GOŁĄBKI Z MIĘSA MIELONEGO I RYŻU BIAŁEGO

GOŁĄBKI Z MIĘSA MIELONEGO I RYŻU BIAŁEGO

GOŁĄBKI Z MIĘSA MIELONEGO I RYŻU BIAŁEGO

Składniki na gołąbki: 0,7 kg mięsa mielonego 1/2 szklanki ryżu białego 1 duża kapusta 2 jaja mielony pieprz ziołowy do smaku sól do smaku Składniki na sos:  małe opakowanie koncentratu pomidorowego pęczek natki pietruszki 1łyżka kucharka mąka pszenna do zagęszczenia sosu Sposób przygotowania:  Przygotuj kapustę z dużymi, szerokimi liśćmi. W garnku z osoloną wodą ugotuj ryż na półtwardo, odsącz wodę i poczekaj aż ryż wystygnie. Do garnka na tyle dużego, że zmieści się w nim cała kapusta, wlej wodę do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.