TOSTOWE MUFFINY Z JAJKIEM PRZEPIÓRCZYM
TOSTOWE MUFFINY Z JAJKIEM PRZEPIÓRCZYM
U nas dziś kolejna wersja muffina śniadaniowego. Tym razem bardziej tradycyjnego... bez dodatku grzybów. Jajka przepiórcze są zdrowsze od jaj kurzych. Charakteryzują się: dużym udziałem żółtka w porównaniu do całej wielkości zawierają łatwo przyswajalne białko posiadają większą ilość aminokwasów oraz mikroelementów zawierają dobrze przyswajalny fosfor są mniej tłuste i posiadają mniej cholesterolu od jaj kurzych jaja przepiórcze nie uczulają Czego potrzebujemy: 6 kromek pieczywa tostowego 6 pl... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach
Autor
Aneta Gwiner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
muffiny, śniadania, chleb, szynka, pieczywo, grzyby, pieczona szynka, pieczeń z szynki, bez pieczenia
Inne przepisy z Kuchnia w oparach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję