Robimy! Warzywa myjemy i obieramy ze skórki. Z cukinii usuwamy pestki, obieramy skórkę Wszystko kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy warzywa po kolei do robota kuchennego na oczka jak do placków ziemniaczanych- czyli na małe, tak aby wyszła nam papka. Odsączamy nadmiar wody. Dodajemy jajka, przyprawy. Mieszamy do jednolitej masy. Na koniec dajemy mąkę i kaszę manną Szykujemy formę- użyłam sylikonowej
Latosiowydomczasem robiłam kilka dni pod rząd i wszystkie były zjadane. Dlatego wiem, że musisz zrobić je również Ty! Bo wbrew pozorom moje dzieci nie są zbyt entuzjastycznie nastawione do placków, pankejków czy naleśników. Jeśli już jakieś robię na słodko, to… głównie muszę jeść je sama. Ale gofry bananowe z tego przepisu są według nich pyszne i znikają jeszcze cieplutkie
Pasja SmakuWysokobiałkowe posiłki to idealna opcja dla osób, którzy uprawiają sport, ale nie tylko! Wiadomo, białko jest źródłem protein - funkcja budulcowa i energetyczna. Polecam przygotować omlet z
Truskawkowa FiestaPyszny omlet z warzywami, których nam akurat teraz nie brakuje. Składniki: 2 jajka odrobina mleka sól, pieprz 1 łyżeczka sera żółtego tartego kawałek papryki kawałek
Kuchnia domowa Anirówne części. Każdą część formuję na kształtną kulę. Stolnicę lekko oprószam mąką. Ciasto rozwałkowuję do średnicy 30 cm. Nadzienie kokosowe dzielę na 4 części. Jedną część rozsmarowuję na placku po czym dzielę go na 12 części. Rogaliki zwijam od szerszego miejsca ku cieńszej końcówce. Przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smaruję rogaliki mlekiem i umieszczam na środkowej półce
Gotuj z AgnesPrażone jabłka do słoików na zimę, to wspaniały i bardzo uniwersalny przepis. Sprawdzą się nie tylko do szarlotek, ale i do placków lub naleśników, a nawet na kanapki lub do ryżu. - prosty przepis - tylko kilka składników - bez pasteryzowania słoików
AniaGotuje.plskładników wyrabiamy ciasto i odstawiamy pod przykryciem na godzinę. Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto na cienki prostokąt. W sezonie wybieramy świeże jagody, borówki lub porzeczki i rozsypujemy na placku. Posypujemy cukrem. Ciasto zwijamy w rulon i sporym nożem odcinamy po kawałku ok. 2cm. Bułeczki dobrze jest odstawić aż podrosną. Łatwiej jednak układać drożdżówki na blasze gdy wiemy ile zajmą
prawdziwe jedzenieRacuszki z jabłkami to bardzo znany i powszechnie wykorzystywany przepis. A próbował_ś już racuchów z gruszkami? Teraz jest idealny czas, bo gruszki są na czasie
Delicious Placetego całość zamykamy w słoikach, by zimą delektować się tym niezwykłym smakiem. - tylko 3 składniki - bez stosowania pasteryzacji - czekoladę można zamienić na kakao - super na kanapki, do placków, naleśników
AniaGotuje.plCharakterystyka idealnej patelni do naleśników Patelnia do naleśników cechuje się unikalną i cienką konstrukcją. Nie jest ona tak masywna, jak klasyczne patelnie, stąd jej niska waga i komfort przygotowywania placków. Dno patelni do naleśników nie powinno być całkiem płaskie, a delikatnie wklęsłe. Duże znaczenie ma także rączka, która powinna być wykonana z nienagrzewającego się materiału i odpowiednio wyprofilowana. Ergonomiczna rączka
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnejednej części dodajemy rodzynki, a do drugiej kakao i dokładnie mieszamy Wystudzone ciasto przecinamy na 2 cienkie blaty. Na jeden wykładamy krem z rodzynkami, wyrównujemy i przykrywamy drugim plackiem, na który wykładamy krem z kakao. Wierzch polewamy polewą Polewa: Mleko podgrzewamy z cukrem i masłem. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę i mieszamy do uzyskania błyszczącej polewy. Lekko studzimy
Cynamonowe szczęścieTop 10 najlepszych przepisów na ciasta bez pieczenia! Zestawienie najlepszych przepisów na pyszne i szybkie ciasta, które nie wymagają pieczenia. Zapraszam! Leśny skrzat
Blog z ApetytemNaleśniki budyniowe, to nic innego jak tradycyjne naleśniki z dodatkiem budyniu, a konkretniej gotowego proszku do sporządzenia budyniu. Dodatek budyniu sprawia, że ciasto jest bardziej elastyczne
Kraina Miodem Płynąca