Przepis na : kolacja
#socca #ciecierzyca #chlebek #bezglutenowy Przepis na socca, czyli chleb z mąki z ciecierzycy wywodzi się z Lazurowego Wybrzeża, ale znany jest również we Włoszech pod nazwą farinata czy cecina. W smaku przypomina trochę krakersy, ale nie do końca można ją wsadzić w ramy czegoś co spożywa się często w Polsce. Jeżeli nie macie mąki z ciecierzycy, spokojnie możecie najpierw podprażyć suchą ciecierzycę, a później zmielić w młynku do kawy lub w blenderze na wysokich obrotach. Ten szybki bezglutenowy chlebek jest ...
Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com