To chyba najbardziej przysłowiowy Marzec, jaki pamiętam, bo pogoda jak w klasycznym, regularnie mieszanym garncu. Jednego dnia przewija się kilkakrotnie ulewny deszcz na zmianę z mżawką, gradem i słońcem ochoczo zachęcającym do zdjęcia kurtki. W całym tym pogodowym zamieszaniu, ja mieszam posiekane warzywa z ciecierzycą, by za chwilę móc cieszyć się złocistymi placuszkami o chrupiących brzegach. Aromatyczne, wypełnione po brzegi delikatną cukinią, energetycznie słodką papryką i charakternymi liśćmi rzodkiewek! Tak, ... czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)