w leniwy sobotni poranek :) Przepis kombinowany z kilku, więc uznaję za własny. Czytaj więcej »
bistro mamaA raczej piernikowo-serowe, bo do ciasta dosypałam trochę przyprawy korzennej. W końcu miało być świątecznie :) Wyszło pyszne! Czytaj więcej »
bistro mamaDzisiaj nowego wpisu miało nie być. Bo najzwyczajniej w świecie nie obchodzimy Walentynek 14 lutego :) Walentynki ucztuję w każdy weekend, kiedy mam swoją rodzinę w komplecie
bistro mamaKolejny domowy klasyk :) Nie wierzę, że ktoś może go nie znać. Był na stole podczas każdej rodzinnej imprezy, w czasie świąt, urodzin i bez okazji w
bistro mamaJuż dawno mnie kusił. I słyszałam wiele pozytywnych opinii na jego temat. Wszystkie się potwierdziły. Przepis pochodzi z blogu MOJE WYPIEKI Czytaj więcej »
bistro mamaCiasto idealne na lato, bo bardzo orzeźwiające w smaku, a połączenia smaku kremowego serka, delikatnego kremu cytrynowego i mocno kakaowego spodu, nie sposób opisać słowami. W
bistro mamaW oryginale na wierzchu były brzoskwinie zalane galaretką. Takie ciasto przyniosła do pracy Jola z okazji swoich urodzin. Wszystkim oczy wychodziły z orbit, a ślinianki nie
bistro mamaPrzepis na to ciasto w wersji z malinami jest jednym z najczęściej wyszukiwanych przepisów na moim blogu. Po wersji malinowej, brzoskwiniowej, przyszła pora na wersję truskawkową
bistro mamaMam taką starą książkę kucharską po mojej mamie. Książka zaczyna się od strony 16. Nie znam jej tytułu ani nie wiem, w którym roku została wydana
bistro mama