miod arbuzowy --- miele di anguria

miod arbuzowy     ---  miele di anguria

miod arbuzowy --- miele di anguria

pyszny, bogaty miód, który będzie doskonałym dodatkiem do deserów, ciast, lodów,a i dla zdrowia. Jeśli nie mieliście  okazję gotować miód z arbuza, radzę go zrobić.        Składniki: 1000 gr miąższu arbuza 2 szt cytryny 500gr cukru ,lub więcej ,to zależy od słodkości arbuza   Wykonanie Obrać miąższ arbuza z nasion  i skórki, pokroić na kawałki .Wycisnąć sok z  cytryn.  Włożyć  arbuza do głębokiej miski, dodać cukier i sok z cytryny,pozostawić na noc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Jadzia PepinJadzia Pepin

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

arbuz, płatki owsiane, mięso, ryby, śniadania, chleb, zupa, ciasto, pasta, deser, ryba, desery, syrop, pasty, przetwory, chleb mieszany

Inne przepisy z mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.