Świetny pomysł na pyszne śniadanie. Przepis znalazłam na blogu Facet i Kuchnia . Jajka są bardzo smaczne i mają zupełnie inny smak niż tradycyjnie smażone na patelni. To oczywiście zasługa nie tylko metody przyrządzania, ale i sporego dodatku lekko kwaskowatego sumaku. Bardzo mi smakowały podane z grzankami, ale oprócz nich, miałam pod ręką kawałek świeżej bułki, dzięki której w naczynkach nie została nawet kropla oliwy. Palce lizać! składniki – na 2 porcje: 2 jajka z wolnego wybiegu 4 łyżki oli... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...