Soja po bretońsku

Soja po bretońsku

Soja po bretońsku

Przepis na : obiad

Soja ma charakterystyczny smak warzyw strączkowych który z powodzeniem może zastąpić fasolkę w daniu po bretońsku. Danie jest sycące i łatwe w przygotowaniu. Składniki: 250g suchej soi sól do gotowania 250 g boczku wędzonego 2-3 kiełbasy 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 300ml pomidorowego pelatti lub domowego przecieru 3 kulki ziela angielskie, 4 listki laurowe, 2 łyżki suszonego majeranku sól, czarny pieprz, pieprz cayenne Sposób wykonania: Soję namaczamy przez noc. Zlewamy wodę, nasiona przepłukujemy i zale... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.