danie z łopatką wieprzową, papryką, marchewką i pomidorami, przyprawione sporą ilością ostrej i wędzonej papryki. Podałam go z kluskami śląskimi z tego przepisu, ale świetnie będzie smakował również z plackiem ziemniaczanym, pieczywem czy kaszą. Danie można przygotować na dwa-trzy dni to przodu, gdyż po podgrzaniu jest równie smaczne, jeśli nie lepsze niż od razu po ugotowaniu. [caption id="attachment
e-PrzepisyKulinarnePrzedstawiam wam przepis na bardzo łatwe ciasto z gruszkami. Ciasto bardzo wilgotne, delikatne w smaku i ekspresowe do przygotowania. Idealne na lekki i szybki deser. Czas
karolgotujezniechęcała nas. Miałam wrażenie, że musielibyśmy ketchup dodawać do każdej potrawy. Ketchup z papryki i pomidorów jest jednak tak dobry, że z przyjemnością dodaję go do kanapek, frytek czy placków ziemniaczanych. Po zjedzeniu pierwszego słoiczka, sięgając po następny, pomyślałam, że szkoda, że zostały już tylko cztery sztuki. Udostępnij Ketchup z papryki i pomidorów – składniki 1 kg czerwonej papryki
niecodziennikparyDziś mam dla Was przepis na ulubione placuszki większości dzieci Oczywiście lekko zmodyfikowane, aby były jeszcze zdrowsze i bardziej wartościowe dla naszych maluchów. Oto pyszne placuszki
Natka PietruszkiPlacuszki z chia i otrębami owsianymi to zdrowsza wersja klasycznych placuszków bananowych , za którymi moja Zosia przepada. Te są wzbogacone o nasiona chia, które dostarczają cennych
Natka PietruszkiProwadzę zakwas jak Jefrey Hamelman przykazał. A to oznacza, że codziennie odejmuję część przygotowywanego zakwasu. Nie chcę go marnować, więc wykorzystuję do codziennych wypieków i innych
KucharzycaNie wiem jak Wy, ale ja często popadam w śniadaniową rutynę. Kiedy tylko jakieś danie mi zasmakuje to potrafię przyrządzać je każdego poranka przez długi-niedługi
Be Fit Be Strong2 większe brzoskwinie 1 łyżeczka masła szczypta soli i cynamonu 1 łyżka ksylitolu ok. 50 ml wody Brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki. W rondelku topimy masło
Kucharzycaurządzenie kupiłam, i co? i nic, niewiele pomogło. Nie były doskonałe :P I tak się zdarza, przecież nie można być dobrym we wszystkim ;) Lecz, cóż, moje dziecię, miłośnik placków wszelakich na krótką listę potraw,k jakie ewentualnie raczy łaskawie zjeść, wpisało naleśniki... No to co kochająca matka zrobi? Oczywiście! stanie przy kuchni i nauczy się smażyć te naleśniki
Na kulinarnym poligoniejuż zapewne wiecie, mam ogromną słabość do cukinii . To warzywo pojawia się w mojej kuchni bardzo często – jako jeden ze składników pysznego, domowego leczo , w formie chrupiących placków czy faszerowana mięsem i warzywami . Cukinia ma wiele zalet: Cukinię można z powodzeniem wykorzystać w przepisie pochodzącym z praktycznie każdej kuchni – polskiej, włoskiej, francuskiej, itp. Jest zdrowa, lekkostrawna i niskokaloryczna
Na-talerzu.plporowo-rzodkiewkowy to bardzo dobry dodatek do placków warzywnych, mięsa, tortilli czy kanapeczek. Można go więc wykorzystać na szereg sposobów. A na pewno w każdej wersji doda fajnego smaczku potrawie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/sos-porowo-rzodkiewkowy-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/sos-porowo-rzodkiewkowy-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/sos-porowo-rzodkiewkowy-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["150g rzodkiewki
Bardzo Gruby SmokNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosijasną, puszystą masę, łyżka po łyżce dodajemy ugotowany i wystudzony budyń. Całość: Ciasto kroimy na pół, spód ciasta wkładamy do formy w której się piekło, wykładamy ¾ kremu, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy resztę kremu, a na wierzch dżem z czarnej porzeczki. Posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi. Migdały wysypujemy na patelnię i chwilę podgrzewamy, od czasu do czasu mieszając, lekko rumienimy. (Uwaga
To co lubię - gotuję i polecamwszyscy mają tyle miejsca w zamrażarce żeby pomieścić zapasy owoców i warzyw. Dlatego dzisiaj sprawdzony przepis na frużelinę wiśniową do słoiczków. Taką frużelinę można wykorzystać do deserów, naleśników, placków na słodko, lodów, białego twarogu na kanapki lub do bezy Pavlova. Znam takich, którzy potrafią pochłonąć taką frużelinę prosto ze słoika ;). Jest łatwa i szybka do zrobienia. Najdłużej dryluje się wiśnie
To co lubię - gotuję i polecamPyszny, domowy dżem z moreli to jeden z ulubionych w naszej rodzinie. Niezbyt słodki, idealny do naleśników na słodko, placków, kanapek czy grzanek. Dżem morelowy z dwóch składników, bez zbędnych dodatków. Poniżej przepis plus kilka porad. SKŁADNIKI: 1,5 kg moreli 1 i 1/4 szklanki cukru 3 łyżki cukru z wanilią Uwagi do przepisu: Z przepisu wyszło 5 słoików
Zasmakuj Kuchni