Pankejki z mąki bananowej z truskawkami

Pankejki z mąki bananowej z truskawkami

Pankejki z mąki bananowej z truskawkami

Przepis na : śniadanie

Bezglutenowe pankejki na mące bananowej z dodatkiem truskawek, to danie które sprawdza się podane na śniadanie, deser oraz kolację. Podstawą ciasta, z którego powstają te pyszne pankejki jest zielona mąka bananowa . Mąkę tę łączę z mlekiem, jajkiem oraz owocami, w tym wypadku truskawkami, a następnie smażę ciasto na odrobinie tłuszczu. Mąka bananowa powstaje z zielonych bananów, a jej głównym atutem jest to, iż nie zawiera glutenu . Osobiście, nie sięgam po nią zbyt często, głównie dlatego, iż na ogół używam in... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.