Przepis na : kolacja
Zrobiłam ten boczek inaczej jak zwykle. Wyszedł pyszny. Zwykle piekę, tym razem ugotowałam. Zaskoczył nas pysznym smakiem. Polecam. Skórę z boczku dokładnie oczyścić ostrym noże. Opalić nad palnikiem, żeby pozbyć się wszystkich ewentualnych włosów. Skórę ponacinać tworząc skośną szachownicę. Boczek doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz majerankiem. Z dwóch stron posmarować musztardą. W środku posmarować musztardą grubiej. Ciasno zwinąć boczek. Związać ciasno sznurkiem. Na patelni rozgrzać olej i o... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl