sopa castellana (kastylijska zupa czosnkowa)

sopa castellana (kastylijska zupa czosnkowa)

sopa castellana (kastylijska zupa czosnkowa)

Składniki: 1,5 litra wody 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej, wędzonej papryki 2 jajka oliwa sól boczek (oryginalnie jamon ibérico) stare pieczywo Cebulę pokroić w piórka, boczek w gruba kostkę, czosnek w plasterki. Cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, razem z czosnkiem i boczkiem. Dodać paprykę, przesmażyć, zalać wodą. Gotować. Jajka roztrzepać w misce, wlać na wrzącą wodę, ciągle mieszając. Dodać porwany na kawałki chleb (ilość według gustu) i chwile jeszcze potrzymać na ogniu. Bardzo pożywna, doskona... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.