placki - 22990 przepisów (strona:1121/1533)

Pancakes na kefirze 197

Oj dziś miałam piękny sen, American Dream. Obudziłam się na Manhattanie w Nowym Yorku z pięknym widokiem na miasto. Zrobiłam pyszne, delikatne pancakes z syropem klonowym

Ana Mari's world
Pancakes na kefirze 197

Oj dziś miałam piękny sen, American Dream. Obudziłam się na Manhattanie w Nowym Yorku z pięknym widokiem na miasto. Zrobiłam pyszne, delikatne pancakes z syropem klonowym

Ana Mari's world
Racuszki na kwaśnym mleku 192

Moje dzieci uwielbiają wszelkiego rodzaju placuszki czy racuszki. Miałam kwaśne mleko do wykorzystania, przepis znalazłam błyskawicznie i równie szybko wykonałam te placuszki. Delikatne, mięciutkie, puszyste - idealne

Kuchnia domowa Ani
Chutney paprykowy 182

różnymi dodatkami połączonymi octem i cukrem. Ja postawiłam na jesienne smaki. Papryka z rozmarynem i cynamonem połączone octem balsamicznym. Super dodatek do mięsa, do kanapek z wędzonym twarogiem, do placków ziemniaczanych. Opcji jest wiele. Jeśli nie próbowaliście nigdy papryki z odrobiną cynamonu to polecam. Te dwa składniki pasują do siebie idealnie. Ilość porcji: 2 nieduże słoiczki Czas przygotowania: 40 minut

wiecejwarzyw.pl
Surówka z selerem naciowym 231

gulaszy, ale w wersji „na surowo” jest również bardzo dobry Surówka z selera jest lekka, smaczna i soczysta – w sam raz do ryb, mięs, krokietów, kotletów oraz placków   Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Chińska surówka z białej kapusty ** Surówka z surowych buraków i jabłka   Składniki na 2 porcje: 3 łodygi selera naciowego 1 średnia

Kulinarne S.O.S.
Surówka z selerem naciowym 231

gulaszy, ale w wersji „na surowo” jest również bardzo dobry Surówka z selera jest lekka, smaczna i soczysta – w sam raz do ryb, mięs, krokietów, kotletów oraz placków   Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Chińska surówka z białej kapusty ** Surówka z surowych buraków i jabłka   Składniki na 2 porcje: 3 łodygi selera naciowego 1 średnia

Kulinarny S.O.S.
Pełnoziarniste naleśniki z musem jabłkowym i sosem waniliowym 126

Ostatnio wstawiałam przepisy na naleśniki w wersji wytrawnej, więc tym razem czas na słodką wersję. Naleśniki na słodko to jedna z tych potraw, które świetnie smakują

Be Fit Be Strong
Bliny ze śliwkami. 161

mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, ja używam smalcu. Na gorący tłuszcz wykładamy ciasto porcjami, po 3  - 4 placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po wyjęcie placków z patelni układamy je na papierowym ręczniku, w ten sposób pozbędziemy się nadmiaru tłuszczu. Gdy nasze blinki trochę przestygną posypujemy je cukrem pudrem. Podajemy od razu na stół, bo najlepiej

Przepisy i porady kulinarne
Puree z dyni. 241

Dostałam. dość dużą dynię od wujka i szkoda byłoby jej nie wykorzystać. Warto zrobić taki zapas. Później mamy już, gotowy dodatek do różnych dań. Można dodawać do ciast, pieczywa, placków, zupy. Pełna dowolność. Na razie, nie mam na blogu takich przepisów, ale mam już puree, więc zaglądajcie, bo w głowie mam dużo pomysłów :) Składniki: 1 duża dynia, lub kilka mniejszych

Agusiowe smakołyki
Naleśniki z jarmużem, pieczarkami i serem feta 146

Puszyste naleśniki z wytrawnym nadzieniem jarmużowym są bardzo smaczne. Sezon jarmużowy trwa w najlepsze czas zatem wykorzystać te super zdrowe zielone liście. Farsz przygotowałam ze zblanszowanych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Racuchy z płatków owsianych 127

Są przepyszne i do tego bardzo zdrowe. Błonnik oczyszcza organizm a smak racuchów jest obłędny. Dodatek pestek granatu podkręca ich smak, polecam do wypróbowania. Placuszki z

Moje Małe Czarowanie
Kawowe pancakes 133

Jeżeli lubicie kawę to te kawowe pancakes będą Wam smakować! Są fajne na drugie śniadanie lub podwieczorek. Z okazji przypadającego dzisiaj Dnia Kawy zróbcie sobie ucztę

Pasja Smaku
Marmolada marchewkowo-cytrusowa 114

Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 1,5 h   Marmoladę marchewkową jadaliśmy za młodu ze smakiem nie mając pojęcia z czego ona powstała. Największymi jej

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Nussecken - orzechowe trójkąty 141

nigdy się nie polubiłam, to wyszło jak wyszło :)  Przypomniałam sobie, że bardzo podobne ciasto piekłam w dzieciństwie, tym już trochę starszym, kiedy to zaczęłam bardziej interesować się wypiekaniem placków i założyłam swój własny zeszyt z przepisami. Tam właśnie miałam takie ciasto pod nazwą "Pszczółka". Ale wtedy mieliśmy orzechów pod dostatkiem, bo na naszym podwórku rosły trzy potężne orzechy włoskie

bistro mama