Pankejki z mąki bananowej z truskawkami

Pankejki z mąki bananowej z truskawkami

Pankejki z mąki bananowej z truskawkami

Przepis na : śniadanie

Bezglutenowe pankejki na mące bananowej z dodatkiem truskawek, to danie które sprawdza się podane na śniadanie, deser oraz kolację. Podstawą ciasta, z którego powstają te pyszne pankejki jest zielona mąka bananowa . Mąkę tę łączę z mlekiem, jajkiem oraz owocami, w tym wypadku truskawkami, a następnie smażę ciasto na odrobinie tłuszczu. Mąka bananowa powstaje z zielonych bananów, a jej głównym atutem jest to, iż nie zawiera glutenu . Osobiście, nie sięgam po nią zbyt często, głównie dlatego, iż na ogół używam in... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

mecooks

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bananowe, ciasto, śniadania, placuszki, racuchy, bezglutenowe, kolacja, ciasto bananowe, placki, ciasto z truskawkami, ciasto z bananami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, placki z jabłkami, bez pieczenia

Inne przepisy z MeCooks

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.