Tak naprawdę nie musimy ich robić na śniadanie. Placuszki świetnie sprawdzą się także jako przekąska lub deser. Przepadają za nimi dzieci, ale smakują także dorosłym. Są puszyste i pyszne, szczególnie z ulubionymi dodatkami. My lubimy je z owocami i konfiturą, ale możecie podać je z twarożkiem, syropem klonowym lub miodem. Spróbujcie. Składniki: • 300 g mąki pszennej • 2 jajka • 350 ml mleka • 5 łyżek drobnego cukru • 1 cukier wanilinowy • szczypta soli • 1/3 szkl...
Mama dwójki różnopłciowych dzieci. Żona całkiem fajnego faceta. Z wykształcenia i zamiłowania polonistka, niepoprawna romantyczka wyznająca maksymę "Na miły Bóg Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać I aby żyć, siebie samego trzeba dać" Zapraszam Cię do mojej kuchni, do mojego osobistego świata. Tutaj gotuję, piekę, rozmawiam z przyjaciółmi, karmię rodzinę i znajomych, czasami piszę wiersze. Jeśli lubisz taki klimat, zostań. Zawsze jest tutaj dla Ciebie miejsce.