Pieczona pachwina w majeranku

Pieczona pachwina w majeranku

Lubię od czasu do czasu upiec sobie własną wędlinę. Oprócz szynki czy karkówki/łopatki często wybieram pachwinę. Pachwina pochodzi z tłuszczowej części podbrzusza tuszy wieprzowej. Ma delikatny zapach, sporo tłuszczu- coś podobnego do boczku, ale jak dla mnie idealna do pieczenia. Zawsze staram się wybrać jak najbardziej chudą. Nie jem jej na okrągło i nie obkładam kanapek na potęgę. Bardziej się nią delektuje i zajadam plasterki z chrzanem i zagryzam chlebem. Polecam! Co nam trzeba? Kawałek pachwiny- około ...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Kinga LatosińskaKinga Latosińska

Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, boczek, chleb, karkówka, kanapki, szynka, dania mięsne, mięsa pieczone, pieczony boczek, karkówka pieczona, pieczona karkówka, pieczona szynka, pieczeń z szynki, chleb mieszany

Inne przepisy z Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.